На море в Турция - Тема 71

• 73 561
  • 813
  •   2
Отговори
# 195
  • Някъде в Европа...
Така..днес след серия от каръщини направих резервация за 9 нощи от 25.06 за Ефталия Вилидж. Цената за мен и дете на 14 г. , с автобус, е направо смешна, което е и основната причина за решението ми (в другите хотели е възрастен вече)..
Исках оферти за Марин и Оушън в понеделник (защото бях видяла ниската цена). Дадоха ми изгодни. Вторник и сряда трябваше да "доизчистя" в личен план някои трудности за тръгване на 25.06. Колебаех се кои от двата хотела. В четвъртък сутринта, вече решена, пиша, че дори вместо 7 ще искам 9 нощувки и ми казват, че в сряда вечерта турците са пратили мейл да се махне отстъпката за последните дати на юни за Марин и Оушън, дори за Аква. Само за Вилидж стой все още. Показаха ми мейла..Оттам въртя по други агенции - същата работа, казват ми високите цени, а цената почти двойна 😲. Синковецът вече много навит (били сме в Марин 2017 г, познава хотелите Ефталия) и вчера решава, че иска да ходим все пак, нищо, че във Вилидж. Аз нямаше как да не се навия, заради наистина малкото пари. Почваме да четем из разните групи по соц. мрежи. Разбираме, че Вилидж още затворен и евентуално би отворил в деня на пристигането ни.  Питах агенцията какво става в такъв случай - сменя се хотела...Посъветвах се пак с детето и то: "резервирай пък каквото ще да става. Ходи ми се 😁"...И така - чака ме някакво "шантаво" море, без време за подготовка и с очакване на евентуална смяна на хотел. Като добавим, че ще правим и антигенни тестове, т.е и там може да има изненади в последния момент, направо не мога да се позная какви ги върша 🤣 - аз, която планирам с месеци, проучвам...

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 21:10 от AIR

# 196
AIR, звучи леко шантаво наистина, но в тези смутни времена точно това е начина си мисля аз.... Няма какво да му се мисли толкова - и да планираме, и да не, никакви гаранции няма. Така, че браво от мен, да си изкарате страхотно и да пишеш отзив, моля, за да знам какво да очаквам и аз, макар и да сме в друга сграда ние. Чудесна почивка да имате!

# 197
  • Пловдив
И каква е цената?С Турс клуб ли ще си?
Между другото слушах ,че руснаците пак имат много заразени и затягат мерките.Няма да се изненадам ако цялото лято не ги пуснат в Турция.

# 198
Марги, благодаря!
АIR, браво за решението, весело изкарване!

# 199
  • Някъде в Европа...
И каква е цената?С Турс клуб ли ще си?
Да, с Турс! Виж в сайта, актуални са им цените...

Благодаря Ви! Надявам се да е весело - все пак тръгвам сама с тийн 😁 на място с големи пързалки. Анимация едва ли ще има, такава, каквато я познаваме, а Ефталиите са весел комплекс (или бяха - 2017 г)...Ще имаме време да се разходим из Алания. Дано и неделния голям пазар, които правеха зад хотелите, го има пак....

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 21:54 от AIR

# 200
Здравейте, живот и здраве към края на август ни предстои почивка във ВонРезорт Голдън Бийч. Питането ми е има ли възможност близо до хотела да се хване долмуш за Водопада Манавгат? Или трябва да се отиде до Сиде и от там да се търси транспорт? Моля който има някакъв опит или информация да сподели! Също така има ли някакъв вход (цена) за водопада?

Пред хотела има "долмуши" за Манавгат, след това от центъра има "минибусове" с голям син надпис Şelale (водопад) отпред. Мястото е типичен "туристически капан" с всички екстри като сергии и папагали, каквито има много в Анталия и не е нещо особено, но не пречи да се разходите при желание, таксата за вход е 7 лири само за възрастни.

https://www.youtube.com/watch?v=5xThw-ktHD8

# 201
  • с трима мъже :)
AIR, подозирам, че точно тази спонтанност пък ще ви се отплати ище си изкарате много добре. Пиши Simple Smile

# 202
  • София...........
И такаааа при нас също нещата се случиха много бързо и трябваше да дам отговор до час, а след това и да внеса паричките. Резервацията за Лонисера резорт & спа е вече факт и сега започвам с въпросите 😊
Ще пътуваме със собствен транспорт, като на отиване си мисля да го вземем пътя наведнъж или междинна нощувка на 2-3 часа от Алания.
1. Някой вече бил ли е или е там сега тази година за инфо каква е ситуацията в хотел Лонисера?
2. Идея за междинна нощувка на 2-3 часа от Алания?
3. Актуална цена на горивата?
4.HGS може ли от другата кола да се пререгистрира на тази с , която ще пътуваме и как?
Благодаря 🌺

# 203
  • София
Здравейте от Турция,
Минахме Капитан Андреево снощи. Тестът на детето не беше необходим. Тестове/ сертификати се подават на отделно гише от паспортите. Една девойка ги погледна моя и на мъжа ми, сложи им печат и дори не погледна колко души сме в колата.

