Защо се разпада българското семейство?

• 24 388
  • 956
  •   1
Отговори
# 345
  • Най-красивата страна
Всяко дете има нужда от майка.
И липсата на майка никой не може да компенсира.Винаги си личи.

# 346
Казваше ми, как цялата рода и семейните приятели са се опитвали да компенсират липсата, затрупвайки я и внимание и подаръци, но уви.
Ами ако родата непрекъснато е натяквала на детето колко е нещастно и колко му липсва нещо в живота и как е обречено да компенсира, определено резултатът ще е уви.
Никой нищо не и е натяквал, просто липсата на майката не може да се компенсира от бабината, лелината любов или от материалните придобивки. Може би единствено читава мащеха, поела ролята на майката, но знам само за два подобни случая.

# 347
  • Paris, France
Баба ми и дядо ми, които ме отгледаха са останали сираци като деца. Майката на дядо е починала като е бил ман11г, брат му на 6г, а най-малкият брат на 1г и е лазел около ковчега. Баба остава сирак на 2г, не помни майка си и не знае как точно изглежда, защото снимките са останали в домовете им като бягали от война. Никой не им е напомнял за загубата, а и тогава не е било рядкост. Дядо се държеше, но след смъртта на майка си започва да излиза от пътя и е изключен от всички гимназии в страната на 15г. Изучва го близнака на покойната му майка, който заради допълнителните разходи не може да се ожени и като се жени на 45г остава без деца. Баба е тормозена от абсолютно всички следващи жени на баща си, включая оставяна с изкълчена ръка навън. И двамата са ми казвали, че по-тежко от смърт на майката не им се е случвало, а са преживяли войни, арести, живот в гората, загуба на домове и покъщина, местене, живот в бежански лагери. След 1945г са имали приличен, добър към охолен живот. На баба очите се насълзяваха всеки път като се сети, че не знае как изглежда майка и. Умря си с тази болка, а отгледа здраво дете, внуче, видя правнуци.

Мащехата на дядо ги е гледала добре с братята му, но са ми казвали, че не е майка им и не може да намали болката. Майка ми разказа, че преди да умре дядо казал, че вижда ясно родната си майка и тя вече е част от съществуването му.

В природата всеки бозайник има нужда от майка за да оцелее и затова тя е важна личност за едно дете. Не, че бащата е маловажен, но липсата на майка е много тежка за преживяване. Доказано е, че когато сираците са гледани от бащиното семейство имат по-висока смъртност, отколкото когато са гледани от майчиното.

Осиновените деца често убиват осиновителите, а рядко (май никога) родната майка, дори и да ги е малтретирала и изоставила.

# 348
По същото време от семейството на дядо ми са останали две деца от осем. Останалите са измрели от глад, защото баща им е бил пленник и не е имало кой да оре нивите. Може би затова няма разкази за ролята на бащата по онова време - няма много оцелели, които да разказват.

# 349
В ранна възраст, може би до към 8-10 год. нуждата от майка е критична. Децата раснали в детски домове по-късно имат много и най-различни психологични проблеми, именно заради липсата на майка. Дори и осиновени във възраст около годинка-две също, една жена ми беше споделяла, че заради осиновеното си дете (на около 2 год. възраст) е записала да учи психология, въпреки че има по-голямо собствено дете. Това са инстинкти, детската психика е много чувствителна и се отразяват неща дори и да няма съзнателни спомени от онези периоди.

По същото време от семейството на дядо ми са останали две деца от осем. Останалите са измрели от глад, защото баща им е бил пленник и не е имало кой да оре нивите. Може би затова няма разкази за ролята на бащата по онова време - няма много оцелели, които да разказват.

Моят пра дядо е бил убит в началото на псв, с 8 деца, най-малкото от които на под годинка. Пра баба ми успява да ги отгледа, губи едното (тогава детската смъртност е била голяма и без войни и с двама родители), някои от тях да ги изучи в чужбина, да поддържа цялото им стопанство до степен след 25 години да бъдат обявени за враг на народа като кулаци и т.н. Така че е въпроса не е еднозначен.

# 350
  • Далечният изток
Скрит текст:
Баба ми и дядо ми, които ме отгледаха са останали сираци като деца. Майката на дядо е починала като е бил ман11г, брат му на 6г, а най-малкият брат на 1г и е лазел около ковчега. Баба остава сирак на 2г, не помни майка си и не знае как точно изглежда, защото снимките са останали в домовете им като бягали от война. Никой не им е напомнял за загубата, а и тогава не е било рядкост. Дядо се държеше, но след смъртта на майка си започва да излиза от пътя и е изключен от всички гимназии в страната на 15г. Изучва го близнака на покойната му майка, който заради допълнителните разходи не може да се ожени и като се жени на 45г остава без деца. Баба е тормозена от абсолютно всички следващи жени на баща си, включая оставяна с изкълчена ръка навън. И двамата са ми казвали, че по-тежко от смърт на майката не им се е случвало, а са преживяли войни, арести, живот в гората, загуба на домове и покъщина, местене, живот в бежански лагери. След 1945г са имали приличен, добър към охолен живот. На баба очите се насълзяваха всеки път като се сети, че не знае как изглежда майка и. Умря си с тази болка, а отгледа здраво дете, внуче, видя правнуци.

Мащехата на дядо ги е гледала добре с братята му, но са ми казвали, че не е майка им и не може да намали болката. Майка ми разказа, че преди да умре дядо казал, че вижда ясно родната си майка и тя вече е част от съществуването му.

В природата всеки бозайник има нужда от майка за да оцелее и затова тя е важна личност за едно дете. Не, че бащата е маловажен, но липсата на майка е много тежка за преживяване. Доказано е, че когато сираците са гледани от бащиното семейство имат по-висока смъртност, отколкото когато са гледани от майчиното.

Осиновените деца често убиват осиновителите, а рядко (май никога) родната майка, дори и да ги е малтретирала и изоставила.

Верно ли?! Мисля, че прекаляваш с черногледството...

# 351
Скрит текст:

Май опира до напъни за повече драматизъм. Същата бира беше и със споменаването на бебето от фризера.

# 352
Моят пра дядо е бил убит в началото на псв, с 8 деца, най-малкото от които на под годинка. Пра баба ми успява да ги отгледа, губи едното (тогава детската смъртност е била голяма и без войни и с двама родители), някои от тях да ги изучи в чужбина, да поддържа цялото им стопанство до степен след 25 години да бъдат обявени за враг на народа като кулаци и т.н. Така че е въпроса не е еднозначен.

Имала е късмет да е от малкото по-заможни семейства. Болшинството не са били такива.

В ранна възраст, може би до към 8-10 год. нуждата от майка е критична.

Според изследванията - до 3-годишна. След това, или ако не живее във виско-развита и социална държава, ролята на бащата е със същото значение.

# 353
Зае*и изследванията, аз това виждам с очите си.

# 354
Зае*и изследванията, аз това виждам с очите си.

Чуждата трева е винаги по-зелена.

# 355
  • Paris, France
Скрит текст:
Скрит текст:

Верно 🥳.

"Adoptees are 15 times more likely to kill one or both of their adoptive parents than biological children" - осиновените са 15 пъти по-склонни да убият осиновител, отколкото биологичните деца родител.

https://drtracylcarlis.com/adopted-children-syndrome/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31463985/

https://www.persee.fr/doc/clini_0373-6261_1994_num_38_1_1672

Майката си е майка и присъствието в ранното детство е по-важно от присъствието на баща, баба, дядо, леля итн.

# 356
Или може би просто приличат по характер на изоставилите ги родители?

# 357
  • Далечният изток
Чудя се как и защо ви оставят да пишете подобни глупости, без извинение. И без това излязохте много от темата...

# 358
  • Paris, France
Или може би просто приличат по характер на изоставилите ги родители?

Родителите им често имат и други деца, които не изоставят. Имат и други, които са изоставени, но не са осиновени. Ако зависеше от ген, би трябвало да е същото и при биологичните им, не изоставени или изоставени, но не осиновени братя и сестри.

# 359
Различни условия? Нееднородна тестова извадка?

Общи условия

Активация на акаунт