Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво ще купя отново - 4

  • 5 558
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 1 985
Моят е от Практикер и също върши чудесна работа Simple Smile

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 2 720
Без да съм ползвала преди купих заквасена сметана Латвийско злато от Берьозка и е много добра. Основната разлика с тази, която съм купувала от България е, че Латвийската не е кисела. Много плътна, приятен вкус. Използвах за торта и се получи много добре.
https://shop.berezka.bg/smetana/smetana-latviyskoe-zoloto-25-350gr/

# 47
  • Мнения: 2 155
Без да съм ползвала преди купих заквасена сметана Латвийско злато от Берьозка и е много добра. Основната разлика с тази, която съм купувала от България е, че Латвийската не е кисела. Много плътна, приятен вкус. Използвах за торта и се получи много добре.
https://shop.berezka.bg/smetana/smetana-latviyskoe-zoloto-25-350gr/
Колко кофички вложихте в тортата ?
Цената е златно-соленичка малко

# 48
  • Варна
  • Мнения: 9 546
Качеството си струва. Руската сметана е най-добрата на нашия пазар. Маслото в "Берьозка" също е от сметана.

# 49
  • Sofia
  • Мнения: 2 720
Без да съм ползвала преди купих заквасена сметана Латвийско злато от Берьозка и е много добра. Основната разлика с тази, която съм купувала от България е, че Латвийската не е кисела. Много плътна, приятен вкус. Използвах за торта и се получи много добре.
https://shop.berezka.bg/smetana/smetana-latviyskoe-zoloto-25-350gr/
Колко кофички вложихте в тортата ?
Цената е златно-соленичка малко

Една кофичка ми беше достатъчна, но зависи какво приготвяте.
Цената на Бор Чвор и подобни е близка, а са кисели...

# 50
  • Мнения: 2 155
Без да съм ползвала преди купих заквасена сметана Латвийско злато от Берьозка и е много добра. Основната разлика с тази, която съм купувала от България е, че Латвийската не е кисела. Много плътна, приятен вкус. Използвах за торта и се получи много добре.
https://shop.berezka.bg/smetana/smetana-latviyskoe-zoloto-25-350gr/
Колко кофички вложихте в тортата ?
Цената е златно-соленичка малко

Една кофичка ми беше достатъчна, но зависи какво приготвяте.
Цената на Бор Чвор и подобни е близка, а са кисели...
не купувам нищо от Бор Чвор.
От Лидл сметаната не е кисела . Ще пробвам и тази . Но ако ми е нужен килограм сметана предпочитам Лидл

# 51
  • Sofia
  • Мнения: 2 720
Без да съм ползвала преди купих заквасена сметана Латвийско злато от Берьозка и е много добра. Основната разлика с тази, която съм купувала от България е, че Латвийската не е кисела. Много плътна, приятен вкус. Използвах за торта и се получи много добре.
https://shop.berezka.bg/smetana/smetana-latviyskoe-zoloto-25-350gr/
Колко кофички вложихте в тортата ?
Цената е златно-соленичка малко

Една кофичка ми беше достатъчна, но зависи какво приготвяте.
Цената на Бор Чвор и подобни е близка, а са кисели...
не купувам нищо от Бор Чвор.
От Лидл сметаната не е кисела . Ще пробвам и тази . Но ако ми е нужен килограм сметана предпочитам Лидл

Кой продукт харесвате и ползвате е лично решение. Не рекламирам продукта и не приканвам към покупка. Споделям само мнение относно личен вкус.

# 52
  • Мнения: 2 155
Къде съм написала нещо подобно ?

# 53
  • Мнения: 5 444
точно от березка съм купувала сметана с отвратително качество и особено състав, даже не знам дали не беше тази. не, бяха ми я подарили и я изхвърлих след като прочетох какво съдържа. има добри продукти там, но за мен не отговарят на цената си, която е изкуствено надута. само горчицата на прах е незаменима за мен. отделно, че на мен пък точно киселата жилка в мляко/сметана ми харесва, та е въпрос на вкус. естествено, бор-чвор не става.

