Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 025
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Има ли превозвачи, които карат от Австралия? Сложно ми се струва...
Ако се налага освобождаване от митница, кой ще се заеме с тези разправии...

Притесненията май са свързани повече с изпращача и личността и коректността му, отколкото от техническата страна на нещата, аз така подразбирам, но може и да бъркам.
Точно така. И понеже аз не съм наясно…

# 331
  • Sofia
Както казах за първи път ми е. Абсолютно нищо не знам. Не знам кое е нормално да дам като информация и кое не. Знам че това което иска не е кой знае какво, но все пак.. Точно затова писах.
Разбира се, че трябва да дадеш домашния си адрес за получаване на пратки от чужбина.
С e-mail-а също не разбирам какъв е проблемът – дори да го предоставиш на непознат човек, той как ще злоупотреби с него? Все пак, e-mail адресите не се разбиват чак толкова лесно.

Сега, дали става въпрос за измама, ние няма как да знаем. Но това няма никакво отношение към предоставянето на споменатите данни, което си е съвсем стандартна практика.

Има ли превозвачи, които карат от Австралия? Сложно ми се струва...
Ако се налага освобождаване от митница, кой ще се заеме с тези разправии...
Няма превозвач от Австралия, но предполагам, имаше се предвид да се поръча до адреса на посредник в Германия или UK. После те да го доставят до България. Няма проблем с ДДС-то. Повечето фирми го плащат, вместо теб. Поне при GGBG е така.

# 332

Няма превозвач от Австралия, но предполагам, имаше се предвид да се поръча до адреса на посредник в Германия или UK. После те да го доставят до България. Няма проблем с ДДС-то. Повечето фирми го плащат, вместо теб. Поне при GGBG е така.
И да плати два пъти ДДС. Въобще като давате идеи мислите ли?

За ФЛ домашният адрес трябва да се посочи в документите, освен ако не дадат друг адрес за доставка. Услугата от офис до офис не се предлага в международните доставки.
Имейлът ви го искат т.к. По него контактуват куриерите с вас. Получавате документи , изпращате инструкции и т.н.

Не ви иска човекът нищо, което да е причина за страх или притеснение.

# 333
  • Sofia

Какво двойно ДДС те гони пък теб? Нищо допълнително няма да плаща, само транспортната такса на превозвача (+ДДС-то, в случай че не е заплатено заедно със самата заявка).
Поръчвала съм десетки пъти по този начин (от САЩ, Канада и Австралия), когато даден сайт не прави доставка директно до България. Никакви проблеми не е имало.

# 334
Аз 2020г. от еBay си поръчах продукт от Австралия, дойде си по български пощи.

# 335
Както вече предложих, да направи чисто нов имейл и него да даде.
За адреса, домашния, може да се напише неверен и несъществуващ, все пак като има телефон, куриер ще звънне преди да дойде. И без това никъде вече не ходят на адрес, преди да се обадят.

# 336
  • Стара Загора
Black Cat, точно това имах предвид - до адрес в Германия или Англия. И да GGBG са най-добрата опция.
ДДС не се плаща 2 пъти...

# 337
Аха...и ако е нещо обемно или тежко, да плати сто лева на превозвача...

# 338
  • Стара Загора
Посочвам какъв вариант може да избере, не карам никой на сила да прави това, което давам като опция. Може да влезе в сайта на GGBG, да се запознае с цените и да реши дали това я устройва. Ако не, минава на следващия вариант. Ако пък нито един от варианите не й харесва, търси друга държава, в която се предлага артикула, който иска.

# 339
  • Sofia
Аха...и ако е нещо обемно или тежко, да плати сто лева на превозвача...

Ако е нещо обемно или тежко, едва ли ще тръгне да го поръчва чак от Австралия, защото доставката от там също няма да е никак, ама никак евтина.

# 340

Какво двойно ДДС те гони пък теб? Нищо допълнително няма да плаща, само транспортната такса на превозвача (+ДДС-то, в случай че не е заплатено заедно със самата заявка).

Безумната ти идея за доставка до превозвач) Англия и след това до България. Или не разбираш какво пишеш.
Внос в Англия - плаща се Vat. От там внос в България- ДДС.

Поръчвала си преди Англия да излезе от ЕС.
Мислете малко преди да давате “съвети”

# 341
  • Sofia
Ох, какъв си капацитет...
Как да го напиша по-разбираемо?! Не, не плащаш двойно ДДС. Това са някакви твои проекции, които нямат общо с реалността.
Далеч не говоря само за периода, когато UK беше част от ЕС. И сега нещата стоят по идентичен начин.
Плюс това, никой не е писал да се поръчва изрично до Великобритания. Казахме, че пратката може да се насочи и към Германия или Испания, където фирмите-превозвачи също имат клонове.

С този махленски тон, надявам се, не очакваш да ти бъдат предоставени по-подробни или любезни обяснения.

# 342
Само че тя не поръчва!
Пращат й нещо, човек й го праща. Вероятно подарък...не знам...

И трето..каза че й е за първи път, едва ли е наясно с таксите на превозвачите...та като ще я насочвате към тях, е редно да кажете и условията какви са...това в случай, че искате да помогнете де, не че е задължително ..

# 343
  • Sofia
Само че тя не поръчва!
Пращат й нещо, човек й го праща. Вероятно подарък...не знам...
Това няма значение в случая. И подарък да е, на родната митница пак могат да го спрат за проверка и да трябва да си плати ДДС (в случай че стоката е по-скъпа от определения праг).
Моята пратка също беше маркирана като "Подарък" (между другото, идваше точно от Австралия) и пак се пробваха да ме изнудват да им платя ДДС, макар да беше на стойност под $45 (разполагах с фактура).

И трето..каза че й е за първи път, едва ли е наясно с таксите на превозвачите...та като ще я насочвате към тях, е редно да кажете и условията какви са...това в случай, че искате да помогнете де, не че е задължително ..
В темата за превозвачите (да кажеш, че някой друг е подготвял заглавния ѝ пост, а то, по случайност, пак аз) съм си направила труда подробно да опиша всяка една особеност, касаеща работата на отделните фирми.
Ако някой иска да се научи как се случват нещата, с 2-3 клика има достъп до цялата информация накуп.
Не може всичко да е смляно и поднесено, трябват и малко самостойни усилия, все пак. Самото създаване и обогатяване на темите във форума е много повече от "помощ".

# 344
Ох, какъв си капацитет...
Как да го напиша по-разбираемо?! Не, не плащаш двойно ДДС. Това са някакви твои проекции, които нямат общо с реалността.
Далеч не говоря само за периода, когато UK беше част от ЕС. И сега нещата стоят по идентичен начин.
Плюс това, никой не е писал да се поръчва изрично до Великобритания. Казахме, че пратката може да се насочи и към Германия или Испания, където фирмите-превозвачи също имат клонове.

С този махленски тон, надявам се, не очакваш да ти бъдат предоставени по-подробни или любезни обяснения.
Любезни обяснения от човек който не разбира., но не се притеснява да дава идеи (UK  е точно от твой пост) или не помниш какво пишеш?
Казах, че е безумно и пак го повтарям.
При внос в UK се плаща Vat ( английско ДДС). При изпращане от UK до България се плаща отново ДДС.
Явно ти е трудно да го схванеш.

Към потребителя задал въпроса, дай информацията, която ти иска изпращача, така ще платиш по малко пари за доставка на стоката

Общи условия

Активация на акаунт