# 204
Благодаря за включването, Камче! Приятна почивка!

# 205
  • Където морето целува небето...
И такаааа при нас също нещата се случиха много бързо и трябваше да дам отговор до час, а след това и да внеса паричките. Резервацията за Лонисера резорт & спа е вече факт и сега започвам с въпросите 😊
Ще пътуваме със собствен транспорт, като на отиване си мисля да го вземем пътя наведнъж или междинна нощувка на 2-3 часа от Алания.
1. Някой вече бил ли е или е там сега тази година за инфо каква е ситуацията в хотел Лонисера?
2. Идея за междинна нощувка на 2-3 часа от Алания?
3. Актуална цена на горивата?
4.HGS може ли от другата кола да се пререгистрира на тази с , която ще пътуваме и как?
Благодаря 🌺

1.За Лонисера съм писала по-напред. Ние почивахме там в края на май.
2. На 2-3 часа не знам дали има нещо. Може би Испарта. Тя самата Алания си е на час от Анталия. За 2-3 часа за мен няма смисъл да спирате. Иначе за по-ранна междинка съм писала за Ескишехир. Също харесах Афионкарахисар и Кютахья (има производство на керамика, но за жалост всичко беше затворено като минавахме).
3. Зареждаме винаги само на Шел, като цение се разминават според градовете. Публикуват ги на сайта им, но не съм сверявала дали са актуални. Не търсм цена, а спираме и зареждаме.
4. Предполагам, че няма да може, защото все пак се минава по номер. И да има някакъв шанс да се смени, то не знам как изобщо бихте се разбрали със служителите какво искате. До сега не сме попадали на такъв, който и минимално да говори друго, освен собствения си език.

# 206
  • София
Може ли да споделите къде точно да следя за изгодни ласт минит оферти?

Влизаш в сайтовете на ТА по три пъти на ден на гладно и следиш.

# 207
Дине привет,на бързо:
3. Ние зареждахме само на Шел В-пауър цената е около 7.5тл или около 1.45-1.5лв.за литър това са цени от началото на този месец. Плащайте с карта!!
4. Стикера е за точния автомобил по рег.номер така че не може да се прехвърля .

Лек път и приятна почивка 😀

# 208
В четвъртък сутринта, вече решена, пиша, че дори вместо 7 ще искам 9 нощувки и ми казват, че в сряда вечерта турците са пратили мейл да се махне отстъпката за последните дати на юни за Марин и Оушън, дори за Аква. Само за Вилидж стой все още.

От facebook: На 22.06 официално тръгват чартърите от Русия за Турция . Истинския сезон започва. Очаква се покачване на цените за доста хотели в Анталия.

От в.24часа: Правителството на Руската федерация обяви решение за възобновяване на полетите на Русия с редица страни, сред които и България, считано от 28 юни 2021 г., съобщи МВнР.

Явно сезона започва.

# 209
  • Някъде в Европа...
В четвъртък сутринта, вече решена, пиша, че дори вместо 7 ще искам 9 нощувки и ми казват, че в сряда вечерта турците са пратили мейл да се махне отстъпката за последните дати на юни за Марин и Оушън, дори за Аква. Само за Вилидж стой все още.

От facebook: На 22.06 официално тръгват чартърите от Русия за Турция . Истинския сезон започва. Очаква се покачване на цените за доста хотели в Анталия.

От в.24часа: Правителството на Руската федерация обяви решение за възобновяване на полетите на Русия с редица страни, сред които и България, считано от 28 юни 2021 г., съобщи МВнР.

Явно сезона започва.
Явно нашите закъсняха с ден за това инфо, а турците са били подготвени - на 16.06 махнаха отстъпките, при нас вчера се появи въпросната инфо за руснаците.
Днес ми отговориха от Ефталия Вилидж, че отваряли на 26.06 - очертава се да сме първи ако не спазят практиката си на рецепция срещу заплащане да предлагат смяна...

Общи условия

Активация на акаунт