Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 69 919
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,
Благодаря за темата.
И така поръчах си един златен пръстен от английски сайт Missoma който имаше намаление и днес ми звънят от Fedex, че трябва да попълвам документи за особождаване от митница......ужас
Сега почнах да проучвам и се оказа, че за да ги упълномощя тях трябва да им предоставя ЕОРИ номер.
И тъй като нямам ел.подпис трябва да ходя до митницата.
Правилно ли съм разбрала, има ли по лесен вариант, трябва ли да отида до митницата която е около гарата или
може и някъде другаде да взема този ЕОРИ номер.

Направо съжалих и за пръстен и всичко...
Много ви благодаря!
ЕОРИ аз си извадих от митницата в града (Перник), вероятно може от всяка. Трябва лично или с ЕП обаче. Става за минути, но трябва да се отиде до там.

# 556
  • София
Много благодаря за отговора.

А знае ли някой сега допълнително колко % ще платя.Чувала се, че е около 20%  и има ли допълнителни такси.
Не златен ще ми излезе този пръстен ами и аз не знам какъв....

# 557
Много благодаря за отговора.

А знае ли някой сега допълнително колко % ще платя.Чувала се, че е около 20%  и има ли допълнителни такси.
Не златен ще ми излезе този пръстен ами и аз не знам какъв....

Нищо допълнително не трябва да се плаща според мен, поне на сайта си изрично са посочили, че за Europe няма допълнителни митнически и други такси. А и при пускане на поръчка те си начисляват и прибират ДДС-то, което после превеждат където трябва.

# 558
  • София
martibb благодаря много,

Госпожата, която ми се обади да ми иска имейла от Федекс, ме уведомя че вероятно ще трябва и нещо допълнително да плащам. Изобщо не знам как да процедирам-сама ли да се оправям, Федекс ли да упълномощя?

Taка или иначе утре ще ходя да взема този ЕОРИ номер и ще се опитам и от там да получа някаква информация.

# 559
независимо какво са посочили на сайта, ако не е посочено в документите придружаващи пратката трябва да се плати
- ДДС
или
- мито и ДДС.
Какво и колко ще се плати зависи от стойността на пратката и от вида на стоката.

# 560
Здравейте, имам пратка изпратена в митнически склад на 22.11, от тогава не е мръднала. Пратката е под €100 със сигурност. До колкото знам пратки под €150 се обработват автоматично. Това очаквах и от тази пратка, но вече проточването ме плаши да не би да я върнат. Звънях на телефона посочен в сайта на митницата, от него ме пратиха на друг: 02/ 98594036 само че там никой не вдига, няколко пъти звънях. До сега не ми се е налагало да звъня на митници това ли е правния телефон и всъщност на тях ли трябва да звъня?

# 561
Да уточним нещо. Митницата не оперира митнически складове, те се оперират от частни фирми.
В кой склад е пратката ви, зависи от това,кой е превозвача.

# 562
Не знаех, че се оперират от частни фирми. Абсолютно съм гола и боса относно Митниците.

Това е всичко, което знам. 🤷‍♀️

# 563
В складовете на пощата е. Потърсете координатите на пощата - имейл и им изпратете необходимите документи.

# 564
В складовете на пощата е. Потърсете координатите на пощата - имейл и им изпратете необходимите документи.
https://www.bgpost.bg/bg/485
https://www.bgpost.bg/bg/577

# 565
Благодаря, намерих и изпратих всичко, което изискват. Ако съм объркала нещо или е неточно ще ми пратят ли мейл за пълна информация, или ще чакат пак сама да се сетя? Питам информативно, за да се задействам, ако има тишина няколко дни.

# 566
Здравейте! Пратка от jolse с FedEx ми е задържана на митница. Пратката е на стойност около 80$. Fedex ме питат дали искам те да ме представляват пред митниците или аз сама ще освобождавам. Знаете ли какви са техните условия да ме представляват и какво се изисква да предприема, ако реша сама да я освобождавам. Питах и тях за условията, но много бавно отговарят. Ще съм ви благодарна, ако споделите опит.

# 567
Това е стандартна услуга. Съветвам те да ги оставиш те да те представляват, освен ако не ти се занимава и имаш достатъчно свободно време. Заплаща се стандартна такса за представителство. Може би към 20-30 лева, нека те ти кажат. Ще ти поискат да ги упълномощиш и да им дадеш опредена информация за пратката.

# 568
Хич не се чуди, ще ти изпратят списък с документите, които трябва да им предоставиш и сумата, която трябва да им преведеш по банков път. Всичко е много лесно. Ще спестиш много време и нерви.

# 569
Хич не се чуди, ще ти изпратят списък с документите, които трябва да им предоставиш и сумата, която трябва да им преведеш по банков път. Всичко е много лесно. Ще спестиш много време и нерви.
Така ще направя със сигурност! Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт