Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 69 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Ани, и от мен най-добри пожелания за РД! Бъди здрава и щастлива!

Morena, тез "водорасли" в кекса какви са и как ги вкара? За големият синковец всичко зелено в ястия и салати е водорасли, та и аз....... Joy

# 196
Morena, може ли рецептата на кекса?

# 197
  • Sofia
Лабрекс, от спаначената торта... та в кекса, в палачиники, в омлет, в тортила, в тако...  Спанак е. Simple Smile

Zizini, заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

# 198
Morena, много благодаря!
Спанакът предполагам сварен и изцеден от водата се добавя към част от сместа? (Никога не съм правила нещо подобно, а много ефектно ми се видя...)

# 199
Извинявам се, бихте ли споделили рецептата за черешовият кекс на Бени? Според вас, дали ще се получи с бели череши?

# 200
  • Sofia
Спанакът предполагам сварен и изцеден от водата се добавя към част от сместа? (Никога не съм правила нещо подобно, а много ефектно ми се видя...)
Не го варя, за да е сух. В сух тиган слагам листата влажни от миенето им. За нула време омеква, но не изпускай от поглед, за да си останат зелени. И после пасирам, според нуждата - с малко олио или друга течност, каквато участва в рецептата, където ще вложа спанака.

... Според вас, дали ще се получи с бели череши?
Разбира се и с други плодове също.

# 201
По същият начин ли се процедира за онази торта със спанак

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 09:24 от bubanka

# 202
  • там където има винаги вятър
Извинявам се, бихте ли споделили рецептата за черешовият кекс на Бени? Според вас, дали ще се получи с бели череши?

Върнете се на 4 стр - още на първият пост е показан от Бени. Спазвала съм точно рецептата, чак диаметъра на тавата мерих Smile Добре, че съм изпълнителна защото мислех да го сложа във формата за торта с ринг и щеше да стане...т.е. - тавата трябва да е голяма! Пробвах да копирам рецептата и да я поставя тук - не може
Защо пък да не може с бели череши? Чакам да узреят вишните и ще го пробвам с тях, леко ще киселее Wink

# 203
  • Sofia
Не го варя, за да е сух. В сух тиган слагам листата влажни от миенето им. За нула време омеква, но не изпускай от поглед, за да си останат зелени. И после пасирам, според нуждата - с малко олио или друга течност, каквато участва в рецептата, където ще вложа спанака.
По същият начин ли се процедира за онази торта със спанак
Аз така правя - по лесно и практично ми е, вместо да бланширам или ползвам замразен и да цедя.

# 204
Много благодаря за разясненията за спанака! В неделя ще пробвам рецептата и ако е за показване, ще снимам Simple Smile

# 205
  • Варна
Домашен хляб със суроватка

Сармички от мама

# 206
  • София
Честити празници на празнувалите.И на мен юни, юли и август са ми пълни с рождени дни. Напоследък не готвя почти нищо, вчера само една мусака правих, иначе на топъл хляб и сандвичи караме.Днес, понеже от няколко дни ги мисля, едни толумбички.

Скрит текст:

# 207
# 208
Омлет със салата

Пълнени пиперки

Пуешко филе с императорски ориз

Салата

# 209
  • Бургас / UK
Здрави и честити да са всички Рожденници 🥳🎂🥂

Картофени кюфтета на фурна

Тиквички

Свински ушички на скара ( от любовта ми)

Пържени кюфтета(пак от ❤)

Салатки

Общи условия

Активация на акаунт