Остави ме в момент на нужда

• 26 229
  • 988
  •   1
Отговори
# 735
Вие след магистратурата ли започнахте да се занимавате с мъже?!
Ми не, ама така се казва като си родител вече. Трябва и малко назидание.

# 736
Тъжната невеста! ЖДНБ Scream

# 737
Може телефонът сам да е набирал, особено ако ѝ е бил в джоба.
На мен ми се е случвало някой да ме набере, без да иска. Викам ало, ама телефонът му е в джоба и не чува.

# 738
  • София
И така 14 пъти Joy

# 739
Не бе, просто казвам, че минахте всякакви граници на благоприличието вече. Като тийнейджърки жадни за сеир. Не разбирам наистина какво толкова дълбоко ви жегна тая тема, но е очевидно, че не се опитвате да сте полезни на авторката. Че чак и пък и още информация да се изкопчва, "за даване на акъл". Но иначе напиването на авторката било дъно. Абе вие си знаете.
Всъщност е малко по-различно.
Отива авторката на нощно заведение, откъдето всеки знае че тръгването е през късните нощни часове. Знае, че таксито и ГТ не са й вариант. От компанията познава един единствен човек. Уговорка с него за транспорт до вкъщи след бара не е направена, няма такава и с който и да е друг от присъстващите. Тоест - няма осигурен транспорт, но започва да пие. Защо бе джанъм, защо?
Тръгваш за нощен бар без да знаеш как ще се прибереш, без да си осигуриш вариант за връщане, но започваш да пиеш, защо?  Това прави силно впечатление, не точно пиенето.
А после тези десетки обаждания, в които са казани неща, които е можело да бъдат казани в друг момент и по друг начин..
Спирам вече, че ми стана жал, наистина..  😥

# 740
Авторке, може би тази случка идва да те научи няколко неща, като начало да излизаш с близки хора, на които имаш доверие и могат да се погрижат за теб. Повръщания, викане на таксита, кафета, шкембета приятелите може и да могат да толерират помежду си, но за мъж, който те вълнува, това е тотален страстоубиец. 99% от мъжете, които познавам и излизат от 5-6 месеца не особено сериозно с някаква мацка, няма да се вдигнат да я събират пияна през нощта.
Когато си пълнолетен и те пускат в нощен клуб, това освен всичко друго значи, че по всяко време трябва да можеш да си тръгнеш (т.е пари за такси) или поне да имаш близки, които да се погрижат за теб. Това е А, Б на самостоятелния живот и на безопасното излизане - извинявай, ако звуча като леля ти!
Трябва да си наясно, че поемаш отговорност за всичко, и за махмурлука си, и за това какви може да са последствията, ако звъниш пияна на хората.
И финално, в крайна сметка, можеш само да се извиниш на човека за безпокойството и да се дръпнеш, да му дадеш пространство да реши дали и какви отношения иска да поддържа с теб. Честно казано, на вашия етап на отношения не виждам никакво основание да си разочарована и да държиш сметка за неидването му.

# 741
Скрит текст:
Не го бях уточнила в предходните публикации - бях предвидила пари за вход, консумация и транспорт. Разполагам с ограничени финансови средства - факт, но водя скромен студентски живот (това излизане на нощно заведение е първото от началото на календарната година), получавам стипендия, а през летните месеци работя и успявам да спестя малко. Това по повод някои спекулации по-горе.

Съветите как да привлека мъжкото внимание не мисля, че ще се радват на резултат при него, а и не се виждам да прибегна в подобна роля... да се правя на недостъпна...

Относно това за телефонните разговори, което Narcissa повдигна: обажданията са десетки... No Mouth , като само на първото е отговорено и то за разговор, продължил не повече от пет минути. В първата публикация съм написала: "от моя страна е имало още десетки обаждания - нещо нетипично, понеже той не им е фен и рядко си позволявам да му звъня".  В последвал отговор съм уточнила - "в 22:47 съм го притеснила за първи път, второ обаждане е към полунощ", за да изясня времевата разлика между първото и последвалото. Сега направих справка - обажданията са общо 14 Rolling Eyes, като останалите не са през големи интервали от време.

След изчетеното днес съм още по-объркана. Реших се, че ще говоря с него, но какво и по какъв начин ще кажа - никаква идея.

А защо си гърмиш спестяванията за пиене навън след като не разполагаш със средства?

