Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 149
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Аве, не убивай детското в нас 🙂

😀Не убивам….само питам Мери за кой прозорец говори😂
На спалнята...на втория етаж 😂

# 181
  • Bristol
Да се върнем от страна в жълтия списък и да няма карантина. Предполагам, че за много кратко ще пуснат тази опция 🤔

# 182
  • Манчестър
Да се върнем от страна в жълтия списък и да няма карантина. Предполагам, че за много кратко ще пуснат тази опция 🤔

Те изобщо няма да я пускат сега. Градската клюка е, че всички fat cats идващи за финала ще бъдат един бъбъл….
Жълтия списък без карантина , доколкото разбирам чак август…евентуално…

# 183
  • London
Аз пък ще съм много доволна да отпадне поне карантината. За работещи е чудесно, както и за учениците. Ако поне това отпадне ще съм доволна.

# 184
На моменти имам чувството, че съвсем на пук държат континентална Европа в оранжевия списък. Ей така, да им е трудно на европейците - да им е по-сложно виждането с роднини, да им по-сложно оправянето на лични документи, с надеждата да изтърват срока за ЕССС. Няколко европейски държави вече обявиха, че удължават срока за регистриране на живеещите там британци с 3 месеца, но тук са твърди и няма удължаване.
Много ме е яд, просто толкова ме е яд...

# 185
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу, а защо да го удължават.... по принцип срокът беше достатъчно дълъг да се оправят документите, не беше месец или два. Освен това обявиха, че за хора със сериозни причини ще могат да подават и след това.

# 186
Хайде стига, 2 години време имаше, който желае да си оправи статуса, откриха се и пунктове от съответните посолства да помагат на хора, незнаещи езика. Няма нужда от удължаване, за 10 Мин става регистрацията, как пък не им стигнаха 2г.

# 187
  • London
Наистина става много бързо. И за мен е нелепо на някой да не му е стигнал този срок. Идеята с тия тестове не е да усложняват, а да изкарат едни пари.

# 188
  • На острова
Аз успях да подам апликации и за родителите ми и да ги прикача към моя статус - за майка ми докато беше тук, за баща ми от БГ подадоха. Няма резултат все още, предполагам се бавят.

# 189
  • Bristol
При нас от общината непрекъснато ми излизат съобщения на социалната медия, напомняне за крайния срок, че наближава и ако имат хората проблем да си попълнят документите, къде лично могат да отидат за помощ. Все пунктове поддържани от общината. Единият е в кварталната ни библиотека.
Колкото и да мрънкаме за усложнени процедури и тежка и бавна администрация, все пак опитват се да помогнат.

# 190
  • Манчестър
Удължиха с 28 дена срока за регистрация.
Но и аз се чудя как има хора да оставят такива важни неща за последния момент.

# 191
  • London
За родителите? Те живеят ли в Англия? Мисля,че не става дума за идващи само на гости за статута или бъркам нещо?

# 192
  • На острова
За родителите ми, да. Не, не живеят тук, живеят си в БГ, но често идват на гости.

Не ми се търси къде точно в Gov.uk го пише, това ми излезна първо:

# 193
  • London
Да де ама това е, ако те мислят да живеят в Англия и на база връзка с теб кандидатстват. Не мисля, че ще им дадат, но дано съм лош пророк.

# 194
Обективната причина за удължаване на срока е пандемията и усложненото пътуване в последните месеци, които са повече от година. Това затрудни много хора да си подновят документи за самоличност, с които да кандидатстват.
Субективни причини -  възрастни хора, живеещи тук от десетилетия и с британски партньор, не разбраха до последно, че се отнася и за тях. Много хора смятаха, че трябва да докажат, че са работили. Много хора вярваха, че пандемията ще премине по-бързо и ще се вместят в крайния срок. Кандидатстването с ИД, което не съдържа биометрични данни, примерно лична карта, изискваше изпращане на документа. А дори и тук в групата преди години много хора съветваха, че паспорт не е бил необходим, личната карта стигала.
Как така не са рабрали ли? Ами така, не са. Поне се оказа, че не са само българи, особено по-възрастните, установени тук от години.

Франция и Нидерландия направиха жеста към живеещите на тяхна територия британци и удължиха срока.

Общи условия

Активация на акаунт