За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 572
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Какво давате за зъбките? Бебка е на 3м вече. При последния преглед при педиатър вече дращеха зъбките, но тя реши да не ни изписва нищо. Обаче вече 2 дена направо е ад. Нощно време тамън бяха почнали дълги интервали, а сега спим по 2ч наай много 4 ако стане чудо и се будим. През деня хич не спи, само мрънка. Взехме от аптеката Камилия, само че май ефект никакъв. Други помощни средства при никнене на зъбки без рецепта, които да действат има ли?

# 556
Орион, всъщност вазелинът е с нисък комедогенен индекс. Върши работа и за екземи, и при контактни дерматити и при подобни обриви. Може и с някой цинков крем против подсичане да се намаже, пак върши работа.
Всъщност вазелина в този случай действа на принципа на бариерен крем и предпазва от лигите. Научих го от форума на едни английски майки и съм го прилагала на сина ми с 100% успех.

# 557
Какво давате за зъбките? Бебка е на 3м вече. При последния преглед при педиатър вече дращеха зъбките, но тя реши да не ни изписва нищо. Обаче вече 2 дена направо е ад. Нощно време тамън бяха почнали дълги интервали, а сега спим по 2ч наай много 4 ако стане чудо и се будим. През деня хич не спи, само мрънка. Взехме от аптеката Камилия, само че май ефект никакъв. Други помощни средства при никнене на зъбки без рецепта, които да действат има ли?
Добре дошли в клуба. Нищо трайно помагащо няма, разни гелчета с кратък ефект. Мажехме с Дологел, не мисля, че имаше кой знае какъв ефект. Преди това с Осадент.
Ако е много зле положението - Панадол и Нурофен, но се консултирайте с лекаря на бебето преди да давате. Има разни хомеопатични на Осадент, Дормикинд и други, но аз лично не съм давала. Някои майки са доволни, но ми се струва, че такива деца като цяло изкарват зъбите по-леко. Към тази група спaдат и английските Teetha, но са с добавена лактоза. Поръчах ги, дадох 1-2, бебето повърна и не дадох повече. Също бих чела състава, преди да давам. Но всеки си решава.
Два дена нищо не са, една приятелка не спаха 3 години, ние засега 1. Така че - въоръжете се с търпение и настройка, че може да е тежко. По принцип, но не винаги, когато избият първите зъбки, нещата стават една идея по-човешки.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 23:11 от zila1

# 558
Добри отзиви има и за Мундисал гел.

# 559
  • София
Най-добрите отзиви са за бяло вино,розе,бира.При някои мента,глог и там какво беше.

# 560
Аз мажа с Генгигел бебе, давам и Осадент пилули.

# 561
Вазелин съм ползвала за спукано тъпанче,като се къпех си слагах в ухото с памук за да не влиза вода,абсолютно ефикасно е и точно като бариерен крем.Грам вода не ми влизаше в ухото .
Мундисал съм мазала,добър е доста ,изтръпва мястото,на 100 % ефективно лекарство Мид е казала ,допълвам уиски и водка .
Имам един Мундисал отворен,от другите лекарства повече,някои и неотворени 😁

# 562
  • Бургас
Най-добрите отзиви са за бяло вино,розе,бира.При някои мента,глог и там какво беше.

По приятелско предписание, за мама 😉😄

# 563

Ама ок ли е за кърмачки или да питам в другата тема? 🤔😄

# 564
  • София
Я си стой тук по-хубаво,че сектата не прощава

# 565
Като падне и обели коляно с какво промивате,лепенки слагате ли нещо което да хване коричка по-бързо и да мине??

# 566
Момичета, въпрос. Бебето е на 9 дни. След като си хапне порядъчно и я оставя да спи, сигурно на 10-тата минута започва едно брутално хълцане. Знам, че новородените хълцат, първото ми дете също хълцаше, обаче не в такива мащаби 😀. Цялата подскача, разбира се веднага се събужда, оригване не помага, понякога дори малко мляко си връща. Единствено като я сложа пак на гърда, преминава обаче от силното хълцане и сукане на няколко пъти се задави и съответно на мен ми се изправи косата от страх.
Имате ли някакъв трик, нещо, което ви е помогнало при това хълцане, да пробвам и аз?

# 567
До сега не е имала сериозни рани и не се е налагало нищо. Но пък към 6-месечна, белега от БЦЖ-то и прокърви и лекарката, която я прегледа, каза да промивам с риванол и да мажа с дефламол, отгоре дишащи лепенки, защото се чешеше и го разраняваше допълнително. Иначе имам и една пудра за рани.

# 568
Като падне и обели коляно с какво промивате,лепенки слагате ли нещо което да хване коричка по-бързо и да мине??
За рани - риванол, лепенка не слагам.
За синини - арника гел.

# 569
  • София
Риванол или кислородна вода.
Носех и лепенки в портфейла си.

Общи условия

Активация на акаунт