Любители на Котки - Тема 160

• 31 134
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Не знам котка на палатка няма ли да забегне. Да не говорим, че ще надупчи палатката с ноктите си. Според мене е по-разумно да го оставите у вас. Ако яде суха храна, с повече вода и храна спокойно може сам да остане за няколко дни, дори и никой да не го обгрижва. На тази възраст няма как да се разгони. А хапането и дрането е нормално поведение за малки котета. Като няма братче та и сестричета, с които да си играе и боричка.

# 556
Такова малко коте на палатка трябва да е с нашийник.Ако е голямо и е свикнало вече с вас,може и без-ще се разхожда и пак ще се върне.Тук си пускат котките на разходка.
Поведението му си е в реда на нещат аза 3месечно коте.За породите,при които мъжките съзряват по-късно,се препоръчва след 1та год да се кастрират.Аз избързах с Фин,беше британец,кастрирах го на 8 м.Сегашният ми мъжкар го кастрирах точно на годината му.Той си е европейска късокосместа и не израстна кой знае колко.Въпрекич,че в тази порода мъжките стават доста едри.
Закито сег абеше мн смешен като съскаше,хъскаше и плашеше две огромни кучета,които влязоха в чакалнята.А те не му обръщах авнимание изобщо Simple Smile Много съм доволна,че пътува без никакви пробеми това коте.И летя и с автобуси и трамваи,хора...никакви проблеми.

# 557
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Благодаря за мненията.
Няма вариант да го оставим, ще бъде с нас на каишка с повод

Ето от Уикито за беса у нас:

"През 2007 г. обаче са регистрирани няколко случая на болни лисици и домашна котка в района на Нови Искър. Оттогава до днес са регистрирани и случаи на болни диви животни в Кюстендилска, Пернишка, Софийска област и София-град. Последните нашумели случаи за убити бесни домашни и диви животни са във Владая, района на Белоградчик, Монтанско, и Шуменско."

Иначе може да се зарази, ако изяде някоя мишка, полевка може би....от това ме е страх

# 558
Аз не смея да водя Мая на палатка, макар, че Джастев иска. Стига ми, че я водихме на бунгало. Що стрес изживя това животно, не искам да си спомням. Заляга като партизанка в окоп, козината посърна, не ще да ака, една омърлушена, ужас, ужас. А как се измъкна от повода, за миг, изобщо не искам да си спомням. Тя и без това трудно понася пътуванията и смяната на място, какво остава да я заведа сред природата. Каквато е ловкиня има да чакам да се върне при нас, ако хукне да гони Михаля. Не, не. Твърдо, Не!

# 559
  • Бургас
Бяс се предава чрез рана и слюнка...
Лисиците се ваксинират.
Малко е жестоко...Пускат им с примамки ваксината,част от лисиците биват убивани и изследвани,точно заради тези ваксини...Да се види дали е успешен този процес...

Много малко вероятно е да хване бяс котето,знаете обаче защо има ваксини.За да го предотвратяват...
Вероятно е тежка ваксина,аз няма да слагам засега...

Ох,на мен ми се реве от щастие...

Толкова ме беше страх Хари да не е зле...след ваксината...Но е добре,няма оток,няма температура,играе,закача се,гони си топчетата и виси пред вратите,чака някой да играе с него...
Сега има ново забавление...Влизам в тоалетната на притворена врата,след секунди се пъхат две бели лапи и отварят вратата...То е ясно,че няма усамотение там...
Нашите изобщо не го искаха,уговорката беше да си стои в моята стая.
Той си стоеше,ама те идват да го викат,баща ми му подсвирква и му маха...Ами...котето веднага тръгва.
Майка ми идва да му каже "Лека нощ"...
На мен от години не ми е казвала...
Да не повярваш.
Синът снощи го гали,което е огромно постижение,но не пожела да си играят...
Котаракът много слуша,не прави бели...

Джаста,не я водете...
Тя така дебне фтиченца...
А Хари само да го изнеса от нас и започва да се овайква"Мяуууу аууу ауууу"...
Мисли,че го изхвърлям ли...
При ветеринаря хич не иска...днес си дърпаше вратичката на клетката навътре...
Обаче и след ветеринар се оплаква докато е в клетката...
Приберем ли се,спира на секундата.
Едва ли някой би ме изтърпял в автобус с такова виещо коте...

Закчо е голям тигър и изглежда добре.
Щом и на кучетата се е карал,мъж е...
Всичко е наред с него.
Дано не се разгонва.
Много ми е странна тази история,защото моето коте си има тестиси,които с всеки ден сякаш нарастват...Те са слезли и двата..Вет го гледа...
Ама още е малък,ще го мислим дали ще го кастрират.Пише,че за мъжките по принцип е лека и почти безболезнена процедура,вече хормоналният дисбаланс е кофти...

