Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 32

• 27 627
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Чувала съм Юрдечка, та Юрка може да е някакво своебразно съкращение на това име, отделило се като самостоятелно.

Юрдечка/Йордечка е диалектно за патица в различни краища на България, едва ли се е отделило точно от там Grinning

# 481
Сега се сещам эа още две имена
Белинда-германка
Флавия-румънка

Белинда е интернационално име. Эа България е странно, но според мен влиэа в графа ,,приятно". Флавия също не е от иэвратените имена.

# 482
  • Най-красивата страна
Флавия е древноримско име и означава ,,златокоса,,Тоест руса.
Иначе името е хубаво,а и с тази буква изборът не е голям.

# 483
Обувки на фирма Флавия -ест.кожа, това преди двадесет години. Не зная дали още я има тази фирма. Като име ми харесва. Любимо име ми е Фаина - сред руснаците е разпространено.(Фаина Раневская, актриса)

# 484
Чувала съм Юрдечка, та Юрка може да е някакво своебразно съкращение на това име, отделило се като самостоятелно.

Юрдечка/Йордечка е диалектно за патица в различни краища на България, едва ли се е отделило точно от там Grinning

То и Галина значи кокошка, но си съществува. 😁
Фамилии Перчемлиеви и Глухови. Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 17:07 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 485
галина е кокошка на испански, но името Галина идва от гръцкото Галин, което значи черен. Поне аз така го знам.
Крум също има негативно значение в немския език, но това са междуезикови омоними.

# 486
  • София
Освен това Галина и gallina се произнасят различно. Не може и дума да става за сравнение с юрдечка.

# 487

То и мачка е котка в Кюстендилско, но тъй като такива страстни диалекти эа щастие са много пунктуално раэпределени, не бих се притеснявала Joy Юра/Юрка/Юрдечка иэобщо не ми е неприятно, макар и да е странно. Bowtie

# 488
  • Най-красивата страна
Галина-древногръцко и означава ,,тишина,,
Гал-старобългарски ,означава,,черен,мургав,,
от Галун-диалект ,,гълъб,,
славянско име от глаголя галя

Фаина също е гръцко име и означава,,сияеща,,.

Ваклин
Зосима
Кери Джейн
Иванко
Самър-момиче с бг фамилия
Антонея
Дойчо-бебе
Сия-много рядко срещано при малки деца.На мен ми харесва
Гюнеш Изабел
Тифъни

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 09:45 от -veni-

# 489
Един Дойчо на 3-4 години срещнах и аз Simple Smile На площадката чух името и в първия момент си помислих "Ама че име дядовско". Но след малко Дойчо се появи при мен с майка си и всичко се обърна 😄 Същински Дойчо! Името му отива и е голям сладур! А майката - спокойна и харизматична. Та хареса ми името Simple Smile

# 490
  • DE
На Мм баща му е Дойчо, изобщо не ми харесва, много остаряло и грубо за малко дете.
Смешното е че с брат му бащините имена се различават при изписване, единият е Дойчев, другия Дойчов.

# 491
  • София
Мислех, че само при мен и сестра ми се е получило така. И нашите бащини се различават с 1 буква Rolling Eyes

# 492
Познавам дОйно, на около 30 в момента.

# 493
  • София
Хм, интересно. При моите изрично питаха как точно е баткото, за да не се различават. Даже ми правеше проблем тази, дето записваше, че не нося на голямото дете акт за раждане, за да е сигурно че са еднакви. Хич и не ми е хрумнало да го нося с мен в родилния дом. А и няма как като майка да не съм сигурна как точно е името... Именно за -ев и -ов ставаше дума.
Дойчо е нетипично за детенце.

# 494
То и Ингеборг е нетипично за детенце, ама германките си кръщават така бебенцата - момИченца 😄 На мен ми звучи като Киборг 🤪

Общи условия

Активация на акаунт