Краят на ДЕСЕТОКЛАСНОТО приключение идва с НВО вълнение

• 32 864
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ох, бе Дидева, Joy трябваше да отбележа правилното ударение. Ама така пък, без да искам, се получи много сполучливо. Laughing

# 61
  • София
Ако една приятелка не ме беше питала тези дни дали имамЕ бележка, щеше да ти се наложи, да ми обясняваш ти! 😂
Ние нямаме. Поне аз не съм я виждала. Ама може пък и да има. Вчера директорът им чел инструктажа, от който знам (пак онази приятелка 😉), че трябва да се осигурят черни химикали...поне един. Прибира се и питам, дали е слушал. Ама слушал е, бе! Как да не е?
Питам, трябва ли да осигуря нещо.
След няколко минутно мислене отговаря -плик, прозрачен, голям... На въпрос, за какво му е, каза-да си прибера раницата. 😳
Каква раница, бре? Какво толкова ще носиш? Друго трябва ли да се осигури?
Не! (бърза да излезе, че нали ще затворят фитнеса...)
Подсмихнах се под мустак и му казвам, че тъкмо ще получим отговор на въпроса, дали ще му анулират работата. Затварям вратата на апартамента и го оставям да виси пред вратата на асансьора. Дебна го през шпионката. Нашият се сеща, че този инструктаж е изпратен и в Школо. Вади телефона и рови. Звъни пак. Отварям, а той: Черен химикал? Това ли е? Joy
Няма да купя аз. Ако не си купи химикал, да се оправя! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 62
  • София
Значи, това е безумно с тези пликове.
Тези дни получих ковид инструктаж за изпита КЕТ на малкия. Там пък искат всяко дете да е освен с маска и с ръкавици. Кажи честно! Под един процент заразени имаме, 10-годишните ще ги изпитват с маски и ръкавици. Rolling Eyes Ръкавиците са за устната част от изпита. Flushed Къде да му търся гумени ръкавици в негов размер? Ще взема да го пратя със скиорските.

# 63
  • София
Ръкавици за устната част от изпита... 😂
Защото..?
Това с ръкавиците не го ли оставихме в пролетта на 2020?
Скиорските ще свършат работа. Сложи му и очилата, за всеки случай. Не може с ръкавици, а без очила. 😂

# 64
Чакайте да ви разсмея. ......... Госпожата по бел авторитетно е заявила, че скала ще има - официално щели да публикуват такава. Joy Не е посмяла да прати годпожата да чете наредбата, защото и без това е застрашена от 5 за годината. Laughing
Та, дами и господа, ще очакваме Годо, опа... Скалата.

ПП. Имаме си вече и служебна бележка. Стана сериозно! Simple Smile

Е, нашите даскали по БЕЛ и математика също тържествено заявиха на родителската среща, че ще вземат скалата от Наредба 11 и ще впишат резултата с оценка като класна работа.
Ей таз:
Цитат
1. отличен 6 се приравнява на 50 точки;
2. много добър 5 се приравнява на 39 точки;
3. добър 4 се приравнява на 26 точки;
4. среден 3 се приравнява на 15 точки.
Нищо, че точно отдолу пише:
Цитат
(11) Скалата по ал. 10 не се прилага за превръщане на точките в оценки, когато оценката е изразена в точки
Stuck Out Tongue Winking Eye
Имат служебни бележки и те. Не съм се сетила за черен химикал да питам, камо ли за плик. Blush

# 65
  • София
А колко точки е максимумът?
Да не се окаже, че е 100, че тогава тази скала малко рехава идва. 😂
Важното е да сме живи и здрави, а децата доволни!
Не, малко са задачите. Не може да е 100.

# 66
  • Sofiа
Младежът снощи от нищото ни информира, че решил да ходи на матурата по математика.
На БЕЛ нямало да ходи, щото нямал време да се подготвя,  но по математика си знае всичко и си е готов:grinning:
Та в този контекст, за какъв прозрачен плик говорите Thinking

# 67
Направо да ползват тази за четвърти клас. Joy
Като са толкоз по наредбите и искат да го впишат като резултат от класна работа, поискайте си бланката и свитъка за белова с корекции и рецензии от преподавателя. От същата наредба.
Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.

# 68
  • София
Ееее, Free Soul, вашите са по-яки, признах ги! Чак и нормативна разпоредба са си намерили. Нищо, че е абсолютно ирелевантна. Joy

Слънце, не знам, убиха мА с тез ръкавици за устния изпит. Наред с всичко искат от училището да им осигури и нарочна преграда между ученик и изпитващ, та представи си: седи си ученикът с преграда между него и изпитващия, без маска /защото за устния махат маските/, но с ръкавици. Joy Подсеща ме за великия "Параграф 22":

Скрит текст:
— Защо ходеше с киселици в бузите? — попита отново Йосарян. Това питах аз.

— Защото имат по-добра форма от дивите кестени — отговори Ор. — Нали току-що ти казах.

— Защо изобщо си ходел с неща в устата си, кучи сине със зли очи и технически способности? — изруга го одобрително Йосарян.

— Не ходех с нещо в бузите. Ходех с киселици в бузите. Като не можех да намеря киселици, ходех с диви кестени в бузите.
Между другото, изпитващите са от АВО.

Ееее, Дидева, за четвърти клас е гадна. По-добре тази за ДЗИ - 77т за 5,50.

# 69
Най-добре да оцветяват фигурки и да не излизат от контура. JoyJoy
Нищо няма да ни дадат, ама е факт, че явно много сериозно са го приели това НВО. Не учениците, даскалите.

Чак и пък родителска среща по половин час с преподавател...Нищо, че по БЕЛ не са взели половината материал - според госпожата щели да се съобразят, че изоставали (кой друг, освен нашата АЕГ?) и нямало да има въпроси от последните уроци...Така съдела по ДЗИ-то, дето мина. Иначе изтъкна, че още в 8ми клас им давала материал от 10ти, за да ги запознае с бъдещото НВО. Пък като дойде НВО-то, се оказа, че не са си взели материала от същия този 10ти клас. Joy

Учителят пък по математика, когото всъщност харесвам, от 2 седмици им прави онлайн уроци следобед за всички желаещи от випуска...
Та, сериозна работа, ви казвам, и при нас. Sunglasses

# 70
  • София
Абе, стана ми интересно от чисто любопитство. Даже ходих на сайта на МОН да гледам моделите на НВО.
Някой знае ли колко точки ще е максимумът, че учителите така смело си приравняват? 1😂
Или най-близко ще се окажат тези, които очакват Годо-Скалата? 😂

# 71
  • София
Не се знае още колко точки ще е. Така като гледам модела, повече от 70 не мога да ги докарам. Joy 50 пък ми се виждат малко.

# 72
  • у дома
При нас са се изказали,че максимума ще е 50т-това за математиката-15 зад по 2т плюс 2 зад по 10т-аз не съм го видяла никъде написано черно на бяло и нямам идея дали ще е така...

# 73
Ми не знам, дано да е 50 максимумът, иначе нашите увисват без оценка за класното. JoyJoy

# 74
  • София
Обаче по бел са 24 задачи, поне 3 от които предполагат повечко точки - задача за редактиране, теза и създаване на документ /заявление, молба и т.н./. В 7-ми клас задачата за редактиране беше по 10-12т., тезата 6... Не знам, 50 ми се виждат малко.

Общи условия

Активация на акаунт