Какво повече НЯМА да купя - 19

• 101 693
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Обикновената луканка на Елко е салам тип Амбарица - не ми хареса изобщо, в смисъл - нищо по-различно от на другите фирми.Домашната луканка е вече друга работа, само нея взимаме и мога да опаткам едно парче без нищо друго 🤤.Щом хвалите и бабека, ще пробваме и него.Откакто започнаха да ги продават във вакуумирани опаковки е още по-добре.Преди се случваше да са много сухи.С шлайф да ги режеш напраО.Аз обичам мека да е. 🥰

# 526
  • софия
Елко взимам от пазара на "Димитър Петков" - в блока вляво от пица Макс има магазин за месо, имат и домашни яйца, сирене и кашкавал.
В млекарници Наслада също има техни неща, но не винаги.
Къде е тази пица Макс?
Насладата я знам. По нея може ли да ме ориентираш. Тъкмо и яйца ми трябват. 2 в 1 ще напазарувам Simple Smile
Скрит текст:
Този ли? Срещу аптеката и строителните материали?

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 13:46 от zvаnchе

# 527
Не предендирам за чистота. Чак скролнах да видя в коя тема съм.
Само отбелязвам какво може да се очаква точно от Лидъл, който в родната си страна си има съответна репутация. Иначе всеки е свободен да си яде маргарин или друга хидрогенирана мазнина, включена във фантастично сирене.
В кое сирене в Lidl има хидрогенирана мазнина и можеш да го докажеш?

# 528
О, в Лидл има и добри неща. Например серията клийн лейбъл, продукти с масло и без гфс и т.н.

# 529
  • София
Ако платиш изследването - сигурно ще мога. Не съм специалист по хранителна промишленост, може да не е мазнина, а нещо още по-зле. Често дори не е написано къде и кой е произвел някой продукт. Пазарувам от там, но не си правя илюзии.
Що се отнася до етикетите - сладкарската им извара стои месец в хладилника без промяна във вкуса. На етикета не е споменат НИКАКЪВ консервант, само мляко и закваска.

# 530
Аз съм яла фантастично козе сирене от френската седмица от Лидъл, точно като крема. Тъй че може да си имат някакви технологии, все пак. Събуди ми любопитството с това, на Лакрима.

Каква да е технологията на бялото саламурено сирене? Вариш, пресичаш, изливаш в калъп и чакаш да узрее. По коя технология от суровина с ниска масленост получаваш мазен продукт?
Изяла съм достатъчно козе сирене, за да знам, че това на Лакрима не е такова.

Изварата на Лидл в кофичка от 1 кг дори с изтекъл срок си беше напълно годна за консумация. Замина на печен чийзкейк и грам не се различаваше от извара в срок на годност. После върви вярвай на етикети.

# 531
  • Sofia
Яко тъпчат всичко с палмова мазнина 🤨
Сега казаха,че обърнатия ТИР превозвал тонове от тази гняс 😤

# 532
Е, не точно бяло саламурено. Но не съм убедена, че щом не е това, което точно ти си яла, значи не е у ред!
Това за аз колко съм ялааа, сме го чували. Поразрових се и в нета е пълно с рецепти за домашно приготвяне на МЕКО козе сирене. Друг е въпросът, точно това, което отхвърляш, с каква идея е произведено.
По същият начин, като тебе, (стрижено е!) една продавачка ме убеждаваше, че ябълките щом са твърди, значи са сочни, понеже, видиш ли, тя от цели пет години ги продава вече и няма как да знам повече от нея какво точно търся...

# 533
Ако платиш изследването - сигурно ще мога.
Плати, докажи, а след това ще станеш национален герой. Wink Щом не можеш да докажеш твърденията си, тогава не хвърляй непотвърдени неща в пространството. "Голям залък лапни, голяма дума не казвай"

# 534
Аз пък не зная ти каква измислица си яла от Лидл, но много преди интернет и безбройните рецепти там, съм доила и квасила козе мляко, а сиренето, което се получава, е сухо и твърдо, тамън както приляга на суровина с масленост 1,5%, така че да, достатъчно козе сирене съм изяла, за да си позволя такъв коментар.

Лакрима съвсем не са произвели някое изтънчено френско сирене за Лидл и ми пробутват не просто мека, а и мазна бучка, за традиционно козе сирене.

Говоря от личен опит, а не от прочетено от нета.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 12:08 от Дидичка

# 535
  • в сърцата на децата <3
Добавям в списъка овче сирене Пършевица. Смърдяща гняс. От години не съм купувала по-гадно нещо. И мухляса в найлонката си за две седмици (в хладилника, в зоната на 1 градус температура!) 🤦 И хем знам, че не са добри, и пак се излъгах! На мене си ме е яд.

# 536
За две седмици сирене без саламура и от Марс ще мухляса.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 23:03 от sigma

# 537
Взех детските солети Златна Добруджа веднъж набързо, че бях супер гладна. Ма те много твърди... Как си представят децата да ги хрупат тия солети? Не ми харесаха на мен

# 538
  • софия
Взех детските солети Златна Добруджа веднъж набързо, че бях супер гладна. Ма те много твърди... Как си представят децата да ги хрупат тия солети? Не ми харесаха на мен
Като пластмасови са, заради гланцираното според мен.

# 539
Миналата година за първи път си купих боти Lasocki, обух ги веднъж или два пъти. Вчера ми пропуснаха и побеляха. Това ми се е случвало само с боти, от некачествена кожа/ обработка (Не съм запозната с технологиите на производството.). Това е единственият ми опит с тях, но не бих разчитала на тях за зимни обувки.

Общи условия

Активация на акаунт