Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 061
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
На черния петък поръчах от един американски сайт, от който съм поръчвала и преди една година, тогава пратката ми беше на митница, но сега пише в сайта, tax and duties are included, пратката ми ще се достави с Fedex и пише очаквана дата на доставка 9 декември, въпроса ми е някой знае ли какво означава това, как да го тълкувам, тъй като последното нещо относно тракинга на пратката, което ми излиза, когато напиша проследяване на пратката е това от 3-ти декември : Clearance Delay
Held, cleared regulatory agency(s) after aircraft/ truck departed. Sofia.

# 286
Закъснява митническата обработка

# 287
  • Sofia
Тоест пак ще се плащат такси, така ли? Извинявам се за тъпите въпроси, просто не съм много наясно с тези неща.

# 288
FedEx имат телефон за връзка. Там ще ви дадат много по-конкретна информация.

Ако трябва да спекулирам пратката Ви може да DDP и да не дължите нищо. Дали е така ще го знае само доставчика.

# 289
Най-вероятно е пусната с DDP, да.
Това че всичко е платено предварително, не значи че няма да има митническа проверка.
Най-добре се свържете с Fedex имат доста голям митнически отдел, така че могат да съдействат. Попитайте ги дали трябва да заплащате нещо, като им на помните че пратката е платена предварително. (редовно по инерция казват "да, дължите" )

# 290
А кой пише митническата декларация? И тя ли е включена в цената Grinning

# 291
FedEx. Ако е DDP плаща доставчика

# 292

Искам да попитам.
Направих поръчка от Алиекспрес като в цената е включено ДДС сега искат да ми начислят отново.Какво мога да направя.

# 293
Кой иска?

# 294
Пратката е постигнала в пощата за да я взема ми искат да платя ДДС.

# 295
Оспорваш искането, като представяш фактура, от която се вижда, че ДДС е платен при поръчването.

# 296
# 297
Случва се обаче пратката да е с оплескан IOSS ID, тогава си плащаш ДДС и такса и претендираш пред AE да ти върнат ДДС(само)

# 298
Здравейте,

Изпращача не е декларирал в системата, че сте заплатили ДДС.
Това ми отговориха след като изпратих фактурата.

# 299
Здравейте,
Включвам се в темата с питане относно начисляване на ДДС върху безплатна доставка. В момента освобождавам пратка от Корея с козметика на стойност над 150 € и при прегледа на декларацията установих, че освен ДДС върху стоките е включено и ДДС върху разходи за транспорт. Поръчката ми е с безплатна доставка и не съм заплащала за такава като в предоставената от мен информация е изрично опоменато, че стойността е 0 €. До момента нямам предоставен документ, който да определя стойност по доставка различна от 0 €.

От представителите на FedEx, които ме представлят, аргументираха данъка съгласно ЗДДС за транспортни разходи и изискването за включването на всички разходи по вноса, включително и заплатените от продавача. Тарифата са я взели от техни вътрешни системи спрямо параметрите на пратката ми и валутния курс. Реално дори не знам каква е точната сума за транспорт, платена от продавача.

Стойността на ДДС-то на транспорта е около 20 лева и може би нямаше да ми направи впечатление, ако малко по-рано не освобождавахме пратка със същите параметри от същия сайт без такова начисление.

Това ли е в действителност изискването или е по-скоро субективното тълкуване на митническия служител?
Съжалявам, ако сте дискутирали подобен казус, но не успях да открия в търсачката.
Предварително благодаря за съдействието!

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 20:18 от IvelV

Общи условия

Активация на акаунт