Парфюмни размисли и страсти (юни 2021 г.) - 261

• 72 715
  • 834
  •   1
Отговори
# 600
  • BG-DE
Аз искам да питам тези от вас, които са ползвали Lovely на Сара Джесика, усещахте ли отчетливо лавандулата?
Много харесвам Lovely  но никаква лавандула не усещам в него, дори сега си пръснах и моят нос не засича такава 😊

# 601
  • София
Аз искам да питам тези от вас, които са ползвали Lovely на Сара Джесика, усещахте ли отчетливо лавандулата?
Много харесвам Lovely  но никаква лавандула не усещам в него, дори сега си пръснах и моят нос не засича такава 😊

и аз не усещам лавандула в Lovely
Лавандула усещам в
https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Brit-Rhyth … -Women-22839.html

# 602
Привет, момчета и момичета!
Влизам да се оплача. Аз тотално съм обърнала парфюмната резба, ако мога така да перифразирам. Blush Днес е 40 гр., а аз съм офъщяна с Ангела. Rolling Eyes И не, не както правех преди с дава фъса. Офъщях си се до мокро, ала врачанската! И ми е толкова хубаво! До мен достига аромат на чисто, току-що окъпано бебе. Не знам на околните как им е. Satisfied За сета няма припаднали и оплакали се.
Обаче!
Шкафа ми е пълен с цитрусови свежации а не ща нито да погледна, нито да помириша никой от тях, хеле пък да се напръскам. Ако трябва и парфюмният гардероб да обновявам изцяло я втасах съвсем! Страх ме е да подуша извънземното, че ако и по него си падна, те тогава да видите как се разхождат извънземни в 40 градусови горещини! Smiling Imp
  леле, мислех, че само аз съм така и си мълчах, чаках да ми мине, Blush олекна ми, благодаря за споделеното!

# 603
Привет и от мен на този магичен празник! Flowers Herb
Много се чудих какъв парфюм да си избера днес, точно билково зелен сякаш нямам.

Напръсках се с мостра на Iris Perle, която поръчах от любопитство, след като Miyako го спомена - стори ми се най - подходящ за Еньовден.
Много интересен парфюм, изтъкан от контрасти.
Хем ми се струва някак познат, хем никога не съм помирисвала такъв.
Много зрял, класически, но има и нещо динамично, леко модерно в него.
Затруднявам се да го опиша, за себе си бих го определила като решително - меланхоличен.
Жилава зеленина, тъмни, загадъчни дървета, малко Vol de Nuit и ирис.

# 604
Преди две лета, бях изпаднала в ароматна дупка, не усещах почти нищо като хората и един ден извадих Кометата на Мюглер (таман я бях купила) и се полях обилно, дори се похвалих в темата, че усещам парфюма и изненадващо се наложи една работна среща. Усетих се вече след срещата и умрях от срам какво впечатление съм направила на човека, че беше и възрастен господин. Още като се сетя и ми е неудобно, но преди да се сетя, бях в мир със себе си и се наслаждавах на арома.
Сега в жегата пак се поливам, защото нищо не усещам след 15 Мин. Днес съм с Chloe EDT. Ползвам го основно в топлото време, за разлика от EDP версията.
При мен усещам някаква промяна във вкуса (дано е временно), поомръзнаха ми сладките парфюми, дори не знам какво ми се носи. Посягам към 3-4 парфюма.

# 605
  • sofia
Аз също си мълчах за терзанията ми от последните 2 седмици, но виждам, че не съм сама..... та не усещам и аз почти никакви парфюми..всичко се изпарява за 15 мин. .. а днес съм с Girl of Now, който би трябвало да е атомна бомба Simple Smile
Гледах доста клипчета на рускини по темата за топлата и студената кожа...общи приказки само! Споделената статия от преди няколко дни обобщава всичко много синтезирано и ясно Simple Smile Благодаря за нея!
В пълен парфюмен шок съм..идва ми да си изхвърля всички парфюми, защото не ги усещам или стоят толкова различно от това, което помня, когато съм ги тествала или когато съм ги носила преди месец...Знам, че най-вероятно е заради безумната жега навън, но все пак.....
Споделете любими парфюми за тези +30С навън Simple Smile)

# 606
А бе, аз добре си го усещам! До душ, та и след това. Не ми е проблем трайността и излъчването, по-скоро ми е странна промяната във вкусът ми и количеството парфюм, което мога да понеса върху себе си. Проблема е в това, че нищо в шкафа ми не ми се носи и не ми носи същите емоции, изключая парфюмите купените напоследък. Но пък като знам колко парфюма съм подминавала мръщейки нос... Ей ся ми е паднало да наваксам здраво и поне няма да ми е скучно. Simple Smile Да му мисли банковата ми сметка. Smiling Imp
За сега ММ още не е възразил, дори напротив. Постоянно се в навира се в мен, та това ме успокоява, но сутринта в автобуса се озъртах като пръднала, като си знам с какво количество се полях Rolling Eyes Нямаше набръчкани носове, нито слезли предварително, ама знам ли....Satisfied

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 15:19 от Sysly

# 607
За днескашния празник съм в розово и с Womanity Relaxed

Върта сукам все на бели цветя и мускус налитам, нямам нито един цитрусов аромат в колекцията.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 14:10 от Lazuli

# 608
  • The Evergreen State
Аз за пръв път тази година от много отдавна нещо в мен се събуди и имам желание да нося цитрусов парфюм. Мислех че вкуса ми отдавна е константа, да ама не, изненадана съм от себе си.
Ще трябва да си припомня някои цитрусови аромати и да се запозная с нови такива.

