Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 118
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
На бързо четене, Германия позволява транзит само по въздух. Мен ме вълнува пътуването с кола до Франция. Към момента Франция не е сред европейските страни, които са склонни да приемат АстраЗенека, произведена в Индия, а нашите първи дози са такива. Борко смята, че нямало да бъде проблем, но не мисля, че ще се падне той да ни проверява сертификатите. Дано наистина работят по изчистване на този проблем. В същото време една майка от класа на дъщеря ми обяснява как вече всичко се връщало към нормалното. Ми, не, не се връща още, нищо, че ходихте мач.

# 256
  • Bristol
Тук в страната се връща, но ако искаш да пътуваш в чужбина, все още се усеща голяма разлика.
При нас разредиха някои линии на градския транспорт и влаковете и въобще не виждам съобщения за възобновяване на графика от преди Ковид Sad
Ей, в неделя исках да отскоча до Бат, ами най-рано към 11ам може да съм там, ако разчитам на градски транспорт... Влаковете ми до офиса и обратно също са разредени Sad
Та ако не планираш излизане в чужбина и само с кола се придважваш, е права майката от класа на дъщеря ти, Блу, но нашият начин на живот е различен от нейния и все още усещаме ограниченията Sad
Лекарските практики също продължават да функционират както беше по време на Ковид. Интересно при тях кога ще видим промяна и по-лесен достъп до лекар...

# 257
Една от причините да се притеснявам да сложа ваксина тук е липсата на лекар. Не мога да приема, че разговор по телефона се води за преглед. И знам, че много от вас ще кажат, че нищо няма да ми стане от ваксината, но аз лично не мога да разчитам на здравна система, която при приблем с цикъл не назначава преглед и видеозон.

# 258
  • Оптимист по принуда
Точно в официалния сайт четох.
Може би не е сега времето за пътуване,  но то от 2 години насам все не е. Решили сме го, пък каквото стане.

# 259
Е то....кога ли ще дойде време.
Деми, преди седмица наш приятел тръгна с кола, мина през Германия и Сърбия. С антигенен тест от лаборатория. Пътува с влака през Ла Манша. Не е имал никакви проблеми. В България не е каратнина.

# 260
  • London
Отиваш директно в болницата в спешното при проблем. За какво са ти телефони?

# 261
Аз пък си сложих ваксина точно поради тази причина- че тук на NHS не мога да разчитам да ме лекуват онлайн с парацетамол от Ковид.
Жива съм две седмици след ваксината 😃 Боля ме ръката 2-3 дни и нямах никакви други странични ефекти.

Ние живот и здраве ще пътуваме в края на месеца. Нямам търпение да отида на топло 😃

# 262
Отиваш директно в болницата в спешното при проблем. За какво са ти телефони?
Ами, случаят не е спешен. Какво да правя в спешното?

# 263
Точно в официалния сайт четох.
Може би не е сега времето за пътуване,  но то от 2 години насам все не е. Решили сме го, пък каквото стане.

Деми, искам да те окуража за пътуването. Спазвайте всички мерки и ще мине добре.
Нали и животинка ще си докарате, ако правилно съм запомнила? Пазете се, носете си документи и лек път!
Flowers Four Leaf Clover

# 264
  • София
Здравейте момичета, скоро най-вероятно ще ми се наложи да пътувам към Лондон, трябва да си взема и кучето с мен, имате ли информация разрешено ли е да пътувам със самолет и куче. Казаха ми, че ги упояват и ги слагат в клетка в багажното. Някъде четох, че към Великобритния е забранено, или по скоро за някоя авиокомпания беше..Разбира се ще проуча въпроса, но все пак всякаква информация ще ми бъде полезна. Нямам идея с кола колко време е пътя до там, но и  не ми се иска да пътуваме по този начин.
Благодаря предварително!

# 265
  • След завоя в дясно
С Amazon Prime също има разлика. В Американския има доста повече неща отколкото в тукашния.
Вече и на мен започна здраво да ми писва с това постоянното шикълкавене. Б.Д. щял последно да ни update-ва на 19 Юли, ами хубаво де ама някакви насоки да се дадат. Уж хората с ваксини щяха да са по малко дни в карантина, три дни новина и замлъкна. Пускат по една стръв да клъвнем и после.. духай супата.
Mumy -доколкото знам само в момента с Bulgaria Air
https://www.air.bg/en/services/flying-with-pets/

# 266
  • Bristol
Днес ще кажат какво ще правим от 19ти
https://www.bbc.co.uk/news/uk-57715496

# 267
Аз на 16ти си слагам втора доза. Бременна съм в 8 седмица, не мога да риксувам корона вирус в тази ситуация.

# 268
  • София
Цитат
Mumy -доколкото знам само в момента с Bulgaria Air
https://www.air.bg/en/services/flying-with-pets/
И те не приемат животни от и до Великобритания.Disappointed Relieved. Какво ще правя не знам...

# 269
Погледни British Airways, знам, че те приемаха животни.
https://www.britishairways.com/en-gb/information/travel-assistan … velling-with-pets

Общи условия

Активация на акаунт