За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 583
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Доста е рисково с климатик, да, има хора,които ще кажат що се плашиш, при нас няма проблем, но когато е болно детето е др работа ...
Сега доста вирусчета щъкат по прочетеното за наборчета на дъщеря ми.

# 526
ММ да.. Днес спрях всички климатици в къщи. На едната ми дъщеря носа пак тече, вчера почна да кашла, следобяд я водих на частен педиатър. Днес даже не успя да спи на обяд, толкова трудно и беше да диша. Утре май ще си я водя пак при нашата.. Как ще караме без климатици не знам. Хола, където сме през деня, е южен. Спалнята е западна и вечер толкова се е напекла, че не се стои вътре.

# 527
Наплашихте ме с тези климатици...и аз ще го спирам ...

# 528
Ами то и аз четох за малки деца дето нямат проблем с климатика и решихме пак да пробваме тази година с пуснат за малко климатик.. Ама уви нашето не вирее на климатик. Хем гледам да не го навличам и да е облечено минимално комфортно според температурата. Чак в петък ще ни види ЛЛ. Само чух да се обажда "да я лекува", докато говорих със сестрата. Ама с какво?! Не каза. Аз така или иначе от днес пръскам физиологичен разтвор и на инхалатора мисля да я пробвам. Пък дано да стане работата до петък, че не ми се отлага ваксината.
Мими, явно не всички деца са така. Просто следи как му влияе на детето. Има разни режими, дето духа слабо климатика. А при нас може и да е комбинация климатик + киснене в легена  с вода на терасата. Хем по обяд я бях изкарала да си играе.

# 529
Климатиците изсушават лигавиците. Това може също да влияе. А сега върлува някакъв вирус с кашлица, масово децата покрай нас болни.

# 530
Изобщо няма да ги спирам,второ лято сме на климатици и без тях живи сме умрели .Мими,ако няма проблем ,охлаждайте се .Зависи и от жилището и от изложението ,ние сме нямали никакви проблеми .Да има режими и не духа силна студена струя.
Слънцезащита мажа по откритите части на тялото,спрей за комари не пръскам ,но ако ще го правя бих изчакаля 20 мин след спф крема.

# 531
Гол само по памперс и климатика на 25 градуса. Вечер аз спя с чаршаф, а той гол. Joy.

# 532
  • София
В момента слънцезащита не мажа. Излизаме рано сутрин и след 18:00ч. За комари пръскам самата количка на места, където детето не може да я оближе, но не и самото дете.

Климатик пускам на най-лека перка, надолу към пода духащ. И то докато спи детето, което е 2 пъти по 2 часа и се пада в големите жеги. Сега се наложи да излезем от 13:00 до преди малко. Охладих му спалнята и сега е топ за сън, спи като къпано бебе (не е завит). В другата стая дори в момента е пуснат, за да може като стане да е хладно. И мен ме е страх от настиване и гледам малкият да не е в стаята по това време.

# 533
А дали е възможно филтрите на климатиците да са замърсени и от това да и се дразни носа толкова? ММ уж редовно ги чисти, ама знам ли? Миналата година бяха на 5-6 месеца и цяло лято не съм спирала климатика. Но тогава бяхме в друг апартамент и беше чисто нов..

# 534
  • Пловдив
Знам, че филтрите е хубаво да се почистват ежемесечно.

# 535
Може ,филтрите даже по-често ,на две седмици ги чистим.Първо с прахосмукачка,после с вода .

# 536
И при нас климатиците си работят, но вечер спираме този в спалнята. Вратите все са отворени и караме с хладнината от другия в хола. Много е жега, детето е хладнолюбиво, а ние и не можем без. Дано не се наложи да ги спираме по някаква причина, че тогава ще се свършим 😃

Да питам нещо относно храненето - искам да заместя вечерята и се питах дали млякото след това е задължително или може и без него? С него ми се струва много начесто, че ще яде, а и количествата не мога да оправя 😃 Пробвах вчера с 150 мл. супа и след 1 час 100 мл. АМ ... еми млякото му е слабост и рева, все едно не е ял час преди това. Не искам да прекалявам с количеството, но не искам и да е гладен, разбира се 😃

# 537
Ние правим по същия начин, климатиците си работят, нощно време от другите стаи идва хладно.
Той е изцяло със заместено хранене, но преди сън си иска млякото и това си е (вече сме бая големи)

# 538
Т.е. пълна порция вечеря + колко мляко и след колко време? Аз мисля, че при нас, ако не предложа - няма да го търси и за това се чудя задължително ли е 🤔

# 539
Ако не го търси още по-добре. Изобщо не предлагай, въпросът е после през нощта да не ти става да търси дозата мляко. При нас няма заспиване без и затова. Иначе ако изместиш вечерята с половин час, та да е поне час и половина по-късно млякото можеш да си дадеш колкото и до сега.

Общи условия

Активация на акаунт