Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 73 448
  • 834
  •   1
Отговори
# 465
въпросче към тези, които имат  Dior Addict   и YSL Cinema - носите ли ги?
Чудя им се от години вече, мисля ,че просто ще се подлъжа по имиджа, ревютата, но няма да ги нося Disappointed Relieved
 Dior Addict нося при специални случаи. Не е всекидневен парфюм за мен. Много класна и особена ванилия. Не винаги и на времето подхожда. Може да е задушлив при по-топло време. Бих подновила и е при задължителните в шкафчето ми с парфюми.
YSL Cinema не познавам.

# 466
Не съм Дени, но пробвах наскоро Tubereuse Nue. Има го в Делириум.
За мое съжаление не усетих никакъв стиракс, бензоин или какао, нито пък бобчета тонка или агарово дърво, както е дадено по пирамида във ФР.
При мен беше чисто и просто тубероза. Не прекалено сладка, нито пък крайно зелена.
Напомни ми много силно на нещо добре познато и далеч не нишово, но така и не можах да се сетя на какво. Определено не на нищо от посочените във ФР.
Не ми се стори с абсолютно нищо уау, а тубероза по принцип харесвам.
Трайността му също беше далеч под очакваното за парите си.
Не знам до колко съм полезна, спомените ми не са особено пресни и го пробвах само веднъж Simple Smile

# 467
  • The Evergreen State
И Синема и Адикт не са за топло време и може да дотежеят и да не се оценят лятото. И двата са плътни богати аромати, добре са направени но са и малко по-отдавна на пазара и интереса към тях е стихнал общо взето.
Е, понеже са си хубави парфюми си имат верни фенове но ако търсите нещо по-ново се огледайте другаде.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 12:45 от Athena

# 468
https://www.emag.bg/parfjumna-voda-za-zheni-lattafa-fakhar-femme … 041/pd/D4HXDMMBM/
Белоцветен  парфюм със слаба трайност. Откривам прилика с Бюти на СК.
Ако търсите нещо опушено и йодно определено ще го намерите тук
https://perfumesforlessng.com/product/lattafa-urooq-al-oud-ruby-100ml-for-women/ Буквално йодоформена реакция с добра трайност.
Поне си взех петте пари от арабелите, но най ми допада първия, който получих - Парфюмна вода Lattafa, Dalaa Al Arayes, Жени, 100 мл. Другите вероятно ще ги ползва детето поради тяхната различност.
В търсене съм още на онзи мой всеизразяващ парфюм. Единствените ми изпръскани до дъно, са онези стари лимитки на Диор  - Римемър ми, Форевър енд евър, Ай лав Диор, чиито бутилчета си пазя като реликва и J`adore EDP разбира се, от който ми се намират 10 мл на дъното на бутилката от преди 20 години. Та в този ред бихте ли споделили повече за
https://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1889-Mo … n-Rouge-7816.html

# 469
Чудя им се от години вече, мисля ,че просто ще се подлъжа по имиджа, ревютата, но няма да ги нося Disappointed Relieved
 Dior Addict нося при специални случаи. Не е всекидневен парфюм за мен. Много класна и особена ванилия. Не винаги и на времето подхожда.
Мнението ми съвпада напълно с това на Босилка.
Относно YSL Cinema , аз харесвам много парфюми на марката и този включително, но върху моята кожа се губи, все едно нямам нищо. Освен това не ми е нещо специално, хубав аромат, но има много нови по-интересни в същата посока аромати.

# 470
Jolie благодаря много! Спихна ми ентусиазма да го придобивам..Ще тествам при възможност.
EDP разбира се, от който ми се намират 10 мл на дъното на бутилката от преди 20 години. Та в този ред бихте ли споделили повече за
https://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1889-Mo … n-Rouge-7816.html

Tuali ще ти го опише подробно и грабващо сигурно,че и е отлюбимците ,може би не само на нея..
За мен е прашен ,червилен ирис и абсолютно придобиваш усещането ,че си през миналия век зад кулисите на Мулен Руж и усещаш аромата на прашните ,тежки плюшени завеси ,гримьорните на танцьорките ,пудрата и т.н.
Аз лично не съм фен на тези аромати ,но пък исках да го тествам и да усетя духа му..