# 54
  • Варна
  • Мнения: 9 546
Прегледайте съдържанието на етикетите. Нормално е истинскота сметана да е с по-високи цени. Френската, течна сметана е още по-скъпа. Имитиращите продукти от веригите са евтини.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 11:04 от Viviana91

# 55
  • Мнения: 5 444
благодаря за съвета, но преглеждам винаги съдържанието на етикетите и не купувам имитиращи продукти. намират се и продукти с по-нормални цени /ето в лидл има чудесна за цената си течна сметана 36 процента/.
а и всеки търси различно качество. например това, че сметаната е френска или скъпа, на мен не ми е критерий за качество. в голяма част от сметаните има сгъстители, емулгатори и т.н., дори и в скъпите. в тази горната, заквасената, със сигурност имаше добавки. та за мен не е пример и не бих я купила, но ето - на други им харесва.
та да не си даваме съвети.

# 56
  • Мнения: 21 602
Руските (най-общо казано) сметани отдавна не са това, което бяха. "Латвийското злато" е термизирана сметана, което не е плюс, полезните микроорганизми в нея ги няма.
Скрит текст:
Сметана "Латвийское золото" 25% - 4 стр.
Сметана термизированная - вырабатывается из натуральных пастеризованных сливок с использованием закваски молочнокислых микроорганизмов. Изготовлено по технологии производства термизированных продуктов с увеличенным сроком хранения. Сметана "Латвийское золото" 25% 100 г продукта содержит: Энергетическая ценность 270 ккал / 1130 кДж; Белкoв 2,9 г; Углеводов 4,8 г; Жиров 25 г; Упаковка: в полистирольном стаканчике; Температура хранения: от +2 ºС - +6 ºС; Cрок годности: 60 дней; Kоличество в ящикe: 22 шт. EAN код - фикс. вес: 0,180 кг 4751004060380 0,350 кг 4751004060373

Полезни са термостатните (термостат заквасените). За термостатните и термизираните млечни продукти:
Скрит текст:
Термостатная и термизированная молочная продукция. На первый взгляд кажется, что эти понятия похожи. Но это не совсем верно.
Они отличаются как по технологическим особенностям производства, так и по своей пользе. Давайте разбираться, в чем их отличия.
Термостатная молочная продукция
На производстве используют два способа выработки молочных продуктов: термостатный и резервуарный.
При термостатном способе сырье сразу разливают в потребительскую тару (стаканчики, бутылки, пакеты), туда же вносят закваски и помещают в специальные камеры при определенной температуре для сквашивания. В этой же таре термостатный йогурт и другие термостатные молочные продукты поступают к потребителю. Качество такого изделия очень высокое: сгусток плотный, не нарушенный, «ложка стоит» в нем.
При резервуарном – сквашивание проводят в большой емкости, а потом разливают в потребительскую тару. При этом молочный сгусток нарушается, консистенция становится близкая к жидкой. Но этот метод более экономичный для производителей, и он применяется практически на всех предприятиях.
Вспомните, если у вас молоко скисло в банке, то оно становится плотной структуры.

А когда Вы его наливаете в стакан, консистенция уже нарушается. Все остальные характеристики: состав, пищевая и биологическая ценность, усвояемость и польза у термостатной и резервуарной молочной продукции одинаковые.
Кстати, если Вы готовите йогурт в домашних условиях, то в стаканчиках у Вас получается термостатный йогурт, а при использовании чаши мульти варки – уже резервуарный.
Термизированная молочная продукция
Здесь также отличия в технологии изготовления, но совсем по другому принципу.
Вы уже знаете, что кисломолочные продукты получают сквашиванием молока или сливок. В них в обязательном порядке должны содержаться живые микроорганизмы, количество которых указывается на каждой упаковке индексом КОЕ (колониеобразующие единицы).
Далее при выработке термизированных продуктов применяют еще одну операцию – термическую обработку для удлинения сроков хранения. При изготовлении термизированной молочной продукции проводят нагревание до 74°С для уничтожения микрофлоры.
В результате получается изделие с длительным сроком хранения. Но его биологическая и физиологическая ценность становится несколько ниже по сравнению с традиционными продуктами.
Но качественный состав – содержание белков, углеводов, жиров, минеральных веществ – одинаковый. А витаминов уже значительно меньше. Да и отсутствия полезной для нашего организма микрофлоры нет, что также снижает ценность этих продуктов.
Което не ги прави лоши за използване в кулинарията. Става въпрос за тяхната полезност и сравнение с предишните сметани.

# 57
  • Мнения: 2 155
само горчицата на прах е незаменима за мен.
Моля споделете как я правите тази горчица . Имам мерак да пробвам и днес пак я зяпах.

Общи условия

Активация на акаунт