Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 72 243
  • 834
  •   1
Отговори
# 675
Лукрецията много хора намират прилика с Опиум, което си е така и при мен, а Бореа пък не го оприличават особено на Опиум (Бореа не го познавам) . Това би ми подсказало, че не са чак толкова подобни. Разсъждения от опита ми с пазаруването на сляпо 😀

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 12:29 от tuali

# 676
при мен доста добра, не съм засичала часове, но са доста

# 677
  • Някъде там
Понеже писахме за JO malone.
Този дали е подходящ за лятото.

# 678
  • The Evergreen State
Интересна статия на която попаднах, на места ми идва малко в повече с арт препратките но все пак ми беше много приятна за четене и сравненията за Изия са много точни (според моя нос). На английски я намерих статията, вероятно ги превеждат и в другите Фрагрантики. Не познавам Нощната Изия но много ми се прииска да тествам.

https://www.fragrantica.com/news/IZIA-Night-and-Day-15220.html

# 679
при мен доста добра, не съм засичала часове, но са доста

Благодаря! 🌸 Поръчах на сляпо, дано ми хареса. 🙃

# 680
  • Варна
Само за инфо, не се съмнявам в оригиналността на парфюма, но Роуз на Фере, https://www.fragrantica.com/perfume/Gianfranco-Ferre/Ferre-Rose-886.html е най-нетрайният парфюм, който съм имала. Взех го ей така, за проба, че ми се носеше роза, 15 лв, 30 мл от Парфимо. Преди доста години имах Роуз Принцес и беше по-траен.
Скоро за първи път тествах розата на Мис Диор, ей такава искам. https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Rose-N-Roses-58562.html

# 681
Не видях по-назад мнения за D&G Light blue forever, може и да дъм пропуснала. Дали някой може да опише разликата с Light Blue?

# 682
  • София
Интересна статия на която попаднах, на места ми идва малко в повече с арт препратките но все пак ми беше много приятна за четене и сравненията за Изия са много точни (според моя нос). На английски я намерих статията, вероятно ги превеждат и в другите Фрагрантики. Не познавам Нощната Изия но много ми се прииска да тествам.

https://www.fragrantica.com/news/IZIA-Night-and-Day-15220.html
И за мен са много точни - Изия е много капризна, иска да й се обръща внимание, и не съм сигурна дали си струва, защото напоследък нямам търпение за парфюми. Хем искам нещо ново, хем да ми хареса веднага и на 100%. Пробвах нощната мимоходом и веднага ме стресна като нощна пеперуда.

И в пълен обрат на сезоните сега в жегата нося тамян Standard на Comme des Garcons

# 683
Не харесвам никак Изия, но Нощната ме грабна. Ще тествам хубаво през късна есен.

# 684
  • Sofia
Не видях по-назад мнения за D&G Light blue forever, може и да дъм пропуснала. Дали някой може да опише разликата с Light Blue?

Преди 2 дни взех една малка бутилка да пробвам как ще е. Много ми харесва, много мек, женствен и цветен аромат. Има си го лимона, но не е така натрапчив, като в оригиналния аромат. Доста кремест и някак вкусен е. Трайността е по-добра от оригинала, макар и не кой знае каква, но все пак вчера беше 100 градуса и дори Jour d'Hermès Absolu се изпари за 2-3 часа Grin
Като цяло, определено се усеща, че е фланкър, познава се първоизточника, но е доста по-цветен и мек.

Моят топ 10 за лятото е:
1. Jour d'Hermès Absolu
2. Un Jardin En Mediterranee Hermès
3. Hermès Le Jardin De Monsieur Li
4. Chanel No 19 Poudre
5. Mon Guerlain Bloom of Rose Eau de Toilette
6. Versace Versense
7. Miss Dior Blooming Bouquet
8. Dior Jadore EDP
9. The Only One Eau de Parfum Intense
10. Iris de Syracuse Boucheron

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 16:43 от cutesmallcat

# 685
  • София
Нещо да питам връщали ли сте парфюм след като сте се пръснали веднъж? Днес си взех Шанел от Сефора в The Mall пръснах се в 16:00 сега е 21:17 и няма помен от него... С други спомени съм останала...

# 686
Нещо да питам връщали ли сте парфюм след като сте се пръснали веднъж? Днес си взех Шанел от Сефора в The Mall пръснах се в 16:00 сега е 21:17 и няма помен от него... С други спомени съм останала...
това е май за друга тема, за сайтовете, но да, в нотино без проблем, също и в елинор, но там съм връщала само тестер, за продукт не знам. Също веднъж и в zachoveka.

# 687
Съмняваш се дали е оригинал Шанел от Сефора? Не ми се вярва да ти го върнат, пръскан.

# 688
  • София
Ми по-спомени майка ми се пръскаше сутрин, прибираше се вечерта от работа и след душ ми миришеше още на него. Аз също съм го ползвала и до сега толкова малко не е издържал... Не виждам как да разбера колко издържа без да съм го пръснала. Ще питам колкото и нагло да им звучи, защото все пак не струва 2лв Simple Smile

# 689
Има Шанели траещи наистина по два часа. Не си ли пробвала преди това? Сега е и много горещо и влажно. Кой е парфюма, Шанс ли е?

Общи условия

Активация на акаунт