# 471
Да си подновя питането
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Tubereuse-Nue-64698.html
Денси ?
Отзивите са доста противоречиви ,повечето не са много добри..
Да, никак не го харесах аз. Обикновен, семпъл, абсурд е цената му дори и на сегашното намаление.

Моя приятелка, която много го желаеше, успя да си купи вчера веднага след намалението Soleil Brulant и е много щастлива. Аз го нося няколко пъти напоследък и е много противоречив парфюм. Ще пиша за него.

Адикт първият е вечна моя любов и го нося, но само зимата.
Синема не мога да понасям, мирише ми на болница.

# 472
  • Бургас

sotd  Memo Marfa, неподходящ избор не ми допада във влажно време
Аз не мога да понасям Адикта, не го харесвам и върху други жени супер неприятен парфюм, много особен.Преди години го засичах често, сега все по- рядко и по- добре.Пробвай го на твоята кожа, Синема също не ми харесва, но го предпочитам пред Диора.Тест и на двата е силно препоръчителен.

# 473
  • by the sea
благодаря ви,  горе-долу се насочих накъде духа вятъра.
Познавам ги и двата, много пъти съм ги тествала, когато беше хайпа, но тогава нямах възможност да ги имам.
Май ще пропусна за сега

# 474
  • Бургас
Адикт харесвам, но не нося. Синема много обичам и нося, до скоро беше хладно и според мен пролет-есен са неговият сезон. Dari_77, аз пък сравнително бързо спирам да го усещам и често поновявам, но пък явно си мирише и той е единственият за който деликатно ми намекнаха, че малко съм прекалила с пръскането.
Мулен Руж ми е много любим. На мен ми мирише на стари червила и кожа /няма такава в състава си/ Обаче не ми е точно аромат на пудра /пудрено-прашен/, а мазно червило с аромата на онези от соц времената в дамска кожена чанта. Специфичен е много. Аз го обичам, за друг може да навява спомен за гранясало червило /според моята колежка/.

На каква цена се е предлагал, ако се сещаш?
18.99 лв

# 475
Имах някакви милилитри отливка от размяна. Ужасен за мен, тежко ретро излъчване, червила и пудри и мирис на евтин фризьорски салон от миналия век. Дори и вечер в студено време не бих го сложила, но аз по принцип не харесвам тежки парфюми. В никакъв случай на сляпо.

# 476
Laki, мисля, че супер много е писано за него, ако потърсиш с търсачката, всякакви мнения ще откриеш.
Да, ретро е. Силно червилен и пудрен. Помпозен и бурлексов. Дали може да е парфюмен подпис-абсолютно! За топло време по-скоро не, зимата е разкошен. Парфюм, с който да отидеш на театър или опера и да бъдеш забелязана.

# 477
Мулен руж е приказка за почитатели на такъв тип парфюми. Аз го обожавам и го нося много в студено време. Няма по-добър аромат на стари червила от него, а аз издирвам целенасочено.

# 478
Пробвах днес някои арабски парфюми, за съжаление не запомних имената, но единият беше Opulent Musk май - той не ми допадна, вторият - Rose нещо-си, доста приемлив, но не чак за възторг, от третия ме лъхна ужасяващ мирис на болница и прекратих пробите. Smile
После тествах Versace Versense, слаб и нищо особено ми се видя, явно на моята кожа така, и него изключих от уиш листа. С две думи, днес никакви парфюмни открития.

# 479
Момичета, моля за мнение относно тези два парфюма - Very Good Girl CH и Angel Nova. Трябва бързичко да си избера един.
Четох, че много си приличат, а и че двата имат прилика с Delina. Така ли е? Иска ми се Delina, ама няма Grinning
 Та от горните два, кой е по- траен и излъчващ?

Общи условия

Активация на акаунт