Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проектът Dove Self-esteem. Помогнете на подрастващите да повишат самочувствието си!

 • 6 854
 • 465
 •   1
Отговори
 • Мнения: 36
Включете се в темата и помогнете на хиляди подрастващи да се почувстват по-уверени!

Проектът Dove Self-esteem е създаден през 2004 г., за да повиши самочувствието и да изгради положително отношение към тялото у младите хора навсякъде по света. Питате се защо? Защото, когато младите хора се чувстват уверени – те могат да постигнат всичко!

За всеки млад човек красотата би трябвало да е източник на увереност, а не на безпокойство, но над половината от момичетата имат ниско самочувствие и това оказва огромно влияние върху ежедневието им. Нека променим това!Когато младите хора не се чувстват уверени, те спират да участват активно в живота. Резултати от нашето глобално проучване показват, че 8 от 10 подрастващи спират да се виждат с приятелите и семейството си; 7 от 10 нямат смелост да изразят открито мнението си и 7 от 10 дори поставят здравето си в риск, като пропускат хранения и избягват посещението при лекар, защото се притесняват от това как изглеждат. Външното безпокойство може да попречи на младите хора да се чувстват себе си. То е свързано също с по-лоша концентрация и по-малко ангажираност в класната стая, включително може да повлияе и на оценките им.


Dove self-esteem има мисия да промени това!
Обединяваме усилия с водещи експерти и партньори от сферите на психологията, здравето и визията на тялото, за да създадем уъркшопове и обучителни ресурси. Проектът е достигнал до над 60 милиона млади хора в повече от 142 страни в света. Целта ни е до 2030 г. да помогнем на ¼ милиард млади хора да изградят доверие към тялото си.

През 2021 г. България също се присъедини към Dove self-esteem програмата. Съвместно с „Академия за родители“ и „Асоциация родители“ екипът ни организира обучения за подобряване на самочувствието сред деца и подрастващи.  През март бяха организирани първите три обучения с ученици в София; предстоят още обучения с ученици в цялата страна, а също и поредица от онлайн обучения за родители.

Всички обучителни ресурси са със свободен достъп за сваляне на адрес: www.dove.com/bg/selfesteem Там ще намерите следните материали:
Pushpin „Уникалното ми АЗ“ – колекция от статии и активности, насочени към родителите, за изграждане на самочувствие и положителна телесна самооценка у младите хора.
Pushpin „Увереното ми АЗ“ – насочени към 11 – 14-годишни деца. Уилищни ресурси, специално създадени, за да подпомогнат вашето училище по пътя му към изграждане на положителна телесна увереност във всяко дете.

Присъединете се към тази кауза!
Изтеглете безплатните ресурси на Dove, стартирайте обучение и помогнете на подрастващите да повишат самочувствието си. Нека им помогнем да заблестят, още днес!

В продължение на месец всяка седмица ще дискутираме нови въпроси и всяка седмица по петима от участниците в дискусията ще получават подаръци от Dove.

Eтап I:
1. Чувствате ли се уверени в кожата си? Кажете ни защо, както и кой има най-голям принос за това?
Вижте първите пет победители

Eтап II:
2. По какъв начин развивате здравословна доза самочувствие в децата си?

Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.

Съветите на Dove:
Oбичайте себе си! Nature Sparkles Използвайте силата на думите си!

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 13:46 от Редактор**

# 1
 • Мнения: 121
Чувствам се добре в кожата си. Най-голям принос имат козметичните продукти, които ползвам.

# 2
 • Мнения: 2 099
Да. Просто се харесвам с всичките си недостатъци. Честно казано мъжът ми има най-голям принос за това, заради комплиментите Simple Smile

# 3
 • Мнения: 3 028
Да,с годините се научих да полагам повече грижи за лицето си,да го почиствам редовно и изцяло,да не слагам тежък и мазен грим,да не задушавам кожата си.Да се храня по здравословно и да залагам на домашни маски и естествена и максимално изчистена билкова козметика.

# 4
 • Хаджи Димитър
 • Мнения: 462
Качествената козметика и моята упоритост имат най-голям пронос.Не всеки път се чувствам добре,защото работя в силно замърсена среда .

# 5
 • Мнения: 992
Чувствам се наистина добре в кожата си. Влияние оказват тренировките, които правя за определени части от тялото си, и мъж ми, който не спира да отбелязва какъв прогрес съм постигнала.

# 6
 • The Big Apple
 • Мнения: 22 496
Да, чувствам се уверена, грижите са най-важни, колкото и да е досадно понякога.

# 7
 • Сф
 • Мнения: 6 528
Чувствам се уверена, да. Най- голям принос има грижата ми за кожата на лицето, която се старая да поддържам свежа с любима козметика.И най- важното- хидратираща и с натурални съставки.

# 8
 • Плевен
 • Мнения: 644
1. Чувствате ли се уверени в кожата си? Кажете ни защо, както и кой

Да, защото поддържам добре кожата си, храня се здравословно, доколкото мога, осъзнавам, че възрастта ми вече предполага бръчки, но усмивката и позитивизма ми помагат да приема всичко...

# 9
 • Мнения: 515
Не, не се чувствам уверена в кожата си.

# 10
 • Мнения: 10 134
Да, чувствам се уверена в кожата си. В годините винаги съм ползвала родходяща за годините ми козметика и резултата е налице. За годините ми смятам, че изглеждам добре, а това ме кара да съм щастлива.

# 11
 • Мнения: 526
На моменти не се чувствам добре в кожата си. Тогава се взимам в ръце и започвам да полагам повече грижи за себе си. Грижа се за кожата си отвън с необходимите продукти от отвътре с нужните добавки.

# 12
 • Враца
 • Мнения: 1 307
Не, не се чувствам уверена в кожата си, защото започват да ми личат малки бръчици. На 32 години съм. След двете бременности ми останаха петънца и бемчици по лицето. Колкото и да третирам кожата с подходяща козметика, тези неща не зависят от мен и не се чувствам уверена.

# 13
 • Мнения: 706
Не съм перфектна, но се чувствам добре. Никога не съм ползвала козметика, която прикрива дефектите, чувствам се по-добре в натуралния си вид. Най-големият принос за мен съм самата аз, никога не съм се определяла и влияела от чуждо мнение, комплименти и пр. Аз съм си аз, НЕперфектна и същевременно перфектна.

# 14
 • София
 • Мнения: 970
Чувствам се добре.Полагам ежедневни грижи за кожата си с козметични продукти и процедури.

Общи условия

Активация на акаунт