Балансирането между децата, брака и другите ангажименти в живота, е едно от най-големите предизвикателства днес...

Вашата връзка трябва да бъде сред основните приоритети, тъй като е в основата на семейството.
Взаимоотношенията са чувствителна територия, често променящи се и непрестанно нуждаещи се от много внимание. Това, което се промъква през пукнатините, е недостатъчното време, прекарано с партньора.

Хората без деца правят каквото си искат, когато си искат. Женените с деца - не съвсем.
Родителството никак не е лесна задача, а денонощието често изглежда недостатъчно.
Бебетата се нуждаят от цялото внимание на майка си и е напълно естествено в края на деня тя да се чувства изтощена. Много жени се чувстват твърде уморени за разговори и ласки, а партньорите им - изолирани и изхвърлени от интимния кръг майка-бебе.
Най-големият капан за много двойки е именно неуспешното поддържане на отношенията между тях.
Ежедневието ви, социалният ви живот, дори това, което си говорите, става различно след раждането на детето/децата.
Много двойки оставят брака си на автопилот, като отдават цялата си енергия на потомството. Биват погълнати от живота на децата си и тяхното благополучие и прекарват все по-малко време само двамата. А когато се случи да са сами, се хващат, че тема на разговор са единствено децата им - освен тях не им е останало нищо друго общо.

Да, трудно е да бъдеш родител и съпруг/а едновременно. За съжаление, спонтанната интимност не е един от отличителните белези на родителството. Но колкото е важно да се даряват с любов и внимание децата, също толкова важно е да се поддържа и бракът. И макар с появата на бебето да сте се превърнали в тричленно/четиричленно семейство, вие, като двойка, все още се нуждаете от време, което да прекарвате само двамата.

Старайте се да се радвате на компанията си по-често, защото липсата на ежедневна комуникация води до липса на интимност. Когато нямате такава възможност, разговаряйте по телефона, пишете си мейли или комуникирайте чрез социалните мрежи или програмите за онлайн комуникация. Не винаги е нужно да сте в една стая, за да общувате и да се чувствате близо един до друг.


Внесете романтика в брака си

Оставете децата с баба и дядо или на детегледачката и избягайте за една или две нощи. Опитайте се да се измъквате с преспиване колкото е възможно по-често.
Времето, което прекарвате сами, е изключително важно. Независимо дали ще излезете, или ще останете вкъщи, важното е да намерите поне няколко часа всяка седмица, през които да сте само двамата.

Има ли места, които имат специално значение за вас? Колко дълго не сте били там?
Може да не е практично да се върнете на екзотичния остров, където сте прекарали медения си месец, но си спомнете за парка, в който сте се разхождали, хванати за ръка.

Ранно матине

Сутрин всяка минута е разчетена до секундата. Единият от вас се подготвя за работа, другият приготвя децата за училище, градина или ясла...
Можете да станете 15 минути по-рано от обичайното и да прекарате тези ранни минути необезпокоявани, преди да поемете в различни посоки.


Бъдете скандални

Някоя сутрин подканете партньора си да вземете заедно душ. Това е забавен начин да възпламените огъня между вас и ще предизвика забравени емоции.


Релаксирайте заедно

Всеки се нуждае от малко време да отдъхне след дълъг ден. Можете да прекарате няколко минути в слушане на музика. Това е чудесен начин да презаредите батериите си. Няма нужда да разговаряте, просто се насладете на лукса да седите и да не правите нищо... заедно. Това ще е вашето лично време, но прекарано в близостта на другия.


Общата ви история като двойка е в ход. Специалните моменти и съдържателни ритуали, които създавате, ще ви помогнат да обогатите и внесете романтика в съвместния си живот.


Image: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 12:01 от Mamma