Фън Шуй ІІ

• 96 769
  • 996
  •   1
Отговори
# 630
shoshi благодаря ти за отговора. Grinning и аз така мисля. ще му търся друго място.
имам още един въпрос-ако леглото е в посока която е най-лошата за съпруга ми,но неможем да го преместим,какво трябва да направя за да намаля това негативно влияние.
благодаря  Grinning

# 631
  • София
ria, направлението е по-важно от местоположението. Можеш да смениш посоките ако имаш възможност. Освен това има други важни неща, които могат да се отчетат. Ако в спалнята ви има благоприятна планинска звезда примерно и много други, идеално жилище няма. Тази седмица бях на Славейков и не видях нищо интересно. Трябва да проверя в интернет какво е издавано напоследък.
Viviani, нищо не може да се направи. Можеш да се опиташ да подобриш общия фън шуи на жилището. Както вече казах подобрява се едно за сметка на друго. Няма начин да спазиш абсолютно всички изисквания. Принципът е такъв: откриваш всички положителни неща и се опитваш да ги подсилиш, откриваш и всички отрицателни, като съответно се стремиш да ги неутрализираш или намалиш.

# 632
  • Варна
ria, направлението е по-важно от местоположението. Можеш да смениш посоките ако имаш възможност. Освен това има други важни неща, които могат да се отчетат. Ако в спалнята ви има благоприятна планинска звезда примерно и много други, идеално жилище няма.   
Аз търсих да прочета за летящите звезди,но засега информацията е откъслечна... 
Иначе посоката ни за сън е благоприятна,а синът ми вече спи наобратно,така е в посока Шън Ци,но не съм предприела нищо за активиране на зоните,защото дневната ни е и спалня  и почти нищо не смея да слагам там.  newsm78 Ако можете да ми дадете съвети Praynig

# 633
  • София
Можеш да определиш триграмата на апартамента и тогава да активираш положителните места и да намалиш вредното въздействие на отрицателните. Това, че дневната ви е спалня не пречи.

# 634
  • Варна
Можеш да определиш триграмата на апартамента и тогава да активираш положителните места и да намалиш вредното въздействие на отрицателните.   
Shoshi,кажи моля те как да го направя Thinking
В България май няма издадени книги за летящите звезди или аз поне не открих.Ще можеш ли да ми помогнеш с изчисленията за тази година?В апартамента се живее от 1977 година,т.е. през периода на 6-цата,ако правилно съм разбрала.Аз и мъжа ми сме 2-ка.Разположението ни е :
                                                               Ю               ЮЗ              З
                                                                        входна врата
                                                              ЮИ                                СЗ

И                                  С

Някакви други данни необходими ли са?
Благодаря ти предварително   bouquet

# 635
  • София
ria, съставянето на картата е най-лесното нещо. Тълкуването на картата е много по-сложно. Казваш, че се живее в апартамента от 1977г., но от тогава някакъв основен ремонт не е ли правен? Може да е сменен периода на жилището. Освен това трябва да определиш къде е фасадата на апартамента и точно да измериш направлението (всяка посока е разделена на три - примерно Ю1,Ю2 и Ю3). След това ти трябва скица на апартамента, която да разчертаеш и върху нея да нанесеш картата. Накрая при тълкуването се отчитат външните фактори - близкостоящите сгради, улици и т.н.

# 636
  • Варна
Shoshi, Hug,аз така си и знаех,че няма да стане лесно,затова търся книги по темата.Открих в един руски сайт много интересни и ще се пробвам да поръчам оттам.
А за ремонта ми е трудно да преценя,защото аз всяка година правя корекции на някоя стая Laughing
Предполагам,че смяна на тапети и мебели не се брои за основен ремонт?!

# 637
  • София
Не се брои. Смяна на пода, дограмата, преустройство на стаите (от кухня в спалня, примерно) и т.н.

# 638
здравейте момичета. Simple Smile
желая ви една приятна и успешна седмица.
шоши благодаря ти!много си отзивчива Hug

и аз се интересувам от летящите звезди така че ще си търся и аз някаква литература.
приятен ден на всички от мен Grinning

# 639
  • София
Viviani, ако искаш сериозно да изучаваш фън шуи можеш да запишеш тези курсове http://feng-shui-bg.org/courses

# 640
  • Въпрос на гледна точка...
Здравейте,

Миналата година по- активно участвах във темата, но тази нещо поизостанах Embarassed Предварително искам да уточня, че преди да пиша изчетох и двете теми.
Е, вече тотално се обърках и срам не срам ще задам един от най дъвканите въпроси.
С мъжът ми сме 1-ци т.е. източни и в крайна сметка къде трябва да ни бъде спалнята? Знам благоприятните и неблагоприятни посоки, но не мога да разбера трябва ли да съм с лице към нея ( краката ми да сочат натам), или точно обратното?

Имам и още един въпрос Embarassed
Тази година правихме ремонт  и сляхме детската и спалнята ( имаше портална врата между тях) Сега там има нещо като свод, но не заоблен т.е. стърчат ъгли Sick Стаята е с югозападно изложение ако има значение. та, поръчах си бял метален чан и искам да ви питам дали е удачно да го сложа там , където е била порталната врата?
Ивинете ме, но имам нужда от вас  bouquet

# 641
  • София
Ориентираш спалнята така, че главата ти да сочи една от благоприятните ти посоки. Освен това е добре от гледна точка на положението й в стаята също да заема едно от благоприятните ти направления. Не е важно с какво изложение е стаята, а какво е местоположението й в апартамента, т.е. дали заема ЮЗ му част. Ако е така, тази година в ЮЗ част е разположена най-благоприятната звезда за периода и можеш да поставиш на това място различни символи на благополучиено за финансов успех. Това е най-общо казано, защото не знам каква е картата на апартамента ти.
Острите ръбове не представляват заплаха, ако не са насочени към леглата ви.

# 642
  • в моя свят на мир и любов
Чета, чета ... много ми е интересно.

И аз искам да попитам нещо: зад вратата в спалнята ми има коминно тяло, чийто остър ръбов сочи точно към леглото. Не зная какво да направя и как да го прикрия. Ще ме посъветвате ли нещо newsm78

# 643
  • Въпрос на гледна точка...
Благодаря ти shoshi  за отговора  bouquet
Значи главите ни може да са в посока изток, това значи че ще гледаме на запад( неблагоприятна посока ) и няма да е проблем, така ли? А що се отнася до поставяне на символ на богатството на ЮЗ, не е ли безмислено след като там е спалнята Rolling Eyes

# 644
  • София
СиАтъЛ, докато спите няма как да гледате. Grinning Ако в югозападната част на апартамента се намира спалнята, можеш да активираш югозападната част на хола.
luda, можеш да сложиш пред ръба каквото ти хрумне и се връзва на интериора, примерно някакъв декоративен гирлянд.

Общи условия

Активация на акаунт