Четвъртокласници 2021/2022

• 34 575
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз не пазя помагала. Само ако преценя, че някое ще върши работа като един вид справочник. Запазила съм и първите тетрадки от 1 клас, Буквара и т.н. с чисто сантиментална стойност.

# 136
Вече се почна с декларациите за ОЕСР 😆
Ако миналата година декларирахме дали имаме нужната техника, с декларацията за тази година се задължавам да я осигуря. Няма хън-мън. Хич не ми харесва стила, в който е написана  декларацията 😡
А спешно купените лаптопи къде отидоха? Питам принципно и реторично!

# 137
Вероятно и при вас някой се е престарал, изпращайки ви декларацията, която се попълва при преминаване към ОРЕС по желание. Просто не я подписвайте. А може и да попитате на какво основание е изготвена и изпратена на родителите.

# 138
Дали изобщо ще тръгнат на училище четвъртокласниците?!?
Ако ще се затваря нещо, защо не се направи сега за 2 седмици и да тръгнат по-спокойно после всички?!?

# 139
Запитайте ги тез самоотвержени директори на какво законово основание ви предоставят тези декларации. Да цитират в закона къде пише, че се задължаваме като родители да бъдем учители, системни администратори и пазители на всеобщата дисциплина на обучение в електронна среда.
В противен случай не виждам основание да подпиша такъв тип закононесъобразна декларация.
Дали изобщо ще тръгнат на училище четвъртокласниците?!?
Ако ще се затваря нещо, защо не се направи сега за 2 седмици и да тръгнат по-спокойно после всички?!?
Е, реално те няма какво да затворят сега, защото децата още не са тръгнали на училище.
Ето, яви се министърът на здравеопазването и рече, че няма причина за мерки, всичко е шес и да нЕмаме грижи...

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 22:08 от шмърциплянку

# 140
Днес госпожата ни изпрати списък с необходимите принадлежности за новата учебна година. Изненадах се не особено приятно от обема на тетрадките, който е посочен - тетрадки по 80 листа голям формат по мат. и БЕЛ, по 80 и 60 листа за домашна работа... И като на ден имат поне 3 различни предмета и добавим към тях и учебници, и допълнителни помагала и мисля, че ще трябва да я пращам не с раница, а със самосвал на училище. Close

Родителска среща няма да имаме - нито присъствена, нито отсъствена...

# 141
Ние родителска няма да имаме (вероятно), но имаме група, в която госпожата пише, когато е необходимо.

По БЕ и Мат иска тетрадки голям формат. Купих по 60 л. 80 л. ми се виждат доста дебели  и тежки. По другите предмети ще е с малък формат.

# 142
При нас единственото съобщение е, че в сряда всички четвъртокласници трябва да са в училище, за да се подготвят за тържеството. И учебниците най-вероятно чак на 15ти ще дадат, пак ще се бутаме за облекла в навалицата. А и тези от МОН не можаха за толкова години да зададат поне единен стандарт за размер на учебниците, всяка година има поне по няколко, за които трябва да преправям.

# 143
И аз това съм си мислила винаги за размера и облеклата. Все има някой по-голям учебник, някой по-малък, много нестандартни. Амаааа.....това да ни е проблемът!

# 144
Имаме насрочена онлайн родителска среща. Пуснат е списък с тетрадки и прочие - само БЕЛ и математика са голям формат. Най-любопитното е, че е направено уточнение, че допълнителните сборници и помагала са съобразени с новия формат на външното оценяване. Бях останала с впечатление, че новият формат е под въпрос, едва ли не, може би 😳🙄😆

# 145
Най-любопитното е, че е направено уточнение, че допълнителните сборници и помагала са съобразени с новия формат на външното оценяване.

Какъв е този нов формат?

# 146
За срам и позор нямам идея ¯\_(ツ)_/¯ Сигурно на родителската ще ни кажат 🙄

# 147
Нали миналата учебна година бяха с нов формат четвъртокласниците, тази с нещо друго ли ще експериментират?

# 148
Нов, стар за мен е все тая. А и за децата трябва да е така - явяват се веднъж и толкоз. Много ги интересува какво е било миналата година или какво ще бъде след тях. Това че учителите ги делят на преди и сега не бива да рефлектира на учениците. Каквото кажат, за това ще се готви.

# 149
Да, де, ама едно е да се готвят по БЕ и математика,  друго е да се включи и материала по ЧО и ЧП....

Общи условия

Активация на акаунт