Роузи,нормално е да ви ближе...
В момента,когато изляза от банята,Хари ми се мята,хубаво се отърква в лицето ми и ме меси известно време.
Четох,че така котките маркират и все едно заявяват на другите писани:"Този човек си е мой,не пипай!"Аз нямам нищо против...
Даже одраскването било маркиране...
Милвам го и го гушкам и аз,щом го приема,няма нищо против аз да го маркирам като мой котарак (поне пише,че си мислят,че с галенето ги маркираме).
Вече за хапането и драскането...Увлича се,хапе,дере понякога...
Тъкмо ми мина от едната страна на крака сериозното одраскване,сега имам от другата...
Ако ме заболи,врещя "Ооох,боли..."
Той пуска,по принцип се старае да не играе с нокти...
А за плескане-не една мама писана съм виждала как хъска и плясва малкото коте с цяла лапа...И лично бях набита и нахъсана по този начин от бабината Моли...
Хари засега не е хъскал,не е скачал да се бие.От игра обаче изврещявам понякога...
Като за котка е мил,деликатен,чак сдържан...

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 17:00 от mariqivanova799

# 560
  • София
Не вярвам в България лисиците да се ваксинират против бяс. А таралежите също пренасят.

# 561
И аз чувам за първи път,че се прави такова нещо.А имам приятел ловец.
Зак има ваксина против бяс на 3м.възраст,но нямаше начин.Трябваше да лети,а това е задължително.Не знам как е понасял ваксините,защото аз само плащах всичко по него,а той все още си живееше с майка му и сестрите му в Бояна.

# 562
След постовете на Мария,ми липсват Георги и Зуки Су, (за нея се тревожа)..... басейн на терасата....

# 563
  • Бургас
https://www.mediapool.bg/zapochva-vaksinatsiyata-na-lisitsi-sres … s-news306674.html

Обаче се прави...
Как мислите,се контролира и не се допуска това заболяване...
От ХЕИ пък обикалят цялото Черноморие,ловят комари и изследват за малария...

Пепи02, много сладко коте...
Моето от вода бяга...
Влиза с мен в банята,но види ли душа,се изнася.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 17:31 от mariqivanova799

# 564
вече клоня към това да не я слагам тази ваксина

# 565
  • Бургас
вече клоня към това да не я слагам тази ваксина
Дано да няма проблем...
Уж се води,че няма бяс в България...само така локални огнища,но рядко...
По принцип е много, много малко вероятно...
То как ще спи на палатката?
Ще стои ли?
Моето е като невестулка пъргаво и гъвкаво...Ако сме на такова място,100% ще се изплъзне...
Е,не е особено грациозен,претрепва се понякога,но...е доста бърз и пъргав...

# 566
  • София
Мама Нана и аз сме си кастрирали котараците на 5 навършени месеца. Без никакви проблеми и усложнения, леко понесени процедури.

# 567
  • Бургас
Мама Нана и аз сме си кастрирали котараците на 5 навършени месеца. Без никакви проблеми и усложнения, леко понесени процедури.
Благодаря...
Ще му мисля наесен...
На 21 февруари е роден...
Само да понесе леко втората ваксина,той вече си расте и му дойде силата.
Да се махнат тези топчета от вратлето...
Роял Канин kitten е явно добра храна,въпреки пълнителите.Козинката му взе да блести...
Довършваме насипната,имам 2 кг чувал,пак ще му взема после от нея,пакетирана ми се струва най-хигиеничното решение...
Пауч и на Уискас ще яде понякога...
И на по-качествени марки...

# 568
Със сигурност ми се нахвърля сексуално, захапва ме внимателно за кожата на китката издърпва я леко и започва да ми се клати...

В началото беше много уплашен и объркан и се кокореше, но като видя, че не му се карам, вече малко по- уверен, макар че аз започнах да се изплъзвам

Иначе, мислим да спи при нас, той така спи през нощта и никъде не мърда без мен, сутрин започва да ме буди, за да яде, въпреки, че паницата му е пълна и докато не стана, не става и той...

Едва тази нощ, може би заради пълнолунието, беше отишъл в банята сам

# 569
Cake Честит Рожден ден на всички сладури! Да са живи и здрави, да ви радват много! Balloon

Мда, благодарна съм за куража, който ми даде. Много леко мина всичко и изобщо не съжалявам. Конците бяха резорбируеми, беше му сложен антибиотик и обезболяващо. Заведох го сутринта и след обед си го прибрах. Което не значи, че се кротна моментално. Simple Smile
Иска си време, да пораснат. До тогава си продължават да са диви, търчащи, белалии и т.н. С времето престава да хапе и да дере безпричинно. Към 10 месец, започва едно окотяване/очовечаване. Simple Smile

На Чочо явно му е горещо и се е понагълтал с повече косми и затова не иска да яде. Все пак хапна по една лъжица пастет и гранули. Blush

Общи условия

Активация на акаунт