Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 72 731
  • 834
  •   1
Отговори
# 540
  • sofia
Относно Градините на Ермес, споделям мнението на Ваня Ставрева за Покривните градини - зелена трева, леки цитруси, чай и ябълки..страхотно свеж! От Нилските градини на моята кожа избиваха само корени на моркови Laughing, но беше траен. Мосю Ли ми е доста лекичък... само Мусоните не съм тествала все още..трудно се намира по парфюмериите.
Чакам тази седмица ES Girl of now и Montale Soleil de Capri Simple Smile

# 541
  • Пловдив
Момичета, имам Alien edt и edp, Fusion, Flora futura, Musc Mysterieux.. трябва ли ми и Eau Extraordinaire Rolling Eyes
Да!

# 542
Цялата серия Alien за мен е иконична.
Но така или иначе харесваш и притежаваш доста от линията, ако имаш възможност потърси и Alien Essence absolue.
Все още може да се намери и в момента за мен е един от най-емблематичните от всички.

# 543
  • Пловдив
Бих казала и Mirage.

# 544
  • Бургас/Пз
Поръчах Мосю Ли на сляпо, но няколко дни се стисках да не го пробвам, защото времето беше гадно, хладно и с две думи ужасно. Днес обаче вече не издържах. Охххх, страхотен е, много ми хареса, въпреки че след 5 часа усещам, че ще е добре да го подновя. Но пък 5 часа си е прилична трайност особено във влажен Бургас Simple Smile

Може ли няколко думи за този парфюм за младо момиче. https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/First-Inst … -Sheer-52881.html

# 545
Минавам да похваля моят фаворит от серията  Зара+Jo Malone -  Waterlily Tea Dress. Прекрасен е лято...водна лилия с муск и мента. Много цветен,много свеж...лично на мен ми носи вайба на Лалето Byredo. Същата свежа нежност,цветност и усещане за чистота (без да е сапунен). Не мога да спра да го вдишвам Bowtie
Имам си и две нови Мансери в семейството- Ветивер сеншуъл,който е един от най-хубавите и цитрусови ветивери,които имам.Дори най-най цитрусовият,толкова лимони,бербамот и портокал има вътре, .....а колко дълго не го взимах,защото всеки ми обясняваше колко е "мъжки". Ми не е, за лятото е супер фреш!
Имам си и  Aqua Wood,който го водят мъжки,а за мен си е дамски:) За сега е най-слабата Мансера,която имам, но е хубав, все още се опознаваме.Изкарва много хубава круша,сладка и мека. Не влачи шлейф, малко срамежлив ми идва,но има добра трайност.

# 546
  • sofia
Alien Mirage за мен беше доста странен..абсолютно не носи вайба на цялата линия. усещах някаква остра блатна нотка /може би от лотоса/ . виждам във Фрагрантика, че е вписана нотка Hinoki wood в базата, но нямам идея каква е и какво излъчване има Simple Smile ...не можах изобщо да го изтърпя и го върнах.

# 547
  • Пловдив
Ами то и Musc Mysterieux няма нищо общо с другите от линията, но ето, че пъпешчето си го харесва.

# 548
  • Pazardjik
Момичета, имам Alien edt и edp, Fusion, Flora futura, Musc Mysterieux.. трябва ли ми и Eau Extraordinaire Rolling Eyes
  Аз обмислям покупка на Alien или Musc Mysteriux чудя се много.Имам Angel Muse и Alien edp дайте ми съвет Angel знам как мирише,а другия не,кой да избера?

# 549
Намерих много интересна статия в руски сайт по тема която ми се струва много интересна. Разликата при парфюмите при топла и студена кожа

https://xn--d1ai6ai.xn--p1ai/articles/fragrances-for-hot-and-cold-skin

# 550
Пак не можах да определя каква кожа съм. Някои парфюми се държат с характеристиките от лявата колонка, други - като дясната. 🤔

# 551
  • Sofia
Много полезна статия! Аз си зная, че съм с хладна кожа (35.9°), ароматите се държат точно както е описано там. Затова не нося подправкови, смолисти и амброви. Разбрах и защо единствения ми амбър TDC Oriental lounge понасям само в жега - слънцето го затопля върху кожата ми и става отлежал коняк. Grinning

Пробвах две от новите алегории на  Герлен и искам да ги измия. Aqua Allegoria Flora Salvaggia е силно сапунен  ирис, а в Aqua Allegoria Nettare di Sole портокаловия цвят с мед дава нюанс на иланг- напрапчива цветна сладост. И двата парфюма ми звучат ретро,  все едно са правени през 1985 г .

# 552
Да, наистина много добро. Разгеле да се открия.
Определено съм хладен тип - мускус, медна роза, цветя, цитруси, пралина, шипри.
За късмет tuali ще има рядкото удоволствие да си разговаря на четири очи  с всеки конкретен парфюм, както се посочва в статията, ако е смесен, неутрален тип WinkInnocent

# 553
Интересна статия, обяснява защо съм малко на Вие с флоралните аромати, а за муск даже дума не може да става. Явно съм с топла кожа Simple Smile

# 554
Мнпгп полезна статия, lazuli, благодаря! Установих, че също съм смесен тип кожа - топли сухи длани, нагоре хладни ръце и хладна малко по-влажна по шията и деколтето. Флорали, муск, метал, ванилия, акватици са добре развиващи се върху мен, също и кожа с виолетки и ириси. Амброви и сладки аромати ме душат ужасно, а при комбинация musk-amber избива гадната потна нотка. Затова и предпочитам "хладни" аромати, които ми дават усещане за чистота и пространство, а толкова любимата ми кожа в повечето парфюми просто не мога да понеса.   

Общи условия

Активация на акаунт