91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 7

• 64 686
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Извинявам се, че се включвам ни в клин, ни в ръкав.
На 29 юни 2021 г. на тържествена церемония в Националния дворец на децата РУО – София-град връчи ежегодните награди за цялостна дейност и изключителни постижения в столичното образование, за образцово изпълнение на професионалните им задължения и за високи постижения в предучилищното и училищното образование на отличили се през учебната 2020/2021 година служители на РУО – София-град, директори, заместник-директори и учители от столични образователни институции, както и награди на социални партньори за подкрепа на столичното образование.
...........................................................................
ІІ. С плакет за дългогодишен принос към столичното образование:
Вера Катранджиева – директор на 91. НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“

Дано е за сбогом!

# 136
За сбогом е!

# 137
  • София
Ето това имах предвид по-назад, Синеочка и ВК са скачени съдове, дано като дойде нов директор, да не е пак толкова гъст с кораба-майка..Или още по-добре, нека и той (корабът) да акостира оконачателно на пристанище "Пенсия". Но пусто на шефката на  РУО й е рано май, жалко. Докато пишех поста, се усетих даже, че двечките са с еднакви инициали  -  ВК.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 21:39 от пенсионирана русалка

# 138
Горчивият ми опит от наблюдение на подобни позиции е, че е като в щафетното бягане - маък участък от трасето се пробягва съвместно. Т.е. подготвен е съотборник, заел стартова позиция, отдаден на каузата на предшественика си. Дано не е така, защото би могло да е от трън на глог.

# 139
  • София
Принципно, ако ще има смяна кога трябва да се обяви конкурса в РУО. Някой има ли спомен - миналата година, ако не се лъжа някъде в края на юли обявиха пенсиониране на няколко директора на столични училища и конкурси за местата им. Не съм сигурна обаче дали си спомням правилно.

# 140
  • София
Да сменя малко темата с извинение, но детето ми заяви, че иска посещава школа по БЕЛ, предвид предсгоящите ДЗИзпити. Вие на какво мнение сте и кои школи бихте препоръчали?

# 141
Ето я статията от миналата година-от 7 юни
https://www.monitor.bg/bg/a/view/pensionirat-240-direktori-na-uchilishta-206572
Откъде дойдоха слуховете, че ще я пенсионират?

# 142
Брей, дали да се радваме, че доживяхме или да се тръшкаме, кой ще дойде след нея?! И какъв точно е приносът на дамата? За изгонването на добри учители и заместването им с верни послушни поданици? За това, че стопира 90% от извънкласните дейности и постави в изолация от света това прекрасно училище? За това, че години наред не обръщаше внимание на подадените жалби срещу учители-статисти, имитиращи дейност? Децата, завършили НЕГ и малкото, подчертавам малкото, но все пак ги има, Слава Богу, учители по призвание, сами се бореха през годините за имиджа на гимназията, а лаврите обираше ТЯ. За това, че идваше на работа в 11 на обяд, а в дните, в които не и се работеше, не смяташе за нужно да идва? Че секретарките и я покриваха, че уж е в РИО, в Министерството или на някое друго височайше място, докато тя е ....само тя си знае къде. Ей, сладко било да се пенсионираш, без да си работил реално, кой ли не мечтае за такъв пост. Цял живот да те подпира някой и да ти осигурява чадър. Дано е истина, че си тръгва и дано НЕГ най-после случи на директор и ЧОВЕК. Силно вярвам!

# 143
  • София
Да, миналата година на връчването на националните дипломи е била първа писта до Синеочка... Как ще пропусне  да се изтъкне с постиженията на децата, за които иначе няма принос?

Само дето и аз като Дъждец не разбрах, слух ли е пенсионирането й, празна надежда  като през миналите години или крушката си има все пак опашка..

# 144
  • София
Днес разбирам, че ще се пенсионира директорката на друга от известните ЕГ в София. Каза ми го директор на училище, с когото очевидно са приятели. Не мога да се подпиша, че е вярно. Във всеки случай доколкото виждам РУО София не е обявило все още конкурс за въпросното училище. Може би трябва да се изчака.

# 145
  • София
Дъждец, аз специално го чух случайно на дипломирането на дванайсетокласниците. Някакви хора в близост до мен обсъждаха, че ако я замести г-жа Стоева ще е жалко, защото нямало да може да преподава.

erna, аз бих я записала, ако така ще се чувства по-спокойна. Имах намерение да направя същото, но покрай ДСД-то, кандидатстудентски курсове по математика в СУ и няколко други активности се замотах. После бях уговорила една позната учителка за един-два месеца допълнителни занимания, но щерката каза, че няма нужда и че мисли, че подготовката ще й е достатъчна. Справи се сравнително добре - 5,78. Приятелките й също без каквато и да е школа или нещо друго - още по-добре. Между 5,93 и 6,00 бяха резултатите.
Ако детето иска обаче, бих го записала без да се притеснявам изобщо кой какво ще си помисли и какво ще каже.

# 146
Лилфи, има ли друга Стоева, освен Стефка?

# 147
Лилфи, има ли друга Стоева, освен Стефка?
Не съм Лилфи, но другата Стоева е Спасия, по руски.

# 148
  • София
Честно казано не знам коя Стоева са имали предвид. Аз не знаех, че има и госпожата по руски е Стоева. Моята учеше английски и не съм се поинтересувала за другата учителка.

# 149
  • София
Госпожа Стоева по английски гони 80. Доколкото знам ще довърши 12 клас през следващата година и няма да преподава повече.

Общи условия

Активация на акаунт