Защо се разпада българското семейство?

• 24 235
  • 956
  •   1
Отговори
# 915
  • France
За щастие, в цяла Европа нещата прогресират в посока легитимиране на хомо семействата, които и сега съществуват, но с много юридически трудности. И мненията на разни ежковци-бежковци са без никакво значение.

# 916
Не се приема, Еж.
Нищо не каза.
Общи неща, дрън-дрън. И при психолози, че и статистици, социолози си има школи, течения, тенденции, които поддържат определена теза.
Също така, хубаво е да сверяваме часовника с тези хорица, но не е добре да им се доверяваме напълно. Все пак това са просто хора. Не са ти в живота, който си е лично и единствено твой. Логиката е – усещанията, случките са строго индивидуални. Какво казал Фройд, Юнг, Лакан е хубаво да се прочете, но не значи, че е меродавно за твоя, моя или на трети живота. Много ми липсва гъвкавостта на мислене в хората. Simple Smile

# 917
За щастие, в цяла Европа нещата прогресират в посока легитимиране на хомо семействата, които и сега съществуват, но с много юридически трудности. И мненията на разни ежковци-бежковци са без никакво значение.
Мисля, че средносрочните резултати от това ще бъдат такива, че ще доведат до репресии не само над ЛГБТ партизаните, но и над хомосексуалните по принцип, като покрай сухото ще гори и суровото. Тези, които в момента инвестират в тази политика са наясно с това и ги готвят за жертви. Или по-скоро за мръсни ръкавици (които ще изхвърлят, след като си свършат мръсната работа).

Логиката е – усещанията, случките са строго индивидуални. Какво казал Фройд, Юнг, Лакан е хубаво да се прочете, но не значи, че е меродавно за твоя, моя или на трети живота. Много ми липсва гъвкавостта на мислене в хората. Simple Smile
Прекалената гъвкавост е вредна за гръбнака. А личните усещания и предпочитания не променят обективните закономерности.

# 918
Дали е за щастие не се знае. То и Рим преди да се срути се е отдал на всякакви перверзии, ама варварите са им видели сметката. И с нашата цивилизация може да се случи, защото варварите (мюсюлманите) хлопат на вратите с много по-стегнат и агресивен морал.

# 919
  • София
При психолозите и други подобни специалисти и възгледите им относно някои въпроси като засегнатите, много зависи кой дава парите за проектите по подобни въпроси и изобщо повдигането или неповдигането и как да бъдат повдигнати и да станат значими.  В психологията е като в религията или в народното творчество - винаги ще намериш подходящия цитат или поговорка според зависи какво ти трябва да докажеш или да убедиш другия.

# 920
Децата, изоставени от родителите си, са си добре по домове или каквото е там сега ли, Ежко?
Не е добре да имат грижовно семейство, пък макар и с еднополови родители?

# 921
В психологията е като в религията или в народното творчество - винаги ще намериш подходящия цитат или поговорка според зависи какво ти трябва да докажеш или да убедиш другия.
Белята е, че в народното творчество трудно ще намериш подкрепа за осиновяване при жив родител или даже за развод. А никой не е давал грантове за народното творчество.

Децата, изоставени от родителите си, са си добре по домове или каквото е там сега ли, Ежко?
Това не са единствените алтернативи. Има подкрепяне за родителите да не изоставят децата си или да не ги създават, ако нямат намерение да ги гледат, има осиновяване от хетеросексуални бездетни семейства, има институции от семеен тип (хетеросексуален). Не смятам, че самотни или хомосексуални родители следва да могат да осиновяват. Интересите на детето преди всичко, а те далеч не са само в материалното обезпечаване.

# 922
Народното творчество не е релевантно на настоящето. То затова е народно – там нещата са от миналото, с натрупване, традиции.

