Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 32

• 27 621
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Сестра ми е Красимира много рядко някой да и каже Краса, основно когато говорят за нея я наричат така. Обръщат се с Красе което доста по меко Rolling Eyes
Не е злобна Grin
Едно време.старите баби.на село викаха така - Краса, Нела, Рума, Мита ... Ужасно ми е, особено към дете.

# 526
Аууу, да, верно!
И Веска барабар с Рума!

# 527
Имам си една "леля ми Бинче", за която на почти 30 години разбрах, че се казва Добрѝна.
Кофти галени имена ме отказаха от името Константин, когато обсъждахме проекто варианти за сина ми.

# 528
И аз на село познавах баба Бинче, изобщо не ми се струва кофти за възрастна жена на село, съвсем нормални ми се струват. Както и Миче на Мария.
Ако си кръстих детето сега Мария, никой няма да му казва Миче. На Добрина ще казват Доби най-вероятно.
За възрастни хора приемам всякакви имена, те са си характерни за времето и региона.
Трудно приемам обаче бебе Пенчо или подобно.

# 529
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз познавам Кръстина - на галено - Къци Grinning

# 530
  • Най-красивата страна
Кръстина са кръщавали детето,когато се роди на Кръстовден.

# 531
  • София
Днес се сетих за едно момче от гимназията - Дечислав, Дечо му казвахме. Някога бях свикнала с това име, после години не съм се сещала и днес като ми "блесна" в главата ми се стори абсурдно.

# 532
  • Крайбрежен район
Днес се сетих за едно момче от гимназията - Дечислав, Дечо му казвахме....

terpsyhora направо ме уби с Дечислав. Dizzy FaceRolling Eyes Що за измишльотина? SmileSmileSmile
Това ме подсеща за една приятелка, която искаше да кръсти детето Бетимира на свекървата, на девера и на незнам си кой. Аз и казвам "Не съм чувала такова име", а тя "И аз също. Аз си го измислих. Не е ли страхотно?" И аз AstonishedScreamGrin
И се чудя при наличието на такъв огромен избор от вече съществуващи имена, защо ти е да измисляш някакво нелепо и абсурдно такова? Rolling Eyes

# 533
Аз познавам БраТимир, БраНимир, Бранко- все българи.

# 534
Сестра ми е Красимира много рядко някой да и каже Краса, основно когато говорят за нея я наричат така. Обръщат се с Красе което доста по меко Rolling Eyes
Не е злобна Grin
Едно време.старите баби.на село викаха така - Краса, Нела, Рума, Мита ... Ужасно ми е, особено към дете.

Да, само ще допълня, че това може би е по-раэпространено в южната/шопската част на България. В Северна България и други места с мек диалект би било: Краситу, Ниелиту, Мимиту, Къци, Диеси Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

В смисъл...те галените раэвалят името, ама като се добави и местният диалект, става страшно. Bowtie

# 535
Бранимир е сърбо-хърватско име и си е много хубаво за техните ширини. Питай го този Бранимир дали не е сърбин или хърватин и може и да се учудиш  от резултата Wink

Бранко е галеното на Бранимир. И то ми харесва.

Мен от няколко дни ме бъгва името на бившата на Гришо - Лолита. Сошалитка е (харчи милиардите на тати и пуска снимки в инстаграм колко се мисли за яка). С това име как да си предтавиш д-р отпред или проф. или Г-жа президенша. То името й е несеиозно. Поне Лола да я бяха кръстили - като от филма "Каквото и да пожелае Лола"

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 20:20 от Елфичка

# 536
С толкова милиони от тати знаеш ли колко и дреме 😂

# 537
Как успя да изпусне Гришо не мога да си го представя.

# 538
Как успя да изпусне Гришо не мога да си го представя.
Аз пък вас изпуснах за известно време.
Познавам Бранимир, кояти се представя като Мира. Обаче една колежка много държеше да й казва Брани Blush
От мен Нуца.

# 539
  • Крайбрежен район
Имах една съседка Йорданка и всички и викаха Дуца. Тя обожаваше този кратък вариант на името си. Само аз и виках Данче. И тя един ден ми вика "Уффф ти пък с туй Данче. Викай ми като всички останали Дуца". Dizzy FaceRolling Eyes
Та се чудех що за човек ще обича да му викат Дуца. В 21-ви век. Звучи ми като баба Дуца...Smile

Общи условия

Активация на акаунт