Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 32

• 27 613
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Стига да не е Ингебург няма страшно.

# 496
  • Най-красивата страна
Ингеборг си е нормално скандинавско име,доста грубо..
Мащехата ми германка се казва Ортрун.
Брунхилде ,Оса,Гудрун...
Урсула пък означава ,,мечка,,.
На мен ми звучат отвратително.Ама хората си ги харесват

# 497
  • София
Сестри - Фасулѝ и Наталѝ.
Натали много ми допада.

# 498
  • София
Ингеборг си е нормално скандинавско име,доста грубо..
Мащехата ми германка се казва Ортрун.
Брунхилде ,Оса...
Урсула пък означава ,,мечка,,.
На мен ми звучат отвратително.Ама хората си ги харесват

Всичките изброени са ми отвратителни и на мен.

А Фасулѝ с българска фамилия ли е? Ужасно е.

# 499
  • София
Не знам с каква фамилия са, понеже им споменаха само първите имена. Но си говориха на български. 😁

# 500
Бабата на моя мъж е Ирмгард, същото като Ингеборг😅

Минавам с един Стоян-бебе на една съученичка. Останах наистина доста учудена от избора на име, а и не ми харесва.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 14:32 от Threemafan

# 501
Горката Фасули! Цял живот ще завижда на сестра си, че е с нормално име.

Гинчо (дете на 14 г.) - явно някоя баба Гинка е много доволна. Weary

Ния-Катерина

# 502
То и Ингеборг е нетипично за детенце, ама германките си кръщават така бебенцата - момИченца 😄 На мен ми звучи като Киборг 🤪

В миналото да, в днешно време-ако едно детенце е Ингеборг или Ирмгард в радиус 500 км, пак ще ме учуди. Joy В момента в Германия масово иэбират съвсем други имена, модерни, класически (нормални), нестандартни, но не и Ингеборг.

# 503
  • Пловдив
Стояновци има доста в началния курс, името изобщо не е изчезнало. Познавам и 2-3 млади момичета Стояни, което вече ме учудва.

# 504
Оф, мен пък са ме записали в българската лична карта не така както съм по руския акт за раждане, и ми се различава презимето с една буква, и като пътувам за Русия и обратно и стават големи проблеми по летищата с тази една буква и ми трябва нотариално заверение, че това и това име са един и същи човек Grinning Нещо са се направили на майка ми преди години и не са ме писали както съм, а са ме "побългарили" Grinning

# 505
Оф, мен пък са ме записали в българската лична карта не така както съм по руския акт за раждане, и ми се различава презимето с една буква, и като пътувам за Русия и обратно и стават големи проблеми по летищата с тази една буква и ми трябва нотариално заверение, че това и това име са един и същи човек Grinning Нещо са се направили на майка ми преди години и не са ме писали както съм, а са ме "побългарили" Grinning
В Русия ти искат българска лична карта ли?
Как нотариално заверено? Удостоверение за идентичност на имената за първи път чувам, че трябва да се завери при нотариус.

# 506
В Русия е Петровна/ Антоновна/ Ивановна ... по акт за раждане. Руските през имена съдържат наставка -н- за жените и още едно окончание -ич за мъжете. Например Иван Петрович или Вера Петровна. В случая на Нервен хамстер, явно са махнали -н- от презимето, а според руското удостоверение за раждане го има.
Имена като Анатолий, Григорий също образуват бащино по различен начин. Ако в България е Григориева, то в Русия е Григорьевна. Моя колежка рускиня в България в списъците й изписват по български презимето -иевна, а не -ьевна.

# 507
  • Далечният изток
И какъв е проблемът да си покаже само личната карта?! Защо е нужно да показва и акта за раждане, че някой да сравнява?

# 508
И какъв е проблемът да си покаже само личната карта?! Защо е нужно да показва и акта за раждане, че някой да сравнява?
В Русия с българска лична карта не може. Трябва паспорт и за там ще и́ трябва руския. Акт за раждане не разбирам защо искат, нито защо се прави проблем за името! Още по-малко удостоверение за идентичност на имената, че и нотариално заверено.

# 509
  • Най-красивата страна
Аргил
Божия
Ванелия
Гиздава
Галю
Красия
Любима
Миропа
Нацол
Орфелия