# 609
От няколко дни сме на море и се оказа, че съм взела по случайност само едни 10мл Облак на Ариана Гранде.. Усеща се много приятно, пръскам само един два пъти в косата, а по принцип ми е нетраен, но много любим... Сега се представя разкошно, ненатрапливо, игриво, охлаждащо💙💜

# 610
Аз усещам лавандула в Lovely SJP.

За щастие цитрусите са ми все още обожаеми! Зеленият кристал на Chanel ми счупи главата, без да си мия косата го усещам, пръснат вчера в 16 часа.
Издържам жегите трудно и не си представям в такова време плътен парфюм, ще се задуша.

# 611
Аз също си мълчах за терзанията ми от последните 2 седмици, но виждам, че не съм сама..... та не усещам и аз почти никакви парфюми..всичко се изпарява за 15 мин. .. а днес съм с Girl of Now, който би трябвало да е атомна бомба Simple Smile
Гледах доста клипчета на рускини по темата за топлата и студената кожа...общи приказки само! Споделената статия от преди няколко дни обобщава всичко много синтезирано и ясно Simple Smile Благодаря за нея!
В пълен парфюмен шок съм..идва ми да си изхвърля всички парфюми, защото не ги усещам или стоят толкова различно от това, което помня, когато съм ги тествала или когато съм ги носила преди месец...Знам, че най-вероятно е заради безумната жега навън, но все пак.....
Споделете любими парфюми за тези +30С навън Simple Smile)
Харесвам водите на Ланком. Моята кожа много не задържа по принцип, дали поради стрес, дали поради друго, поради което все на нещичко по-трайно залитам.
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Eau-Sensuelle-5903.html ми допада, но изисква подновяване и разбира се La Petite Robe Noire Eau Fraiche Guerlain. Хлоетата също ЕДП.
Открих си и нещо отминало
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Cava … xotica-22902.html. Честно, бях го захвърлила, но онзи ден го преоткрих на фона на  морския климат.
(На 10 мин. пеша съм от бреговата ивица).
Това https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/BLV-Eau-de-Parfum-II-6481.html  също ми е добре.
Лавли на Джесика Паркър е много нежно парфюмче, не правя връзка с лавандула. Асоциирам с  Фем на Версаче като лекота.
С Теракотата на Герлен много не се разбрахме, но си я държа на този етап.

П.С.  И никога не нося парфюм в чантата си, тежи ми! Sweat Smile

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 14:19 от laki

# 612
Аз съм с L'Artisan Premier figuier и ми страшен кеф. Снощи умишлено си извадиш напред този и Caligna,  защото си давам сметка, че забравям какво изобщо притежавам.
Та така...носят ми се само рози и от време на време смокини. Интересно ми е кога ще ми мине с тия рози Grinning В главата ми  напоследък е само Cicuta V canto, която опознах подробно благодарение на sesil. Искам да усещам постоянно това ухание, особено след първите десетина минути и базата. Цитрусът, който сам по себе си не мога да нося, така отрязва остротата на розата и я прави хем нежна, хем категорично заявяваща се тъмно червена и ароматна. Densi има разкошно ревю в което се казва, че това е парфюм за бал, зимен бал. Съгласна съм, но на мен ми се носи тук и сега, на влажния въздух и по сандали Simple Smile

# 613
И на мен ми се носят почти всякакви аромати, понякога само от някакво сезонно приличие се въздържам да се офъщя с тамяните и уудовете 😆
И цитруси ми се приносиха тия дни. Днес се полях добре със Sole Di Positano Acqua TF и ми е чудесно, хем цитрусово, хем цветно. Че и съвсем прилична трайност докарва. Италианско лято в бутилка! 😍
За разлика от Lost Cherry TF, който получих оня ден и... направо ми се реве колко е нетраен. Толкова много го харесвам във всичките фази-сочното черешово начало, конфитюрестата слива с ванилия и страхотната балсаместо-дървесна база без никакви ръбове и странно избиващи нотки и химикали... перфектен просто! Ама тия фази се случват в рамките на час 😢, ей така
https://images.app.goo.gl/girWzzpYyCdrPYpM8
Вчера вечерта излязох с него и сигурно три пъти поднових! А по принцип не подновявам нищо и никога в рамките на едно излизане, даже не нося парфюм в чантата. Но тоя го взех, за да видя дали с натрупване нещо ще се случи. Не се. Даже на роклята ми, дето отива за пране днес едва се усеща. Това трябва с един бидон да ходиш и да се поливаш през час, за да му се наслаждаваш качествено. Срамота!!!

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 14:31 от tuali

# 614
И аз днес с артизанската смокиня. Моята краста по рози и смокини не минава, та си карам основно на тях. Много е трудно в жегата с розите. Пак искам нова хубава роза, ама много хубава- направо да ми отвее главата. Stuck Out Tongue Winking EyeНито знам къде да я търся , нито какво точно искам, ама го искам в най-скоро време Grinning Точно пък в жегата въобще не ми се носят цитруси , нямам представа защо така , но и не смятам да купувам такива въобще това лято. Все имам чувството , че мириша на препарат.
Фръц, нема да ти мине Money

Общи условия

Активация на акаунт