На море в Турция - Тема 71

• 72 484
  • 813
  •   1
Отговори
# 690
Скрит текст:
Здравейте. Не намерих правилната тема и заради това питам тук (поради тази причина в офтопик).
Сигурно въпросът ми е много тъп, ама явно и аз съм такъв и предпочитам да питам, щото съм новак Grinning. С жена ми /вече бивша/ сме в процес на развод (по взаимно съгласие), пуснали сме молба, но е в "процес на обработка" и дори няма още дата (явно защото е лято).
Нямаме деца, не делим и имоти, но исках да попитам на границата биха ли ми направили някакъв проблем понеже съм в процес на развеждане? 

# 691
  • Някъде в Европа...
Скрит текст:
Здравейте. Не намерих правилната тема и заради това питам тук (поради тази причина в офтопик).
Сигурно въпросът ми е много тъп, ама явно и аз съм такъв и предпочитам да питам, щото съм новак Grinning. С жена ми /вече бивша/ сме в процес на развод (по взаимно съгласие), пуснали сме молба, но е в "процес на обработка" и дори няма още дата (явно защото е лято).
Нямаме деца, не делим и имоти, но исках да попитам на границата биха ли ми направили някакъв проблем понеже съм в процес на развеждане? 
Проблем за какво?

# 692
  • Варна
Сигурно е писано, но не го намирам какви са таксите по маршрута Лапсеки/Чардак, Бига, Бандърма, Акхисар, Измир до Дидим
Таксите са ниски, ако карате по магистралата отгоре до долу, някъде около 140трл би трябвало да стигнат в посока. Таксите към момента можете да ги видите на: https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/Tolls.aspx

# 693
Къде в Сиде има мол/пазар, който си заслужава посещението? Освен Античния град, какво да разгледаме/ посетим?

# 694
  • София
Къде в Сиде има мол/пазар, който си заслужава посещението? Освен Античния град, какво да разгледаме/ посетим?
В Манавгат, който е преди Античния град има много приятен мол - Nova Mall, точно до него има Outlet на различни марки. Само него като обиколихме и ММ беше до там Flushed
За Античния град има комбиниран билет - за него и за музея, не помня колко струваше, нещо около 25лв на човек, но тъй като бяхме вечерта и нямаше много време..не влезнахме. Само отвън се разходихме по кея и се виждат доста неща.

# 695
  • София
Скрит текст:

В третото ти изречение е верния отговор.
Демек ако не беше в процес на развод само с жена ти можеш да мърдаш навън. Или пък докато си в процес на развод няма да те пуснат, това ли питаш? Даже не е тъп въпроса, а е смешен.

# 696
Здравейте !Някой да има впечатления от селцата веднага след Резово ?Разбрах,че в тази част не навсякъде е позволено плажуването . Всякаква информация ще ми е от полза.

# 697
  • София
Здравейте !Някой да има впечатления от селцата веднага след Резово ?Разбрах,че в тази част не навсякъде е позволено плажуването . Всякаква информация ще ми е от полза.
Ние сме ходили 2 пъти в Инеада, там е позволено плажуването. Има голям плаж.

# 698
Някой от пътували те със собствен транспорт да е ходил до Гръцкия остров Самсон (може и да не се казваше точно така). Че ни обесняват, че защото сме влезли с кола е мн сложно, ние да отидем до него точно. Трябвало колата да влезе в пристанището, на митницата, документи и тн. Някой ако е ходил, има ли вариант за заобикаляне.
Е как ще заобиколите границата... Няма никакво значение, че е остров, това си е граница.
Но ако има вариант за заобикаляне споделете и аз много искам да ги заобикалям тия граници вместо да вися на тях и да ми искат тестове и сертификати...

# 699
hris.g, благодаря!
Утре чакам билети и други документи за пътуването, дано не ни сюрпризират отново.

# 700
  • София
InnocentЗдравейте!
Предстои ни почивка в Кушадасъ - Корумар. Тъй като до сега не сме пътували в Турция с кола, моля за вашите съвети Simple Smile
Пътуваме на 29-ти август, като на отиване ще спим в Чанаккале, а на връщане в Истанбул. Моля да ми дадете насоки по следните въпроси:
1. На отиване, кой ферибот е за предпочитане - този на Гелиболу или Ечебат?
2. От Чанаккале, на къде е за предпочитане да продължим за Кушадасъ - по крайбрежието, Айвалък, Измир..., или четох в темата маршрут, който се включва в магистралата за Измир, но не мога да цитирам градчетата. Като километри и време са почти едни и същи и се чудя, дали има смисъл да се отклоняваме толкова, за да се включим в тази магистрала..
3. С този HGS стикер, може ли да се плаща всичко - магистрали, мостове и т.н., освен него друго необходимо ли ни е? До колкото разбрах, можем да се сдобием с такъв в Шел след границата на КА. Според вас, грубо с колко лири трябва да го заредим, като се има предвид и минаването през Истанбул на връщане?
4. И болния въпрос за тестовете - наясно съм, че в момента ситуацията е доста динамична и вероятно нещата ще се променят до другата седмица, но все пак.. Със съпруга ми сме ваксинирани, дъщеря ми (11г.) има сертификат за преболедувала КОВИД, а синът ми (16г.) няма нищо. Та.., на отиване трябва ли да се правят някакви тестове? На връщане, за влизане в БГ, само ПСР-и ли се признават? Предвид, че ще стоим 3 дни в Истанбул, там къде бихме могли да си направим тестовете? 
Съжалявам, ако съм пропуснала нещо в темата и вече въпросите са били коментирани Innocent

# 701
  • Русе
На последния въпрос за тестовете - поне за сега е така: прибираш се без тест, в рамките на 24 часа си правиш(може и бърз), изпращаш резултата на съответното РЗИ и ако е отрицателен те освобождават от карантина. За дете на ваксинирани родители - във фейсбук групите мненията са противоречиви - някои твърдят, че е отпаднало и не важи, други, че без проблем са минали през граница.

# 702
На какъв курс изчисляват ако плащам на ПОС терминал с дебитна карта и има ли такса?

# 703
  • на Мелмак
По курса на банката, обикновено е по-изгодно. Без такса е.

# 704
  • Варна

На няколко километра е Манавгат и там са интересни водопадите , парка на хълма , големите магазини по главната улица , вкл. 5етажен Уайкики и най - големия пазар в околноста , питайте си на рецепцията да не сбъркам - мисля че беше в понеделник

Общи условия

Активация на акаунт