Бременна съм - а сега?

• 19 717
  • 419
  •   1
Отговори
# 90
как може да се напиеш и да направиш дете на момче

Направо е противно голяма жена да тръгне да се занимава ( да се забавлява) с хлапак
Все бях чувала мъж да направи дете на жена, ама за обратното сефте чувам. 😅
Със сигурност в темата някой не е добре, кой ли е той?

# 91
Момичета, като чета някои от мненията, изглежда сякаш съм го изнасилила Sad
Не е така, нито пък търся финансова изгода. Щом съм преценила, че мога да бъда самотна майка, значи не правя сметки с чужди пари.
Работата ми не е високоплатена, но е лека и спокойна, имам трудов стаж за майчинство и някакви спестявания. Не съм на улицата и не съм изпаднала, за да изнудвам родителите му. Ако изберат да бъдат пас, за мен ще бъде напълно предвидена ситуация.
И още нещо... наистина ли няма двойки с разлика като нашата? Толкова ли е грозно и фрапиращо?

# 92
Край мен две приятелки са с мъже, по-малки със 7 години, аз също съм с по-млад на години мъж. Това си е екстра разлика. По принцип с по-млад мъж се живее по-лесно за много неща. (Моля не ми скачайте за плюсовете на помъдрелите мъже, тук говорим за друго)

# 93
Не е грозно и фрапиращо, хората са свободни да бъдат с който искат, стига единият да не е непълнолетен. Simple Smile
Има ли някакво развитие, каза ли му?

# 94
Какво момче на 24, баси аз кат знам какъв бях тогава и с какви работи се занимавах. Сега не ми стиска да поема такива рискове като тогава. Изкарахте го все едно още си играе на пясъчника с кофичките и лопатките. Пак ще напиша, хайде по-адекватно да пишете?

# 95
  • В полите на Пирин планина
Проблем не виждам във възрастовата разлика, а и тя не е кой-знае-каква... 5-6 години не са нищо особено. Този млад мъж изобщо не е "момче" всъщност, както са писали по-горе и единственото логично нещо е да говориш с него и просто да видиш реакцията му, а след това да си изградиш стратегия.
Трудно, но не невъзможно е да гледаш детето сама, ако и щом си решила, Сали. Не е и чудо невиждано!

# 96
Не е грозно и фрапиращо, хората са свободни да бъдат с който искат, стига единият да не е непълнолетен. Simple Smile
Има ли някакво развитие, каза ли му?
Довечера след работа мисля да му съобщя.

# 97
  • Варна
Има и други. Не е изключение.

# 98
НСЧ много ясно го каза. Проблемът изобщо не е във възрастта, а във факта, че те не се познават. Не коментираме хлапак ли е или не е. Не са живели заедно и ден, досега всичко е било само секс и купони и изведнъж хоп - дете в картинката и ще се наложи да сглобяват зорлем семейство. Какъв е шансът да се получи? Рационално погледнато - малък. Дори "момчето" да се окаже мъж на място и да си гледа детето, пак няма никаква гаранция, че те двамата ще се напаснат помежду си и ще станат семейство, а не съквартиранти. От друга страна пък такава гаранция няма за съжаление и при дългогодишни партньори. Колко случаи знам за хора, дето много се обичат, обаче след детето се разкапват нещата.
На мен не ми е минало през акъла да давам съвет за аборт, още повече че за авторката този ще е втори. Колкото и да е напреднала медицината, тялото си има лимит и с абортите не може до безкрай. Както казаха, нито ще си първата, нито ще си последната, която ще си изгледа детето сама. Но дано не се стига дотам.

# 99
Абсолютно подкрепям мнението на Fearnot. Въпросът не е във възрастта, а в ситуацията. Хората дълго обмислят дали да си вземат куче или котка дори, а да не говорим за бебе и си има ред причини за това. Така или иначе станалото, станало, сега остава да се развият нещата по най-добрия начин за детето.
По мое мнение, двойка, която не е живяла заедно поне година, не може да е сигурна, че си пасват като характери, от там и като родители. Не може вечно децата да плащат за безразсъдството на родителите. Разочарования може да има и след 10 години връзка, и след 20, но поне е направен опит...

# 100
И майка ми и баща ми се оженили след 2-3 месеца. Много са се познавали като че ли. И до днес са заедно. Няма правила в тези  неща.

# 101
6 години  не звучат фрапиращо, но пак са достатъчни леко, но осезаемо да се разминавате в житейските етапи. Нека го кажа така, на 31 не се замисляш да скочиш в дълбокото и да станеш родител дори и при по-сложни обстоятелства,  докато на 24 самата ти би се позамислила дали си готова за дете, хеле пък след 2 месеца купони с някого.
Той не е дете, но ти си много по-напред в това да си жена, отколкото той в това да е мъж.

# 102
Ами явно са хора без особено много недостатъци и добри в компромисите. Simple Smile Ако всички бяха така, би било приказка.
И все пак при създаването на нов живот е хубаво човек да е подсигурен. В днешно време връзките са съвсем различни от преди 20 години например. Хората сега са много по-големи егоисти и опортунисти, а моралът е под всякаква критика.

# 103
Проблем може да има, може и да няма.  Понеже времето за мисловни процеси е отминало отдавна, в момента е напълно излишно това замбиране, дето си го причинява авторката с вас. Действа се. Уведомяване на таткото се иска.
Основно така се създават проблеми. Мислиш, когато му е времето за действия и дестваш, когато е време за мислене.

# 104
Вероятно ще ти е тежко. Но мисля, че си премислила добре нещата. Разбирам защо искаш това дете. След един направен аборт и на 31.. и аз бих го искала, пък дори и от човек, който познавам от 2 месеца.

Да, животът е непредвидим. Възможно е ако и сега направиш аборт, след година вече да си с дете от друг, щастлива и т.н. Възможно е обаче и после 10 години да не срещнеш човек, от който да поискаш дете, или просто да този път забременяването да е проблемно.
Така че..да, аз бих си го оставила.
Но вероятно не съм особено обективна, понеже съм в период, в който и аз усилено мисля за дете. (не за баща, а за дете)
Говори с младежа. Успех ти желая! Вярвам, че е напълно възможно пък и да се зарадва. Даже се зачудих дали не го е направил нарочно, щом казва, че го е страх да не срещнеш друг и да не те изгуби.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт