Често съм обиждана и гонена

• 13 868
  • 364
  •   1
Отговори
# 210
Аз като отговорен член на обществото ни много пъти ми се е искало да ида и да му извия вратлето на един такъв като този, ама като гледах момичето как се натиска при него въпреки всичко, дали щеше да има някакъв ефект? Освен да стана крив и на двамата.... ?

# 211
Има разлика да си отговорен за краха на връзката и за собствените си решения. За второто - независимо дали си нормален, луд, бесен, страхлив и т.н. - си точно 100% отговорен.

Естествено, че тя си е отговорна. За действията на мъжа - ако се минат законови граници, си има органи на реда. Въпросът е, че когато жената реши да си тръгне, не бива да бъде определяна с всякакви обидни определения, защото точно, заради това и срама, много жени не си тръгват

# 212
А, чакай малко. Тука епитетите са, ако жената е решила да остава и продължава да прохленцва периодично, колкото да отпусне напрежението. Такива жени не слушат СО, ами слушат комшиите, за което в СО не сме виновни.

# 213
Vivian, жените трябва да спрат да търпят отношение, което не им харесва. Само тогава на мъжете ще запоне да им става ясно как трябва и как не трябва да се държат към тях. Обществото са и тези същите мъже. От наготово дадения комфорт кой би се отказал? Трябва да има сериозни причини, които да мотивират мъжете към промяна. Това един мъж да дава съвети на друг не върши работа. Затова жените трябва да спрат да проявяват толерантност и търпение  към нетърпими неща. Като няма коя друга да се върже на номерата му, ще започне и да се променя.

# 214
Съгласна съм с вас, казвам само, че не трябва да се нападаме помежду си. Мъжете не се нападат един - друг. Не сте ли го забелязали в реалния живот, не във форума?

# 215
Vivian, нападаме се/упрекваме/критикуваме в случаи като тези от последния коментар на Narcissa.

# 216
Понякога трябва да разтърсиш някой, за да му отвориш очите. И в такава ситуация, човекът има два варианта - да се обиди и да си влезе в ролята на жертва (отново) и да хленчи как никой не му/й попива сълзите, или да си каже, да, мамка му, идиот съм в тази ситуация, но това мога да го променя още днес.

Отдавна съм спряла да "подкрепям" хора, които са в ситуация, която могат да променят и само си търсят отдушник, при който да пореват малко. Казвам директно каквото виждам като причина и решение на проблема, ако на някой не му харесва, свободен е да си ходи и да прави с живота си каквото иска.

Хора, които са взели решенията и страдат от това, което е нормално в началото, все пак е промяна и разочарование, имат цялата ми подкрепа и внимание.

# 217
Забелязали сме го, но пък и мъжете обичайно не подскачат като ужилени, ако не им харесат думите ти. Има и изключения, де. Докато жените (ще ползвам настоящата тема) влизат тук, пускат тема със заглавие Често съм обиждана и гонена и питат:
Цитат
Как да процедирам?

За коректността, трябва да кажа, че тук героинята поне се изнесе (май), за което браво, дано е завинаги. В другите случаи обаче няма никакво развитие, започва едно подскачане, едно засягане, една защита на мъжа, а в най-добрия случай повтаря ох, прави сте, ох, прави сте и...нищо. Да кажеш там, че жената няма акъл, не е нападка, а констатация.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 14:10 от -Narcissa-

# 218
  • out of space
Млади хора, които вече са счупени. Тъжна работа...

# 219

.... В другите случаи обаче няма никакво развитие, започва едно подскачане, едно засягане, една защита на мъжа, а в най-добрия случай повтаря ох, прави сте, ох, прави сте и...нищо. Да кажеш там, че жената няма акъл, не е нападка, а констатация.

Всъщност не си съвсем права. Между интелекта и способността да управляваш личния си живот не винаги има връзка. Защото в случая, за който пиша момичето беше изключително интелигентно, но пълна трагедия в личния си живот. И това не е единичен случай, поне за още един такъв се сещам, пак с интелигентно момиче. Докато други без никакъв акъл успяват добре да си уреждат личния живот и да си намират кой да ги носи на ръце.

# 220
Бягай с 200.Аз бях с такава жена заради, която се унижавах дълго време и все чаках заветната промяна. Това са невменяеми хора с проблеми. Аз за бившата ми видях много неща описани в темата за невъзможните после си дадох сметка и за многото  червени лампи, но човек не подозира, че може да има такива хора, после се оплита и затъва заради някакви хубави моменти, които сте имали. Ние и дете имаме и няма такъв кошмар въпреки, че не сме заедно се налага общуване покрай детето. Накрая осъзнах колко съм се изкривил и, че приемам униженията за нормални. Идва и срамът от всичко това. Изчезвай веднага и никога не се връшай ще си намериш нормално момче много си млада. Това не е любов, а зависимост.От опит ти казвам както и другите по-горе изчезвай, преживей го и продължи напред.

# 221
Рф, това пак същата голяма твоя любов ли е, дето все я даваш за пример в такива теми? И ако е същата, не допускаш ли, че си си сложил твърде розови очила за възможностите й да разсъждава? Точно каквото е направила и тя.
Не разбирам тези обяснения ами той/тя е много умен/а, но..... Нищо преди това но няма значение, а и самото но важи до един момент. След това само на участниците в ситуацията и най-заинтересованите им не им е ясно, че нещата обективно не са както на тях им се ще - щамарещият не е експресивен грижовник, шамарената не е влюбена умница.

# 222

.... В другите случаи обаче няма никакво развитие, започва едно подскачане, едно засягане, една защита на мъжа, а в най-добрия случай повтаря ох, прави сте, ох, прави сте и...нищо. Да кажеш там, че жената няма акъл, не е нападка, а констатация.

Всъщност не си съвсем права. Между интелекта и способността да управляваш личния си живот не винаги има връзка. Защото в случая, за който пиша момичето беше изключително интелигентно, но пълна трагедия в личния си живот. И това не е единичен случай, поне за още един такъв се сещам, пак с интелигентно момиче. Докато други без никакъв акъл успяват добре да си уреждат личния живот и да си намират кой да ги носи на ръце.

Понякога може би именно това е проблемът - мислим си, че понеже сме умни и можещи, можем да оправим/променим всичко. В комбинация с амбициозност и желание да довършваш всичко до край, да не се предаваш, да не се отказваш.
(поне при мен беше И това)

# 223
  • Далечният изток
-Narcissa-, с тази твоя категоричност по темата, не само тази конкретна, а въобще, много ми е интересно ти лично дали си имала някакви отношения, въобще досег с такъв човек/такива хора?

# 224
Имаш предвид, да са стигали до гонене от дома му? Не, само до скандали и убеждаване, че не го разбирам и съм егоистка, и добрите гаджета не правят като мен.

Общи условия

Активация на акаунт