Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 73 480
  • 834
  •   1
Отговори
# 405
Явно моят нос не отчита:)..но ще тествам пак,мерси Денси🌷

# 406
  • Бургас
Калабриа, не си сама и за мен Червеното обувче няма абсолютно нищо общо с Делина.Грам не ме интересуват във Фрагрантика.

# 407
  • София
А кой е най-най близо до Делина?

Според моя нос 99% идентичност, има го в бг сайтове, огромна бутилка с внушаваща презентация. Доста траен също Wink
https://www.parfumo.net/Perfumes/Afnan_Perfumes/souvenir-floral-bouquet

# 408
Аз не искам парфюм , който да наподобява на някой друг. Искам нещо съвсем ново и различно от нещата, които съм използвала. Така ми звучи  Sirrah Tiziana Terenzi, но отзиви почти никакви не намирам. Ще скокна, колко му е ?!?!?
Най- интересното , което прочетох за него е, че ако искаш да миришеш на скъпа плодова салата, това е твоят аромат Simple Smile

# 409
Аз не искам парфюм , който да наподобява на някой друг. Искам нещо съвсем ново и различно от нещата, които съм използвала. Така ми звучи  Sirrah Tiziana Terenzi, но отзиви почти никакви не намирам. Ще скокна, колко му е ?!?!?
Най- интересното , което прочетох за него е, че ако искаш да миришеш на скъпа плодова салата, това е твоят аромат Simple Smile
Не купувай насляпо този парфюм. Много е хубав, но ужасяващо силен и има специфики на различните кожи. Аз например никога не го купих, въпреки, че съм луд фен на марката и я разучавам от повече от година и половина вече. Въобще от тази марка насляпо не купувай никога, още повече, че парфюм не ти е паснал от нея досега.

# 410
  • София
Sirrah ще бъде следващата ми покупка от Тициана. За мен е уникален аромат! Последно взех Saiph, заслужава си теста и той.
https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Saiph-47059.html

# 411
Аз пък да си кажа, като се обсъжда Tiziana Terenzi, съм тотално и безнадеждно влюбена в https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Eclix-44355.html и мисълта за него ме мъчи вече седмица/две. Реших, ще се купува, но може би август чак за РД (от мен за мен Simple Smile ). Обаче ми е много любопитен https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Mirach-49692.html, дали някой го познава и може да опише?
Парфюм за деня: Olympéa Paco Rabanne, чудя се още харесвам ли го не го ли?! И сега дали му е времето въобще?

# 412
Sirrah ще бъде следващата ми покупка от Тициана. За мен е уникален аромат! Последно взех Saiph, заслужава си теста и той.
https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Saiph-47059.html
А как ти се развива и как усещаш чушката в Sirrah? Носила ли си го хубаво, не на блотер и проба на ръка?
При мен е супер силно изразена, като се напръска.

# 413
.... тази чушка малко плаши, както ме уплаши и доматеното стъбло в някоя от кожите на Memo ......
Благодаря , Densi , Lodsi и Elits@ за включването .....  Flowers Hibiscus
Много ми се иска да пробвам нещо ново.....
Много харесвам More Than Words , а прочетох, че Sirrah носи неговия вайб ....започва плодово ала Erba Pura и уляга страхотно дървесно, топло върху кожата...../ визирам More Than Words Xerjoff /

# 414
Абсолютно нищо общо няма между двата.

# 415
Благодаря, Deetron!

# 416
  • by the sea
включвам се и аз към обичащите Tiziana Terenzi,
запозната съм с 6-7 и съм впечатлена от хубавите композиции, цялостната презентация иии трайността Sparkling Heart
Трудно е да избера кой ще е следващия, искам да е нещо което ще спукам от носене,
както с Andromeda ( 100мл ми се виждат малко )- другия, който ми допада за  често ползване и нищо в него не ме дразни е Cassiopea.

# 417
  • София
Здравейте, Lataffa Opulent musk, има ли голяма прилика с Бакара руж(не , че него го знам)?
Някой казват, че е страхотен, а други, че мирише на болница.
Моля споделете мнение.
Благодаря.
Versace_Dreamer - За мен голяма прилика между Lattafa Opulent Musk и MFKBaccarat Rouge 540  няма.
Все пак, аз усещам общ нюанс, който ги свързва - подозирам, тази връзка е по линията: шафран<->бели цветя<->дървесно-амброви нотки. Lattafa Opulent Musk категорично не е копие, има напълно свой облик, но поне аз виждам известна връзка по тази кремаво-дървесна нишка. Общото е, като да кажем, че ако две дами носят еднакъв цвят чанта, то те са копия една на друга. Smiley
Ако целта е да си намерите точно копие на Бакара - тогава било грешка да изберете Lattafa Opulent Musk. Мускуса в него е изявен, има лимон в откриването, звученето му е по-ориенталско. За мен е съкровище, но подозирам за 99% от хората ще е мъка. Има го за тест в моловете в София, така че може сам/а да прецените. За да не се налага да четем после колко са гнусни арабските парфюми.

