Защо се разпада българското семейство?

• 24 459
  • 956
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Децата виждат много грешен и вреден пример, израствайки в "изнасилено" семейство. Точно заради децата съществуването на такива семейства трябва да намалява.

# 166
Много на Фройд го избихте. Женска роля, мъжка роля, блябля.

Кога е необходимо да се разведеш за да не даваш лош пример на децата си и кога е просто прищявка? Решила си, че вече не те кефи тоя начин на живот и с лека ръка драсваш. Стига с това лично щастие. Вярно, важно е - в някои случаи наложително да счупиш семейството, но много се обобщава, а всъщност процентът на тези дето и те не знаят защо се развеждат и след това продължават да не са щастливи е доста голям.
Накратко - да кажеш, че не си щастлив/а, е маловажно?
Разделите не са, защото някой търси личното си щастие, а защото не иска да търпи един да го прави нещастен, а пет дузини други да му обясняват е айде сега, компромиси трябват.
Разликата е доста съществена.

Той тоя някой може да е нещастен щото мъжът на приятелката и вади повече кинти и и осигурява по-добър стандарт. И понеже нали сме консуматорско и вечно сравняващо се общество, тя може да реши, че е нещастна.
Кой може да те прави нещастен и кой е длъжен да те прави щастлив? Причините поради, които един човек е нещастен може да са много, но по мои наблюдения са почти винаги вътре в него.

# 167
Босилек само за някои. За теб Босилка, мерси.
Е па колко не ги разбираш нещата, Феникс, щом казваш кой "какво не е направил". Това се опитвам да ти кажа. Не давай акъли на хора дето са живели по-интензивно от теб. Съвети не давам аз, само ако ми плащат.

В гей двойките също единият е женската фигура, ако не знаете.

# 168
Децата виждат много грешен и вреден пример, израствайки в "изнасилено" семейство.

Но също така и много правилни и полезни примери, за разлика от семейство с един родител. Като последно също предлага не малко грешни и вредни примери. Нищо не е черно-бяло.

В гей двойките също единият е женската фигура, ако не знаете.

Съвсем не е задължително. А даже и тогава едната или другата фигура не дава пълноценен пример. По чисто физиологични причини, като наличие на млечни жлези или концентрация на тестостерон например.

# 169
  • София
Моите проблеми с гей родителите са, умишленото и планирано лишаване от единия биологичен родител (в случай на сурогатен родител/донор) и липсата на родител от единия пол да служи като биологичен модел (не поведенчески). Разбира се, такива проблеми възникват не само при гей родители, но поне при самотните такива, не са умишлени изначално, а следствие на обстоятелствата. Липсва и травмата от загубата/изоставянето от биологичен родител (пак съзнателно решение от самото начало). Но няма достатъчно изследвания по въпроса, особено такива, на които може да се вярва, за да знаем точно как се отразява.

# 170
Той тоя някой може да е нещастен щото мъжът на приятелката и вади повече кинти и и осигурява по-добър стандарт. И понеже нали сме консуматорско и вечно сравняващо се общество, тя може да реши, че е нещастна.
Кой може да те прави нещастен и кой е длъжен да те прави щастлив? Причините поради, които един човек е нещастен може да са много, но по мои наблюдения са почти винаги вътре в него.
А за да са вътре в него, са дошли отнякъде. Често - мама и тати от здравото семейство.
Супер е удобно да се говори за консуматорство, това консуматорство не идва от реклами или от звездите, а се възпитава в семейството. Имай, трупай, сменяй, чака те по-добро, мойто момче/момиче. Мързелът също се възпитава в семейството. Мизерията се възпроизвежда, сега вече е и с избор.

# 171
Филмът "Клетка за птици" беше много готин. Relaxed

# 172
  • София
Децата виждат много грешен и вреден пример, израствайки в "изнасилено" семейство.

Но също така и много правилни и полезни примери, за разлика от семейство с един родител. Като последно също предлага не малко грешни и вредни примери. Нищо не е черно-бяло.
Ами аз май с това започнах – тези семейства, в които мъжът и жената се чувстват добре, щастливи, не се разпадат. Ето един добър пример за детето, според мен. Разпадат се тези, които са вредни за единия или за двамата. Вече все повече хора казват "не" на модела "бий ме, обичам те" (като дори не говоря за буквалния смисъл). Родител, казал "не" на някакви фалшиви отношения, е много по-добър пример от родител, избрал да живее в такива отношения.

# 173
Родител, казал "не" на някакви фалшиви отношения, е много по-добър пример от родител, избрал да живее в такива отношения.

Отношения в интерес на детето не са фалшиви отношения. Даже да пречат на "щастието" на единия или двамата родители.

# 174
Ако знам, че мъжът не е щастлив с мен, аз много ли ще съм щастлива? Smile

# 175
Бащата е с ключова роля за възпитанието на децата след 7 години. Представям си как ще изглежда бъдещето с отрасналите вече момчета, а и момичета, отгледани само от жена. Сегашните Пенки и Мунчовци пасти да ядат!
Семейството няма да съществува, всичко ще е още по-повърхностно от сега.
За едно хармонично семейство е необходимо и двамата да са със сходно възпитание и ценности.
За мен, главната причина за разпадането на семейството е липсата на възпитание в семействата им.
Възпитават ги социалните мрежи! Натискът за живот "на черешата" е огромен! От една страна гледат, че приятелките им се снимат на фона на палми и прекрасни плажове, а те, вече омъжените майки трябва да си отглеждат децата и да се занимават с битовизми. Втурват се в някой романтичен филм, колкото да си счупят главата.  
Бях потресена от родителите на една родителска среща, на която присъствах. Наслушах се на такива абсурди, че за мен, нещата в нашето общество ще стават още по-зле. Расте едно поколение, отглеждано и възпитавано ужасно. А, кои са тези родители, не са ли същите тези, които егоистично гонят имагинерното щастие?!

# 176
Никое дете няма интерес от нещастни родители. Да не говорим за по-тежки случаи - на агресия, озлобление и пр.

# 177
  • София
Родител, казал "не" на някакви фалшиви отношения, е много по-добър пример от родител, избрал да живее в такива отношения.

Отношения в интерес на детето не са фалшиви отношения. Даже да пречат на "щастието" на единия или двамата родители.

Сега остава да дефинираме какво е в интерес на детето Wink Ежедневните скандали дали са? Липсата на нормални отношения между родителите? Липсата на демонстрация на любов и положителни чувства? Апатия? Агресия?

# 178

Отношения в интерес на детето не е същото като отношения между родителите.
Родител може да си и без да живееш с другия родител.
Дори да живееш с другия родител, пак може за чеп да не ставаш ти самият като родител.
Все многократно повтаряно от много потребители из целия форум.

# 179
Бащата е с ключова роля за възпитанието на децата след 7 години.

И преди това също. Някой трябва да осигури условията за майката да се чувства сигурна, спокойна и да има достатъчно време за детето.

Сега остава да дефинираме какво е в интерес на детето Wink Ежедневните скандали дали са? Липсата на нормални отношения между родителите? Липсата на демонстрация на любов и положителни чувства? Апатия? Агресия?
Кое прави скандалите задължителни? Или липсата на елементарно възпитание и уважение към другия (а не само демонстрацията на такива)? Липсата на лично "щастие" ли? По модела "ако мама е нещастна всички страдат"?

Общи условия

Активация на акаунт