На море в Турция - Тема 71

  • 68 418
  • 813
  •   1
Отговори
# 810
  • Мнения: 810
Ние тръгваме в петък за Сиде. Надявам се, че няма промяна за влизането в Турция от 1.09, с автобус сме. Утре мисля да правим антигенен тест и да си пуснем ХЕС-код. Искам да ви питам какво означава TAX FREE. Миналата година като бяхме в Нова мол, в магазина на US POLO на касата ме питаха дали искам такс фрий ,ама аз гледах като теле в зеле. Сега чета в гугъл, че май ти връщали нещо като ддс на границата. Не знам дали ви се е занимавало и сте го ползвали това чудо.Аз почти винаги оставам над 2000 лири, та се замислих.

Процедурата е доста сложна и за тези пари 2000 лири (около 68 лева при 17% ддс) не си заслужава. Доколкото съм се интересувал това се случва на някои летища където на митница е нужно да покажете фактури, бележки и стоката която ще изнесете на базата на което ви се издава документ. После с този документ правите заявка за връщане на ддс и сумата ви се възстановява. Нямам представа това дали може да се направи на границата (предполагам може, но най-малкото ще ви е нужен турски език), а и съмнявам се, че някой от автобуса ще ви изчака за да направите тази процедура Simple Smile)))
Благодаря за отговора! Просто ми стана интересно, забелязвах, че руснаци си подават паспортите, но те са обикновено със самолет.

# 811
  • Мнения: 53
Здравейте,

Моля да споделите малко повече информация за хотела- храна, стаи, басейни, анимация... Изобщо всичко, което ви е впечатлило- и положително, и отрицателно, руснаците ги изключвам...
От вчера сме в Crystal Prestige Elite. Това е бившата Amara.
Толкова невъзпитани хора, като руснаците не съм виждала. Ужас. Хотела е 90% пълен с тях. Всичко друго е добре, даже бих казала чудесно, но тези хора са ужасни..

# 812
  • Пловдив
  • Мнения: 187
Здравейте от Crystal prestige elite в Кемер.
Пристигнахме в събота, в 14 ч стаята ни не беше готова. Сложиха  ни гривните и ни поканиха на обяд.
Стаите - старо е всичко. Тоалетната е ...
 Чудех се откъде да купя една бутилка кислол, след като ходих на рецепция да им кажа, но..
Анимацията я няма никаква. Едни момичета са от руските републики.
Храна има много, всичко се слага от персонала. Посочваш и те ти слагат - де разбрали- де не неразбрали.
Плодове и десерти всякакви. Вечер скара.
Тази вечер имаше и суши, миналата вечер миди и калмари, които приготвяха пред нас. Чистят постоянно, но базата е стара. Басейните са много и са чисти.
Плажа е много близо - 3 минути, а има и шатъл, който незнам за какво е🐵
На плажа има басейн, който е също много хубав. Там има храна за обед. Поръчваш си и ти носят. Алкохола на лобито е марков.  На другите места, мисля НЕ.
Толкова е зелено, много зелено..а гледката към планината е невероятна.
Питайте, каквото се сетите

# 813
  • София
  • Мнения: 1 357
Пускам нова тема, защото рискуваме тази да я заключват скоро.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1365138

Общи условия

Активация на акаунт