По-скоро бих Ви препоръчал черната му версия: Lattafa Perfumes Opulent Oud / https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Opulent-Oud-66012.html
Причината за тази препоръка е, че доклокто помня правилно, когато споделих преди време впечатления от Рефанската версия на  Louis Vuitton Ombre Nomade, Вие я харесахте. Е, Opulent Oud не е точно като него разбира се, но един от парфюмите, с които свързвам това черно съкровище е именно Ombre Nomade.
Другите са:
Giorgio Armani Armani Privé Oud Royal
Etienne Aigner  Aigner N°1 Oud
Giorgio Armani Armani Eau de Nuit Oud
Kilian Straight to Heaven 
Swiss Arabian Shaghaf Oud
Lattafa Sheikh Al Shuyukh Luxe Edition

Opulent Oud не е като някой от тези, няма точна референция към известните хитове, пък но има много лица и хващам нюанси от всеки от тях в различни етапи - има и ууд, и топли опушени нотки, и смолисто-амброви, цветни също, ванилия, а по-късно излизат канела, ядки, а към дълбокото развитие, при мен излизат сладки сушени плодове и шоколадово пачули - въобще интересен и труден парфюм е, но категорично далече не е всеки нос. Изобщо не го препоръчвам за сляпо, в никакъв случай ей така, само защото тук-там е изгоден. Убеден съм, че за много хора ще е немислим кошмар.

Понеже съм в търсене на моята Mancera и моята Tiziana и докато не ги открия няма да престана да тествам, някой дали е пробвал Feminity Mancera ?
Аз го имам - днес ми пристигна бутилката Animal Heart Eyes Cat Но не е нов парфюм за мен, познавам го добре. Дали би Ви допаднал - съдейки от това, колко малко парфюми не отиват в размените при Вас, не знам дали има смисъл от това упражнение и с Feminity. Смятам, че шанса да Ви хареса е 50/50, което не е никак малко. Доста модерно и качествено смесен е, като поне за мен е сложен за описване - има и цветни нотки, и свежест, и топло, безкрайно уютно гурме усещане, и амбър - супер елегатно и тънко поднесен е! 
Все пак, долкото усещам нагласите Ви, слепите поръчки не би трябвало да са приоритет и ако трябва да дам по-ясен отговор - подминете смело Feminity.

За любопитните, Feminity изглежда точно като Instant Crush, с магнитна капачка е.

# 418

Deetron ,благодаря за мнението.
Идеята ми не е опулент мъска да има общо с бакарата.
Четох, че имат допирни точки, но са различни парфюми, което мен ми е ок, понеже Бакарата има доста отвращаващи елементи в нея според мнозина.
Lattafa Perfumes Opulent Oud  явно ще ми допадне, но напоследък има пресищане при мен към уудове и дори не ги усещам особено силно.
Омбре Номаде от Рефан ми е много любим, присъствен и запомнящ се аромат.
Армани прайв ууд също много харесвам.
В крайна сметка поръчах опулента+една друга Латафа имитираща Монтал кумкат ууд.

# 419
  • София
Versace_Dreamer - Стискам палци новите ти неща да те радват! Hands Plus1Wine Glass

Колкото до Lattafa Opulent Musk - не мисля, че е за теб - не го мисли повече.
Бих искал да помогна с някакво смислено описание за него, но не мога. Наистина. Не знам кои думи да използвам за него - за мен е интересен и привлекателен, но истината е, че  си е предизвикателен и крайно поляризиращ аромат. Моя съвет - забрави го и може би не е лошо да си починеш като цяло от ориента и там всичките удове-пушеци-амбъри.

Ще се радвам, ако новите ти покупки са успешни Hands PrayHands Plus1

Между другото, тествах нови неща в Дъглас вчера - определено Azzaro The Most Wanted ме грабна! Cupid Чуден!!
https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/The-Most-Wanted-66826.html

Наред с Giorgio Armani Stronger with You Absolutely, двата са ми тотални фаворити от по-новите дизайнерски Heart Decoration

Пръснах и Tom Ford Costa Azzurra на листче -  нормален, приятен ежедневен мъжки парфюм. Намирам го за елегантен, добре миксиран офисен мъжки аромат. Класен, мъжествен,  от мен има палче Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт