Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 078
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • Bristol
Grumpy, дните в зелената зона се приспадат от 10те дни карантина. Затова във формата, която попълваш на влизане, пишеш от къде идваш и в кои страни и на кои дати си бил последните 10 дни.

# 496
  • София
Прекрасни снимки! Отдавна искам да посетим точно Bourton-On-The-Water!
Кой пита дали проверяват за карантината? Едни колеги, женени са, се върнаха от страна в амбър листа - всеки ден по отделно им звъняха по телефона и на двамата 15 минути разговор, а един от дните дошли на място четирима човека да ги проверят у дома ли са. Тя ми каза,че е чиста случайност че е чула, че чукат на вратата, когато си в градината може и са не чуеш и да излезе, че не си бил на посочения във формата адрес ..

# 497
  • Leeds, UK
La Catrala, при мен детоксикацията е само с бира😁.
На мен ми е много жега тези дни. Малкият с приятелката ми на морето. Днес се връщат. Карали лодка, поизгорял малко😁. Досега не му се беше случвало. Ние утре бием отбой и ще ходим за риба. Дават го 28 градуса вторник и сряда. Ще пукясам!
Първи ден за мен без маска в магазините.  Прекрасно беше.
Получихме писмо с код от съседката да се включим в Nextdoor. Има ли полза от него или да се направя на разсеяна?

# 498
  • Манчестър
Ave, за тук знам и други страни прилагат този метод, цял самолет или два реда пред и зад теб. Ако позитивният е седял до пътепката и редовете от другата страна са засегнати. Но се чудех, решават да не правят тест тук, в България излизат позитивни. Аз съм се качила с негативен тест, защото не искам 10 дни карантина за 10 дни престой в България, но съм седяла близо до такъв човек. Направо в музиката ще ме вкарат. Предполагам, че България го дава като опция, защото има хора, които финансово не могат да си позволят PCR в чужбина. Обратно за тук обаче няма да те качат в самолета без тест, дори и британски гражданин да си. Ей, това ме смущава мен... 😔

Brumm, това и аз го видях някъде и се чудех, каква е логиката 🤔

Точно това и аз не мога да разбера. Аз също правя тест оттук, защото ако съм положителна няма смисъл да ходя, по-добре да си стоя тук.

# 499
Хепи, при нас пише, че ще е 28 градуса, ама и за вчера така пишеше, а беше 32 поне. Едва се завлякох до училището да прибера дъщерята. Как една сенчеста алея не са направили по тоя път. В България се бъзикаме, че времето е б@х тая жега и б@х тоя сруд, тука същата работа, само че б@х тоя дъжд (вместо студ).
И аз се детоксикирам с бира, такива зелено неопределени течности не пускам в мен, че да не взема да стана мноооо убава 🤣🤣.
За Nextdoor щях да пиша. Имам го от поне 6 месеца. В последните 4 не съм го отваряла и съм му спряла нотификациите, че постоянно нещо иска. Нещо като местна фейсбук група е, на мен ми е скучно. Никой не мибе давал код, излезе ми реклама у фейсу и тогава го изтеглих. Интересно за какво е тоя код?

# 500
  • Leeds, UK
Brumm, кодът е за местната ни група в района на няколко улици.

# 501
Ами те групите излзат като влезеш в приложението. Не знам, може и аз нещо да пропускам.

# 502
  • Leeds, UK
Ами не знам какво е, ама да не е някой клюкарник ми беше мисълта😁

# 503
  • UK
Точно клюкарник си е, мен ме дразнят такъв вид групи,но аз и Фейсбук нямам. ММ ме регистрира без да ме пита ми го инсталира на тела,веднага го махнах хахаха. Кой къде си изхвърлил боклука, как не окосили тревата в парка, единственото полезно е за загубени/намерени котки.

# 504
И на мен ми бръмна главата. Пътуваме в понеделник за Бг, имам пср тестове поръчани. Значи тях 72 часа преди полета нали? А има ли някаква форма допълнителна за локализация при пеистигане в Бг? Не намирам такава.
На обратно искат тест 24 часа преди полета и location form и букнат тест за ден 2ри нали?
И имам документ за ваксини. Изпускам ли нещо?

# 505
Не изпускаш, успокой се. 72 часа преди полета е ПСР. На връщане към момента е така. Споко, всичко ще е наред. Няма форма за локализация преди пристигане в България. Документа за васкините не върши работа в момента към България.
Лек полет и приятно изкарване на родна земя.

# 506
  • Манчестър
72 часа се броят от часа на пристигане.

# 507
72 часа се броят от часа на пристигане.

72 часа преди часа на кацане в Слфия?
Ще ги правя вкъщи, а пътуваме в понеделник в 5 и половина, т.е. трябва да ги пусна в петък, за да го получат в събота и да ми излезе резултата нали така?

@Mery тоя уикенд сме в Бристол 😀 После от там към Лондон в понеделник.

# 508
При преминаване на границата трябва да няма повече от 72 часа.
Вероятно моят изказ беше неточен, но Аве коригира.
Тестовете ги искат на границата.
5 и половина след обяд или сутринта?
Лабораторията от кога брои? От момента на вземане на пробата или когато я получи? Четох, че в едната лаборатория, която прави дистанционни (домашни) тестове, пишат часа на получаване на пробата при тях. Такава ли е вашата?

# 509
При преминаване на границата трябва да няма повече от 72 часа.
Вероятно моят изказ беше неточен, но Аве коригира.
Тестовете ги искат на границата.
5 и половина след обяд или сутринта?
Лабораторията от кога брои? От момента на вземане на пробата или когато я получи? Четох, че в едната лаборатория, която прави дистанционни (домашни) тестове, пишат часа на получаване на пробата при тях. Такава ли е вашата?
5 и половина вечерта излита и каца към 10 и нещо вечерта в София.
Май е при тях когато ги получат, не съм ги разглеждала още, защото ме и нямаше цял ден днес. Повече ме притеснява, че е точно уикенда. Но пак поне опцията я има и в Бг да си направим тест, ако нещо стане.
Поръчах от данте fit to flight

Общи условия

Активация на акаунт