С какво точно те привлича намръщен, пасивен, изморен вечер мъж, за когото не си приоритет? Не те и извежда. Младостта ти, сама по себе си е достатъчна за да привлече весел спонсор, с който финансите ти няма да бъдат толкова ограничени.

Имате различни очаквания от връзката и различни разбирания за връзка.

Според мене с мъжа не сте на една вълна, създава ти излишно напрежение, с нищо не ти помага да напредваш в живота, пречи ти да се концентрираш върху учене. Казал ти е, че не си му приоритет.

На твое място не бих му звъннала повече и ако се обади бих му казала, че не ми е приоритет, заета съм много и бих му пожелала всичко най-хубаво в живота.

В София мъже купонджии бол. Ще те извеждат, ще те черпят, даже може да идеш да живееш у тях ако са сами 🥳. Какво си се завайкала за мек депресар?

Е, ще е съвсем скотски живот да стоя вкъщи постоянно, за да спестя пари. Под "ограничени финансови средства" исках да кажа, че не водя охолен начин на живот, храня се в студентки стол/от топлата витрина на хипермаркетите, следя промоциите в магазините, пазарувам дрехи предимно от магазини за втора употреба... Не е чак да се чудя как да свържа двата края, за щастие, че да не мога да си позволя веднъж на шест месеца да отделя една малко по-голяма сума за развлечение.
Това за "веселия спонсор" не го разбрах, надявам се да е казано в кръга на шегата и да не съм доловила хумора.

-------
@Emillia-m, аз осъзнавам безотговорността на постъпката и си взех поука. Не съм отишла с идеята да се напия и да притеснявам хората. Ако бях трезвена, щях да се прибера с компанията с такси/Maxim или с първия удобен обществен транспорт. Отделно: подчертах няколко пъти, че само на първото обаждане ми е отговорено.

---

На горните въпроси (какво бих му казала, с каква цел и по какъв начин) не мога да отговоря, защото не съм се изяснила със себе си... Знам, че във Вашите очи изглежда като изгубена кауза, но явно надеждата ме крепи.

# 742
Какво му е на етапа на отношенията? Нали всички отношения започват отнякъде и постепенно се развиват, за да се стигне до по-сериозни стъпки. Или през това време не дължиш (тая омразна във форума дума) на другия уважение и грижа? Откога горе-долу можеш да очакваш по-нормално отношение като към партньор - след като му вземеш фамилията евентуално или?

# 743
Ами да прибереш някого пиян леко минава границите на обикновеното уважение към другия, особено ако момчето не разглежда авторката като партньор и имат по-скоро неангажиращи отношения. Някой би казал, че авторката не му уважава личното пространство, съня и че не уважава себе си, докарвайки се до дадено състояние.
Затова казвам, такива неща между приятели може, но с някакъв сравнително нов партньор не е ОК.

# 744
Приятелят ти ти е дал ценен житейски урок. Ако си склонна на още такива "уроци", стой при него. А дали е трябвало да стане така или не, няма никакво значение.

# 745
Ами ако наистина й се беше случило нещо? Беше я блъснала кола, беше изнасилена, ограбена, ранена? Смърфа щеше да е с чиста съвест, защото не са си били достатъчно близки? Слуша по новините за нея и си мисли "Еми тъй ще е, ако беше изчакала още два-три месеца да достигне дълбините на моята душа, сега щеше да е жива." Как не ви е срам....

# 746
Стига с тия драми, това ако било, онова ако било... Тя е пълнолетна жена и тая глава на раменете не е само за красота. Изброените трагедии могат да се случат по всяко време, във всякакви ситуации. Някой цял живот ще ходи след нея, за да я пази ли? Всеки сам е отговорен за себе си в крайна сметка.
Ами той ако се беше размазал с колата на път към кръчмата, а? А?

# 747
Всеки, който не изпитва емпатия към безпомощно същество, не е бил прегръщан достатъчно като дете.

# 748
Не ми обяснявай ти кой е бил прегръщан и кой не. Безпомощните същества не са пияните мацки по кръчмите.

# 749
И финално, в крайна сметка, можеш само да се извиниш на човека за безпокойството и да се дръпнеш, да му дадеш пространство да реши дали и какви отношения иска да поддържа с теб.
Ах, недей, че и ти на друга планина отиде. Извинил се с цвете и сладолед, всичко е точно. Продължават натам, но тя иска да си дълбае. Успех!

handsOfTime, забавляваш с тия констатации.

Общи условия

Активация на акаунт