Любители на Котки - Тема 160

• 31 132
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Роузи, тримесечно коте още суче, ако не е отделено от майката (естествено яде и всичко друго). Сигурни ли сте за възрастта му, ако наистина го е ударил хормона? Със сигурност разгонен котарак на палатка е изключително рисково начинание с голяма вероятност да не може да го приберете на връщане.

# 571
  • Бургас
Не знам,моят е на 4 месеца,но не прави сексуални изпълнения...
Още се има за бебе...
Иначе е доста очовечен вече...като характер е много мил и благ...

# 572
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, знам точно кога е роден... иначе знам и че още трябва да суче, по цели нощи ни смуче брадите и мачка с лапи

# 573
За да се кастрира трябва да е над 2 кг. За възраст не е указано.

# 574
  • Бургас
Аз съм все със сутиен с дебели подплънки.
Едната ми гърда така и не спря да отделя коластра.Хари се пробва да суче от нея...
Иначе ме мачка и тъпче и по врата,и там ме смуче.
Като насмукана от любовни ласки съм след такива изпълнения,но не остават синки.
Само стои няколко часа зачервено...
Явно и на 4 месеца още смята,че трябва да суче.
Ама е тоооолкова мил...
Онзи ден ми беше зле,само му изчистих и сложих храна,побутна ме няколко пъти за игра,видя,че не реагирам и легна до мен.
Не ме буди,не ме тормози.
Е,още първата вечер у нас ясно си заяви,че моето легло е вече нашето легло...
Но ми отстъпва моето място,особено сега в жегите ляга малко върху мен и пак до мен,че не се издържа...В коридора на плочките ляга,когато прегрее от игра...
Климатик обаче нямам и не искам,ще си стоим на топличко.Зимата също не пускам печка,но аз свикнах да спим гушнати(което е странно,не знаех,че мога да спя така с някого).

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 19:51 от mariqivanova799

# 575
За мен 3м.котарак няма как да е разгонен.Това,което описваш е характерно за малките котки.Просто е част от играта им
https://jivotinkiteydoma.wordpress.com/2013/05/08/razgonvane-kotarak/.
 Тук прочетох за съвета да се изчака първото разгонване.Доколкото помня от други места,то няма да стане,ако котаракът не подуши женска.Фин така и не се усети като мъж.Мисля,че и Зак щеше да бъде така,нищо че са различни като манталитет.Тук женски некастрирани няма,а и разхождащите се котки са малко и са все домашни,т.е.кастрирани.А и ние сме с такова разположение,че нито може да излезе от градината,нито котка да влезе в нея.

# 576
  • Бургас
Ето,и в статията пише,че кастрацията е за удобство на стопаните.
За женските вече може да е по здравословни причини,не знам.
От седмия етаж може ли да надуши разгонена женска?
Със сигурност ще чува мряскащите навън котки...
Ама пък скоро не съм виждала котенца около нас,те май ги изпокастрираха безплатно уличните котки в Бургас.
Ааа,едно момиче си беше намерило малко котенце,но други освен него,не съм виждала и чувала тази година.
Да вземат да събират и яйцата на гларусите ли...Вчера един изгони голяма котка,ей така,за кеф...ужасни пилета,хищни и нахални.
И до работа големите котки са си там,но малки нямат.Как не взех някое от тях тогава,не знам, страхотни бебешори бяха,радвам се,че оцеляха,някой явно полага грижи...

# 577
  • София
От седмия етаж може ли да надуши разгонена женска?

О, да. Не вярвах, че е възможно, но след като Том започна да вие по цяла нощ и след като едва го изтърпяхме от 7 до 11 месечен, докторът, който го кастрира каза, че е напълно възможно да е от това, че е надушил разгонена женска. Точно на 7 етаж живеем (6 над партер).

# 578
  • Бургас
Ами...ако започне да вие,ще го кастрирам...Искам,не искам...
Гласовит е,засега се жалва само в клетката и в чакалните на ветеринарите...
Е,и ако не го пускам в тоалетната протестира...
Ако вземе по цели вечери да вие,съседите ще искат да ме изхвърлят вероятно...
Дано не му идват такива идеи.

Колко котарачета тук са с кафеви очи?
Аз точно в оченцата му се влюбих,защото има много мило изражение,не ме интересува по принцип цветът,но повечето котки са със зелени очи като че ли.

Мая има очи(и вид) за реклама на котешки храни/стоки...

