За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 533
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За такова малко бебе педиатър задължително.

Риба аз въвеждам в момента. На 8+++ е. Почнах с пъстърва. Тази седмица ще му дам ципура. Първо се препоръчват белите риби, по-чисти и леки са. След ципурата аз лично ще дам сьомга, но тя се води по-тежка, мазна и обира повече мръсотия от белите риби (ще е навършил 9м тогава вече).

# 91
  • София
Благодаря за темата.
Консултация разбира се.Проверете,Т и влажност в помещението.

# 92
Някоя майка на момченце да е правила компрес с риванол на пишлето? Не става дума за забелване, а под пишлето/над тестисите.. Дано ме разбрахте. Та памука с риванол да го оставя ли като слагам памперса? 🤔

# 93
Здравейте, момичета,

от доста време не съм писала в темата, но ви следя, когато имам повече време. Тук съм с въпрос и молба за съвет. Синът ми вече е на годинка и месец, повече от месец му излизат пъпчици по ръчичките и бузките, изчезват за момент, после пак се появяват. Консултирах се с педиатърката и според нея няма за какво да се притеснявам, било нормално. Аз обаче не съм на това мнение и искам да се допитам до специалист, за да съм сигурна, че всичко е наред. Последните два дни пъпчиците се увеличиха доста, не съм му давала нищо ново за ядене. Преди една семица му дадох питчици, в които имаше белтък, но той от преди това си има пъпчиците, така че не мисля, че се е повлиял от него. Глутен въведох около 8-ми месец по едномесечната схема и нямаше никакви реакции. Чудя се дали да посетим алерголог, или дерматолог. Прикачвам снимки, за да ме насочите какво би могло да бъде и какъв лекар е по-добре да посетя. Към момента клоня към алерголог и мисля да се обадя на д-р Златко Димитров в Токуда.                                                                                                                                                                                             
Благодаря предварително!     
Скрит текст:

Скрит текст:

# 94
Определено трябва да го види специалист незнам точно кой може би и двамата .....

# 95
Ако го сэрбят е от глутен най-вероятно. Може да няма точно цьолиакия, а някаква чувствителност. Майка ми като ме е захранвала и аз не съм имала проблеми с глутена, но вече в училище си беше ясно, че нещо не е наред.

Заведете го на алерголог и проверете. Понякога реакцията се появява на по-късен етап. Така поне си спомням бяха обяснявали на майка ми.

Може и алергия към трева да е. Света е толкова пълен с химикали и токсини, че към всичко може човек да направи алергия.

# 96
Не го сърбят, не дава вид, че му причиняват някакъв дискомфорт, все едно ги няма.
 И аз мисля, че е добре първо да го заведа на алерголог, за да изключи или намери алергия.

# 97
  • Пловдив
Monikangelova, във връзка с какво искаш да правиш такъв компрес? Разбирам, че става въпрос за самият ствол на пениса.

# 98
А домашен любимец имате ли? Евентуално да ограничите контактите с детето. За лекарите в София не съм запозната кои се водят най, но може да посетите и алерголог и дерматолог.
Пс ако изпишат кортикостероиди, бих го отказала, ако има друго решение. Обикновено само козметично оправят проблема и дълги години се изчистват от организма.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 15:23 от Miya_73

# 99
Десиссслава, ами зачервило се е и сякаш сълзеше. Не знам дали не се е одрал. Педиатърката ми каза за компресите, ама забравих да питам как се правят 🤦🏻‍♀️ Затова реших да попитам тук 😁

# 100
  • Пловдив
Ако не сълзи, а е прасто като одрано може и просто да минаваш с тампон с риванол. Иначе като компрес освен да увиеш напоена марля, че не виждам с какво друго, без лепенки ще стане.

# 101
А домашен любимец имате ли? Евентуално да ограничите контактите с детето. За лекарите в София не съм запозната кои се водят най, но може да посетите и алерголог и дерматолог.
Пс ако изпишат кортикостероиди, бих го отказала, ако има друго решение. Обикновено само козметично оправят проблема и дълги години се изчистват от организма.

Нямаме домашен любимец. За кортикостероидите споделям Вашето мнение, бих давала само в краен случай. Утре ще се свържа с алерголог, препоръчаха ми и дерматолог. Надявам се  бързо да намерим каква е причината.
Благодаря за съветите.

# 102
17154, за мен е кожен проблем, не алергия. Алергиите са силно червени и сърбящи, започват от меките части, сгъвки, най-често като плюски, може да има и отоци. Тези пъпчици, поне на снимката, ми се виждат доста белички и подкожни. Аз бих започнала с дерматолог.

# 103
  • Германия
17154, при дъщеря ми ръцете и кракат са ѝ така от мноооого време. Също не я държи и няма дискомфорт. Ако не се лъжа ни казаха, че е дерматит, суха кожа, нещо си и да я мажа с крем. Често казано не съм я мазала и така си стоят. Може пак да питам… ще се радвам да споделиш какво са ви казали след прегледа

# 104
Благодаря много за споделения опит и съветите. Надявам се още през  следващата седмица да стигнем до специалист и ще дам обратна връзка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт