Имам нужда от съвет, бременна съм!

• 12 496
  • 276
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Тя може би иска да приключи с отговорностите и да си живее живота, който е нямала. Но мъжът явно иска и се надява на дете. Хубаво е да се изясни пред себе си и с него.

# 46
Май, май и тази тема върви към анатемосване на мъжа. Явно много жени не вярват, че има и нормални мъже, обичащи партньори, готови на компромис.
И как „бременността е каруца пред коня” като са имали четири години връзка. То няки бракове не продължават толкова.

# 47
Ако нещо се обърка, ако не се разберат с мъжа или станат проблеми със сина...Авторката има голяма вероятност да остане с бебе на ръце и студент за издържане..Мисля, че доста от вас гледат много романтично на идеята за бебе на 37 г. Да! Може би, да, ако имаш щастливо и сплотено семейство. Но в нейния случай, а и виждайки несигурността и ...По-скоро ,не!

# 48
Жал ми е за мъжа. Неприятно е да останеш без деца, защото партньорът ти вече си има и не му пука ти какво искаш.

# 49
Авторке, пишеш, че си гледала сина и си търпяла неуважение, но с тийн на неговите години тепърва имаш 4-5 години наистина яко неуважение. Особено като заизлиза навън по-често и някой трябва да му даде пари за спрайта/бирата. Ей те тогава ще видиш неуважение.
Ако имаш на кого да разчиташ (родители, добра издръжка поне до пълнолетие на сина, високо майчинство, добра заплата после) - може би е по-добре да родиш бебето, дори с риск настоящият ти партньор в един момент да изчезне. Синът ти ще започне работа по-рано и ше закрепиш бюджета.
Но ако не си сигурна , че има на кого да се опреш, страхуваш се за работата си, всеки те отсвирва, ако се опиташ да поискаш повече... Не знам, може би по-скоро не.

Иначе съм съгласна с Неве, че е ужасно удобно за мъж да идва за секс. Партньорът ти има ли някакъв ангажимент към теб, към вас, освен да си донесе яденето и пиенето? Плаща ли? Вози ли сина ти на/от училище? Отпуски, уикенди как изкарвате?
Някой каза, че тук се умиляват веднага, стане ли дума за бебе, но има едно голямо НО - мъж, който иска свои деца, по подразбиране търси мома. Ти си жена с дете, шансът мъжът до теб да не е искал деца, е голям. Бременността ти не е планирана.

В много кофти дилема си, и двата варианта имат големи минуси. Обмисли внимателно.

# 50
  • София
"По подразбиране" върви там, където няма любов, а има сметки.

Синът на авторката след 4 г. ще е самостоятелен, а тя ще е сама. Да си помисли добре дали точно така си представя живота след 40.

# 51
Ако нещо се обърка, ако не се разберат с мъжа или станат проблеми със сина...Авторката има голяма вероятност да остане с бебе на ръце и студент за издържане..Мисля, че доста от вас гледат много романтично на идеята за бебе на 37 г. Да! Може би, да, ако имаш щастливо и сплотено семейство. Но в нейния случай, а и виждайки несигурността и ...По-скоро ,не!
Тази вероятност съществува за всички двойки, независимо дали живеят с бащата на децата си или са в последваща връзка. Пък и да са женени, все тая.

# 52
Фи фи, малко настрани от темата - не знам дали си се замисляла, но такъв мъж много жени с лупа го търсят и не могат да намерят. Но пък предполагам, че и ти си стойностен човек, защото иначе нямаше да го привлечеш и задържиш до сега.

# 53
Аз пък се чудя едно, момче на 15год. Не е възпитано и достатъчно емоционално съзряло, за да осъзнава, че майка му има право да взима решения за живота си и да го живее щастливо. Но това всъщност няма значение, тъй като тийна е само предтекст.

# 54
На 12 години е момчето. Още не е тийн.

# 55
Отношенията ти със сина ти не почиват на здрава емоционална основа, има нещо болно в тях. За мен ти си виновна да се стигне дотам да гониш партньора си и да не искаш второ дете заради кефа на сина си. Виж, ако ти самата не искаш, пусни го да си ходи и да намери жена без такива проблеми.

# 56

Синът на авторката след 4 г. ще е самостоятелен, а тя ще е сама. Да си помисли добре дали точно така си представя живота след 40.

Извинявам се,малко встрани от темата, но какво лошо има човек да е сам на 40 г (че и на 36 г,както съм аз?). И какво означава САМ? Като нямаш мъж си САМ ,така ли? Така се стече живота ми, до момента не намерих подходящ човек, а много се замислям изобщо до кога да търся. Все пак неможе непрекъснато да пробваш с един или друг... Друг е въпроса, че и аз си имам кусури и явно не срещам подходящ човек, но така или иначе останах сама на 36 г и НЕ търся! Просто питам, че и аз съм на тази тема в момента. ...Но съм решила, че деца повече неискам. Поне това! За разлика от авторката....

# 57
Приятелят ми много ми помага финансово, помага ми всячески. Определено не идва само за секс. След един развод човек е много предпазлив и не допуска лесно човек до себе си. Да и аз не съм лесна, дребнава съм понякога, но ме търпи. А както каза Viviana, мама обичала секса, вие секс не правите ли? Ако не разсъждавах и не премислях толкова нещата отдавна да сме заживяли заедно, но когато има дете не си правиш каквото искаш, а се съобразяваш и с него. Човек няма гаранции за нищо в този живот, ще помисля още малко и ще взема решение. Благодаря на всички, че ми отделихте време.

# 58

Извинявам се,малко встрани от темата, но какво лошо има човек да е сам на 40 г (че и на 36 г,както съм аз?). И какво означава САМ? Като нямаш мъж си САМ ,така ли? Така се стече живота ми, до момента не намерих подходящ човек, а много се замислям изобщо до кога да търся. Все пак неможе непрекъснато да пробваш с един или друг... Друг е въпроса, че и аз си имам кусури и явно не срещам подходящ човек, но така или иначе останах сама на 36 г и НЕ търся! Просто питам, че и аз съм на тази тема в момента. ...Но съм решила, че деца повече неискам. Поне това! За разлика от авторката....
Щом пишеш, че деца повече не искаш, значи имаш поне едно, и значи няма как да си сама, и без мъж до теб.
Нищо лошо няма, въпросът е кой какво иска и какво го прави щастлив.

# 59
  • Paris, France

За любов няма нужда от сметки, но появата на дете изисква сериозно предвиждане и доста сметки.

А какво е лошото да си остане сама? И след 40г и след 50г ще има мъже на опашка пред вратата щом е готова да ги приема всеки ден и после да си отиват по пътя.

Сама е доста по-добре от сама с бебе, сама с болно бебе, сама с бебе и проблемен тийн, сама с държащо я за полата малко дете, студент на квартира в друг град и проблемен бивш, сама с две деца и без работа и 2 издръжки от по 200 лева.

Общи условия

Активация на акаунт