По принцип каква порода са тези котета като моето?Няма абсолютно никакво значение за мен,но в паспорта пише "порода" и вет каза,че е смесена.
Не е ли европейска късокосместа котка?

# 579
Ето,и в статията пише,че кастрацията е за удобство на стопаните.
Вярно е, но по добре кастриран котарак, отколкото вонящ апартамент. Под нас живееше некастриран котарак. Миризмата се носеше освен по етажите и на терасата.
В момента, в който надуших, че Чочо започва да пишка миризливо и да яхва одеалцето си, изобщо не мислех, да го чакам да стане на година.
Имаме приятели в Канада. Там ги кастрирали още щом стигнат килограми. Те си имат женска котка, взета от приют - кастрирана, ваксинирана и т.н.

Миналата година, моя приятелка спаси тези две сладурчета - Том и Миша.
Скрит текст:

# 580
  • София
Ах, какви сладури Heart

Нашият Том още не беше започнал да маркира и да смърди, но не бяхме спали 4 месеца. Всяка божа нощ виене до откат. Не знам дали за него е било мъчение това, но за нас определено беше. След кастрацията е много по-спокоен. Е, мяука през деня като се приберем от работа, говорим си Joy, но няма нищо общо с преди.

# 581
  • Бургас
Обичам Том и Миша(на практика всички котки).
Бяло-рижавото момченце или момиченце е?Прилича малко на моето коте.
Тези две котета как се разбират?
Не взех другарче на Хари,но вероятно няма да има...освен нас разбира се...
Един приятел спаси две също толкова малки писанчета преди доста години...
Ами...когато пораснаха,не се разбираха.
Едното все още беше живо миналото лято,то точно правеше проблемите...
Хари е изключително дружелюбен,срещали сме и кучета по кабинетите,даже едно се беше заело да го успокоява и той легна,вслуша се...
Не е съскал срещу друга животинка...
Според мен би се сприятелил с друго животинче,но другото какво ли ще е...

miamim,говорят си котките...
Моят също мърмори нещо...
Много готино вирва опашка и подскача като на пружинки,когато е много щастлив,всеки ден на практика...
Чак на една страна тича от кеф понякога...надявам се да е от кеф,а не здравословен проблем.
Нашите са много смешни,баща ми нищо не каза,той обича животните,майка също ги обича,но не искаше животни.
Няколко пъти хванах баща ми,че тайно е привикал Хари,гали го и му разказва какви котенца е имал навремето...
А котаракът толкова харесва баща ми...Само да му свирнат и хуква,стои с хартиено топче в устата и чака баща ми да играят...Това с хартиените топчета го измисли баща ми.
Съответно майка ми също взе да прави топчета...
Всички(освен сина) много го обикнахме това котараче...
Е,то си смята мен за мама...
Сега лежи на перваза на прозореца,май там му е по-хладно.
Хапва по малко,което ме радва ...
Не е повръщал,не е с температура...
Ох,дано да мине леко,да изгради хубав имунитет и да си се обичаме все така.
Наистина с кеф се връщам като знам,че ме чака,ще се гали,ще мърка...

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 21:16 от mariqivanova799

# 582
Сивичкото е женското, бяло-оранжево е мъжкото. Разбират се. Тя е кротка, нежна и много фина. Той е мъж /разбирай дивак/.Joy

# 583
  • Бургас
Много е хубава женската...
И сивичкото...
Навремето едни роднини имаха мил и нежен,деликатен котарак,точно като Хари.
Е,сега когато порасне още,може да се заинати нещо,не знам...Дано да е все така добър.
Онова коте не се наложи да го кастрират,но мисля,че стана татко няколко пъти...Сиамец беше,хубав при това.
Хари не е дивак,не се катери много по шкафове,радва се да играе с нас...
Има си двама пенсионери на разположение,на които им е скучно и сами си го викат,аз работя почасово и лятото имам повече време по принцип...

# 584
Трябва да си направя Фейсбук, показаха ми зов за помощ за коте, което от два дни лежи на Сточна гара Пловдив, душата ми се сви, в София сме, място не си намирах от сутринта, даже успях да навия лудия ми мъж да ходим, преди малко ми пратиха ъпдейт, че вече е в клиника, търси се приемен дом или постоянен такъв, котето е с херпесвирусна инфекция, отпадаме заради дебелото, започвам да разпитвам, Боже всички бих искала да спася, но този котарак цял ден го мислех, толкова е топло навън, ще стискам палци за него, дано успея и да помогна.Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт