Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 146
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
  • Манчестър
Да де ама това е, ако те мислят да живеят в Англия и на база връзка с теб кандидатстват. Не мисля, че ще им дадат, но дано съм лош пророк.

Аз мисля,че ще им дадат, но никога няма са вземат сетълд статут, ако нямат икономическа ангажираност и т.н….в един момент пресетълд статут няма са важи.

Плюс за туризъм визи няма, така,че цялата галимация няма смисъл…

# 196
  • London
Може и така да е. Трябва да се доказва икономическа ангажираност според мен, защото пак ще настанат масови злоупотреби. Особено ромските общности сега .....в близост има една тумба. Идват баш туристи, всички на един адрес ( сигурно е някакъв бизнес ) цоп клеймваме за всичко и си заминаваме.  После пак идваме и тн, но никога не работят и никога не живеят реално тук. Ужасни практики и те уж заради тях излизат от съюза.....та дано успеят да ги парират.

# 197
Вероятно биха дали статут, ако прекарват повече от 6 м. тук. Аз пък точно поради тази причина не подадох за нашите две баби. Първо, това ще може да се прави и слвд крайния срок, второ, не мисля, че някоя от нашите баби ще иска да стои по 6 месеца тук. Ако се наложи, винаги можем да пуснем статут за някоя от тях или и за двете по-късно.

# 198
Аз подадох за статут през август 2019. Честно казано и ковида не ми се струва реална причина да се моткаш, тъй като има ли желание човек, има и начин 😃

Много тъпо със зеления списък, реално нищо не добавиха… дано юли месец добавят повече страни..

# 199
  • на малък остров в океана
При вас има поне цветни списъци, а при нас в Ирландия още е забранено пътуването без основателна причина и има глоби от 500 до 2000 евро.
Надяваме се, че от 19 юли тук ще възприемат системата на Европейския съюз за ваксинационни сертификати и пътувания. И че както в България, и на прибиране в Ирландия няма да има тестове и карантина за напълно ваксинираните.

# 200
  • Манчестър
При вас има поне цветни списъци, а при нас в Ирландия още е забранено пътуването без основателна причина и има глоби от 500 до 2000 евро.
Надяваме се, че от 19 юли тук ще възприемат системата на Европейския съюз за ваксинационни сертификати и пътувания. И че както в България, и на прибиране в Ирландия няма да има тестове и карантина за напълно ваксинираните.

Градската клюка е,че за ваксинираните на връщане, може да няма карантина, но ще има дневно тестване…..вероятно срещу заплащане….и тестовете си остават.

# 201
Ново 20. Меркел натиска да не се пускат граждани от ЮК във ЕС заради делта вариянтът. В Германия, ско идват отЮк, карантина 14 дни, независимо от ваксините. Колежката ми искаше да се прибере, но остава тук за валснцията. Дано само да не решат това да е за целия ЕС.

# 202
Знам, чета и следя и аз. Тези хора наистина не им пука за никого и нищо. Определено движението на хора много ги дразни.

# 203
  • London
Според мен няма да стане нищо специално в БГ, защото драгите ни депутати няма да имат туристи по хотелите си. Та.... в БГ очаквам да е ''лабаво'' лятото.

В Германия може.... там какъв туризъм имат? Мушмули..... наще не са толкова глупави, те задник целуват за туристи лятото. Ден година храни.

# 204
Ама нашите са дупелизовци и ако некоя им свирне го правят, майната му на туризма.

# 205
  • London
Не вярвам аз да ти кажа, но разбира се си имам едно наум. Аз летя след 12 дни, ще кажа какво е положението.

Сега издирвам удобна клиника за ПСР за големия. Мисля да буквам вече, но още се оглеждам къде ми е по-удобно чисто като локация и същевременно да са бързи и със самите резултати.

# 206
Майка вече е в Бг и само каза, че тестовете им от NHS, с които като здравен работник се тестват всеки ден преди смяна и има у тях цяла торба, не се зачитали от авиолиниите и си е резервирала тест към лаборатория. Платила е към 52 или 56 паунда спомена, не помня точно..
 Оттам са й издали резултат, че може да пътува на 25 и 26 и няма нужда от карантина, но на връщане кой знае какво ще измислят. Ще чете преди връщане пак Sad

# 207
  • London
Ами то отдавна се знае, че само с бързи тестове принципно не става, а само с ПСР. Тя няма ли ваксина?

# 208
Но се променят постоянно правилата и все трябва да се чете.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 22:32 от Анонимен

# 209
  • London
Be aware of pickpockets, bag thefts and street attacks on visitors in city centres and coastal resorts especially in crowded areas like buses, trains and busy streets. There has been an increase in thefts on the bus from Nessebar to Sunny Beach. Keep valuables in a safe. See Crime

There are regular reports of robberies and threatening behaviour by taxi drivers in Sunny Beach. There has also been an increase in the number of unlicensed taxis from Sofia airport overcharging passengers. If you’re travelling from the airport, make sure you take an official, licensed taxi. There is an official taxi rank in the arrivals hall. See Local travel

Ох разсмях се аз....

Общи условия

Активация на акаунт