За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 551
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Свободата Санчо на духа Grinning

# 136
А кога горе долу се почва? Имам съученичка, слага дъщеря си и тя си ака и пишка сутрин в гърне от 6 месец. Моят син на 6 месеца беше абсолютен плазмодий - току що беше почнал да се обръща. Никакъв шанс да седне на гърне. НО при нефролога му откриха някакво разширение на легенчето около бъбрека, което уж се израства, педиатърката ни каза обаче, че заради това на 1 година вече трябва да е без памперс и никога повече да не го слага. Чудя се как се почва, ще ходя да чета явною

# 137
  • Несебър
Като беше на 6 месеца ѝ казвах като ака, че прави пръц-пръц, а като ѝ сменям памперса и се изпишка казвах пиш-пиш. Много бързо ги научи и ей така пробно реших да я сложа на гърнето, казвам ѝ - айде, сега пиш-пиш... И тя взе, че си свърши работата. Не, че съм постигнала голям успех, просто знае какво да прави на гърнето и не ѝ е неприятно като я сложа. Сега основно ходи по голяма нужда там, някой път започва да пръцка с уста, друг път я виждам, че почва да се напъва и я слагам. На почти 11 месеца е.
Не ми е било някаква излишна хамалогия гърнето. А, и честно казано на мен не ми се сменят памперси до 3 години.

# 138
Напъва се тя ъъъ ммммм ама вече през това време ака и докато хукна за гърнето свършила работата 🤣

# 139
  • Германия
И аз я слагам, като усетя, че ще пълни памперса. Преди го правеше на гърне, но скоро се отказа. Слагам я, изчаквам пет шест минути, вдигам-нищо. Слагам памперса и се почва на секундата.🙄

# 140
А кога горе долу се почва? Имам съученичка, слага дъщеря си и тя си ака и пишка сутрин в гърне от 6 месец. Моят син на 6 месеца беше абсолютен плазмодий - току що беше почнал да се обръща. Никакъв шанс да седне на гърне. НО при нефролога му откриха някакво разширение на легенчето около бъбрека, което уж се израства, педиатърката ни каза обаче, че заради това на 1 година вече трябва да е без памперс и никога повече да не го слага. Чудя се как се почва, ще ходя да чета явною
Решението е ваше. Моето лично мнение и опит е, че децата когато са по-малки привикват мкого по-лесно. Иначе чакаш докато само проумее, че не му е готино да си ака и пиша в гащите. Когато слагате на гърнето винаги говорете защо е там, да има специфична дума, която да свържат с действието и да почнат да проумяват значението на слагането на гърне. Да не го приемат като пейка или предмет за игра. Както разбират за какво служи шишето с биберон, така правят асоциация и с гърнето. Аз почнах на около 7м, казвах не пишаме в гащичките, не пишаме в гащичките. В един момент във времето като се допишаше, казваше "гащи" и аз разбирах 😂 Иначе като се започне горе долу разбираш кога пишат. Разбира се в началото има инциденти, това си е в реда на нещата. Но пък като свикнат е огромно облегчение.

# 141
Две деца имам.. така и не се научих да различавам кога ще пълнят памперса. Малкото само потреперва след като се е изпишал вече

# 142
И аз не разбирам кога ще е. За това ми в странно и как се справят с ЕБХ. Племенникът ми го хващах винаги като ака, правеше една типична физиономия..ама синът ми никак. Ако ми замирише или го проверя разбирам, че се е изакал. За пикаене пък абсурд. Освен това много се изнервям на бебешките думи за разни неща. Никога няма да кажа на пишката му друго освен пенис и пишка. И лайната са си лайна или фекалии. Не мога да се пречупя. Ще го мисля, първо гърне да купя Joy

# 143
  • София
Две деца имам.. така и не се научих да различавам кога ще пълнят памперса. Малкото само потреперва след като се е изпишал вече

Същото потрепване е и при малкия като се е изпишкал. Та все късно го хващам.
Ака докато яде много често, та и това не знам как ще се получи.
Засега веднъж се е изпишквал в гърнето, ама аз хич не съм редовна. Трябва да го почна по-често.

# 144
  • Несебър
Едно дете не съм видяла да казва на изпражненията си "фекалии" или "лайна"... Много интересно ще е да срещна и такова чудо.

# 145
Има си небебешка дума за това - "ако" Grinning.
Иначе, моето винаги разбирам кога ака. То е голямо напъване, зачервяване, пръхтене. И е винаги след ядене. Обмислям да яде на гърнето.
Оня ден бяхме с приятелски деца в един парк. На две и две и половина. Едното казваше, другото не. Но и на мен не ми се понрави на две да сменям още памперси.

# 146
Нашата акаше доскоро без да усетя,както си седи.Ни се напъва ни нищо.Или докато яде,на гърне ли да я храня.Когато тогава,айде много важно.Щяла съм да пестя от памперси,то състояние ще натрупам сигурно .

# 147
Едно дете не съм видяла да казва на изпражненията си "фекалии" или "лайна"... Много интересно ще е да срещна и такова чудо.
Ако става, компромис. Пък и звучи яко, "имаш ли маме ако?!" Ако... Едно такива нерешително е...ще има ако, ако има ако. Като няма ако, няма ....ако. Да, Ако става. Докато не проговори. После минаваме на лайна.

# 148
Аз му викам "дриско" 😂

# 149
  • Несебър
Мисля, че не е окей да се храни докато седи на гърнето. Все едно ние да си хапваме в кенефа 😄. Малките са много праволинейни. Нека си знае като ядем, ядем. Като сме на гърнето - СЕРЕМ. Хаха. Дух, така как е?
Тя и нашата редовно докато се храни и почва да напъва, ама я оставям да си дриска, после като я мия и ѝ обяснявам къде трябва да я върши тая работа.
Абе, много яка тая фекална тема. Никога не остарява, с когото и да говориш 😂

Общи условия

Активация на акаунт