# 923
Цитат на: Черна станция link=topic=13[url
[/url]44416.msg43009111#msg43009111 date=1623831941]
Дали е за щастие не се знае. То и Рим преди да се срути се е отдал на всякакви перверзии, ама варварите са им видели сметката. И с нашата цивилизация може да се случи, защото варварите (мюсюлманите) хлопат на вратите с много по-стегнат и агресивен морал.
ЛГБТ идеологията се налага по политически причини от същите, които вкараха пълчищата в Европа. Много ми е интересно за кого ще страда неолибералната сган, ако новодошлите клети бежанци проявят културните си особености спрямо клетите хомосексуалисти.

# 924
  • София
Конкретно за осиновяването при жив родител има доста проблеми. Първо трябва живият родител доброволно да се откаже от родителски права изцяло и завинаги или да бъде лишен от родителски права изцяло и завинаги. Рядко някой доброволно се отказва, дори когато не се грижи за детето и изобщо не присъства в живота му по никакъв начин. А лишаването по съдебен ред е пак травмиращо, разгарят се наново разни битки между биологичните родители. Като цяло не виждам да е много хубаво да се минава през това. Разбирам какви могат да са мотивите да се иска новият партньор да осинови детето, но това е пак за двойката, а не за други причини - и двамата вярват, че това ще ги направи здраво семейство, защото към момента много се обичат, много си вярват, много всичко, искат да отстранят миналото форевър, а и без това новият партньор живее с детео. Макар обичайно да изтъкват юридически и административни ползи, основните са емоционални.

# 925

В известен смисъл е по-добре. Но няма как да не всява смут и объркване в душата на децата в тийн възраст. По принцип всеки тийн в някаква степен се чувства кофти и се притеснява от идеята как мама и татко правят секс. А какво ли е да си представи как татко 1 го е нафърфорил в задника на татко 2, ми то си е направо гнусно. А сексът е едва ли не най-важната тема в мислите на тийновете.

# 926
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В психологията е като в религията или в народното творчество - винаги ще намериш подходящия цитат или поговорка според зависи какво ти трябва да докажеш или да убедиш другия.
Белята е, че в народното творчество трудно ще намериш подкрепа за осиновяване при жив родител или даже за развод. А никой не е давал грантове за народното творчество.
Брейй, верно ли?
В древен Рим  е имало осиновяване и на възрастни мъже, с цел бездетен или пък такъв с провалени деца, човек, да се осинови успял човек, и да го направи свои наследник.
 Роднини на баба ми, бездетени, са отгледали  свои племенник, и съответно той ги е наследил, детето си е имало живи родители и още пет братя и сестри.
Баща ми, роден '54 година е бил харесан от роднина, и е било предложено на дядо ми да го даде, да го гледат "в града", ама дядо отказал. Язък!

# 927
Като тийн въобще не ми е минавало през ума какво правят родителите ми.

# 928
Народното творчество не е релевантно на настоящето. То затова е народно – там нещата са от миналото, с натрупване, традиции.
Традициите са се доказали във времето като жизнеспособни. За разлика от девиациите, някои от които са се доказали по обратен начин. Разбира се, трябва да има място за иновации, но хомосексуалността не е нещо ново.
Нещо повече - приета е съвсем нормално в източните култури например и то от хилядолетия. Но даже и там не става дума за брак или осиновяване. Защо ли?

В древен Рим  е имало осиновяване и на възрастни мъже, с цел бездетен или пък такъв с провалени деца, човек, да се осинови успял човек, и да го направи свои наследник.
 Роднини на баба ми, бездетени, са отгледали  свои племенник, и съответно той ги е наследил, детето си е имало живи родители и още пет братя и сестри.
Баща ми, роден '54 година е бил харесан от роднина, и е било предложено на дядо ми да го даде, да го гледат "в града", ама дядо отказал. Язък!
"Осиновяването" с цел наследяване срещу помощ на стари години не е осиновяване с цел отглеждане и възпитание от малък. И никъде няма примери за осиновяване като част от хомосексуални партньорски взаимоотношения. За бездетните семейства и сираците коментирах.

# 929
  • София
В момента се следи осиновяването да не е с користна цел от типа "да има кой да ме гледа", т.е. да е с цел обслужване на възрастния. Целта на осиновяването е детето да бъде отгледано, а не то да  гледа.

Общи условия

Активация на акаунт