Кралски работи и клюки - юни 2021

• 101 473
  • 1 546
  •   1
Отговори
# 150
В двореца Кенсингтън е открита изложба с кралски одежди, като централен експонат е сватбената рокля на принцеса Даяна.

Както не веднъж сме коментирали, прекалено натруфена - дантелки, панделки, къдрички

Тоалетът на Даяна от следсватбения прием

Роклята на кралицата майка Елизабет от коронацията на съпруга й крал Джордж VI през 1937г.

Вечерна рокля на кралицата майка Елизабет

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 14:31 от MoSt new

# 151
Ама роклята на Даяна така направо хубава изглежда.
На нея за съжаление ефектът е съвсем различен.
И другите рокли не са лоши.

# 152
  • София
Наистина роклята така изглежда доста по-добре...пак е претрупана, но на стойката яката не се гъне и ефектът е на рокля от кралски двор няколко века назад. Панделките са последната капка Joy, но явно са били голям тренд, щом и на следсватбената има.
В този ред на мисли аз и Бетината сватбена рокля не харесвам.

Много харесвам тази близа на Мери, но не харесвам полата, а тя винаги в това съчетание я носи. Не знам...не е моето. А чантите-куфарчета модни ли са? Гледам напоследък всички са с такива.

Дрешките на Скарлет са хубави!

# 153
  • Down south
Грозновата рокля, в нея Виктория изглежда още по-безлична.

# 154
Роклята не е лоша и тук има една уловка - за да стои добре трябва бюст, а Виктория го има и се оформя хубава линия. Но прическата...е друга работа. Тая зализана, прелизана коса не е за нейното лице - трябва й пусната коса с обем и ще изглежда по-добре.

# 155
Роклята на кралицата-майка също стои по-добре на манекен, отколкото на нея. Даже ми изглежда все едно не е същата.

Докато разглеждах снимки попаднах на тези: 101 годишния юбилей на кралицата-майка, август 2001г. Как са се променили всички за 20 години.

Погребението на Едуард VIII, 5 юни 1972г.  

Много ценна картичка от коронацията на Кралица Елизабет II лично подписана от нея и принц Филип.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 16:16 от MoSt new

# 156
Уолис ли върви след кралицата? На погребението?

и ефектът е на рокля от кралски двор няколко века назад.
Точно! Вдъхновена явно от викторианските рокли, само че е по-затворена в деколтето. То са джвъчки, то са джуфки....Кой дизайнер го е изобретил това, кой стилист го е решил....сигурно идеята е била романтично да изглежда младата булка. Не знам, но съвсем се губи Даяна в роклята. Следсватбената същата - панделки, якички. Че то на кралицата майка изложените рокли са по-модерни.

Виктория много ми харесва в последната рокля, за разлика от моделката. Наистина бюста прави разлика.

# 157
На 3 юни 1937 г., Едуард се жени за Уолис Симпсън, само шест месеца след абдикацията му.
Малко снимки от живота им...и не само Уолис показва фешън, Едуард също си го бива Joy

Скрит текст:

Малко се отплеснах със снимките, но не можах да ги сортирам Joy Трябва да призная, че има много неща от Уолис, които ми харесват. Самата тя не е красавица, но е интересна.

# 158
Цитат
Вдъхновена явно от викторианските рокли, само че е по-затворена в деколтето. То са джвъчки, то са джуфки....Кой дизайнер го е изобретил това, кой стилист го е решил....сигурно идеята е била романтично да изглежда младата булка. Не знам, но съвсем се губи Даяна в роклята.
Роклята на Даяна е вдъхновена от формите и направена специално, за да не се губи булката в огромната катедрала "Свети Павел".

Скрит текст:

https://www.google.com/search?q=%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8+% … =1349&bih=657

# 159
Уолис ли върви след кралицата? На погребението?
Да, с воала е Уолис.

Забелязвам, че и трите дами са с перлени огърлици. Като коментирахме погребението на принц Филип имаше спорове защо перли, защо три реда, пет реда... та тогава някой тук сподели, че перлите отнемат лошата енергия ( поне така се твърди) и са много често носени на погребения.

А кралицата-майка е с брошка, която сега Камила носи често.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 17:50 от MoSt new

# 160
Роклята на кралицата-майка и тя изложена изглежда по-красиво Simple Smile

Уолис и Едуард са били интересни. Чак сега като има снимки на двамата братя така близо ми прави впечатление, колко много си приличат.

Викито колкото повече я гледам с тази рокля толкова повече ми харесва Simple Smile

# 161
Тук е голям прекрасник  Dizzy Face
С тези дрешки и на това диванчеее... Joy

Аз пък четох, че роклята на Даяна специално е така направена, че булката и ръстът й да се загубят след дантелите и наборите, за да не изглежда по-едра от Чарлз.
Явно, колкото коментатори, толкова и мнения.
Факт е, че роклята е интересна. Аз се примирих вече с нея и започнах да я харесвам Simple Smile
Просто платът не е бил особено удачно подбран, много е мачкаем и това вече наистина е грешка на дизайнерите - би трябвало да отчетат къде и как ще се носи, седи с нея.
А може и самата Диана да е причината - все още твърде млада, несмела, свита. След 10-15 години сигурно по съвсем друг начин щеше да я носи.

Перлите винаги са били реквизит на заможните жени. И са универсални, да.
Аз лично за булка ги възприемам много по-добре, отколкото за погребение.

# 162
Роклята така изгладена и изпъната на манекен изглежда неузнаваема направо, ако не беше написано, че е сватбената на Даяна, аз нямаше изобщо да я позная. Така дори панделките и финтифлюшките не ме дразнят. И цветът й е хубав, изобщо съвсем различна рокля е.

# 163
Тук е голям прекрасник  Dizzy Face
С тези дрешки и на това диванчеее...
Ох, защо англичаните остаряват тъй ужасно🙄 Едуард всъщност не е бил лош в по-младите си години, но тук...

# 164
Аз пък потърсих малко снимки на Едуард и Джордж, много си приличат според мен.

Общи условия

Активация на акаунт