Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 46 733
  • 778
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,минаха 10год,от както съм записвала каката на ясла и нищо не помня.Въпроса ми е кога мога да вкарам малката в системата,на 1год. сме вече и тази година не съм я записвала,но за догодина ще се запишем.Благодаря ви

# 151
Veli86, не би трябвало да е проблем да е записана и в двете градини. Частните градиби нямат общо с онлайн системата на държавните. Но, както са ти написали, детето трябва да постъпи в срок от 30 дни(ако е в ясла е 60 дни) в градината, който започва да тече от 15.09. Т.е.  трябва да заведеш поне веднъж детето заедно с необходимите изследвания и ще го отбележат в системата, че посещава. След това, обаче, отсъствията се извиняват с бележки. Ако не представите бележки, ще дължите таксата за тези дни.

Mamacveti, генералните класирания за всяка учебна година са през май. Ако искаш детето ти да кандидатства за ясла другата година, имаш достатъчно време. Ако искаш детето да кандидатства сега, можеш да го регистрираш. През цялата учебна година всяка седмица има текущи класирания, но шанс за прием има само ако се освободи някое място, което е голяма рядкост за яслени групи. Също така, детето ти сега е за 1ва яслена група, каквато има в много малко градини. Така че шансовете са още по-малки.

# 152
Veli86, не би трябвало да е проблем да е записана и в двете градини. Частните градиби нямат общо с онлайн системата на държавните. Но, както са ти написали, детето трябва да постъпи в срок от 30 дни(ако е в ясла е 60 дни) в градината, който започва да тече от 15.09. Т.е.  трябва да заведеш поне веднъж детето заедно с необходимите изследвания и ще го отбележат в системата, че посещава. След това, обаче, отсъствията се извиняват с бележки. Ако не представите бележки, ще дължите таксата за тези дни.

Mamacveti, генералните класирания за всяка учебна година са през май. Ако искаш детето ти да кандидатства за ясла другата година, имаш достатъчно време. Ако искаш детето да кандидатства сега, можеш да го регистрираш. През цялата учебна година всяка седмица има текущи класирания, но шанс за прием има само ако се освободи някое място, което е голяма рядкост за яслени групи. Също така, детето ти сега е за 1ва яслена група, каквато има в много малко градини. Така че шансовете са още по-малки.

Благодаря

# 153
Здравейте,

Днес разборах, че децата пак няма да имат допълнителни занимания от Септември заради Ковид-а. Става въпрос за кв Дианабад. Някой може ли да сподели как е при другите квартали? На какъв принцип се определя дали да има занимания или не? Знам, че в центъра например не са спирали заниманията през цялата година.

# 154
Здравейте,
Знам, че въпросът ми е банален и често се задава, но не си спомням отговорът 😁🤭 Потрудих се и търсих по стари теми, но без резултат. Та кой има повече шанс при следващото класиране в следния случай: дете с 15 т (3то желание) или дете с 13 т (1во желание). Възможно ли е детето с 15 т да не бъде прието по първо желание, където ще кандидатства с повече точки?

Благодаря Ви предварително и успех утре.

# 155
  • Sofia
Възможно е да не бъде прието, ако няма обявени места в ДЗ по първо желание. А като се има предвид броя точки, родителите може да са преценили, че и по второ/трето желание детето може да бъде прието. А за първо може да са оставили най-желаната градина, но там примерно да няма обявени свободни места, но нареждайки се на опашката, разчитат да бъдат приети, ако в последния момент се освободи място.

Но това са само догатки. Можете да се опитате да намерите кое е ДЗ по първо желание на това дете и ще видите какви са му шансовете. Много вероятно е (но не задължително) първото желание на детето да е в същия адм. район. Това стеснява кръга. После търсите по набор, точки (увеличавате точките на детето за първо желание) и накрая - инициали и номер.

# 156
  • София
Здравейте,
Знам, че въпросът ми е банален и често се задава, но не си спомням отговорът 😁🤭 Потрудих се и търсих по стари теми, но без резултат. Та кой има повече шанс при следващото класиране в следния случай: дете с 15 т (3то желание) или дете с 13 т (1во желание). Възможно ли е детето с 15 т да не бъде прието по първо желание, където ще кандидатства с повече точки?

Благодаря Ви предварително и успех утре.
По първия въпрос - децата се приемат по точки, независимо от поредността на желанията. Има много варианти, защо на това дете това му е трето желание.

# 157
  • София
Имам много глупав въпрос. Как да се регистрирам на roditel.eu, защото от там трябвало да гледаме таксите за конкретния месец. Опитвам с валиден email, ЕГН на детето и трите му имена и не става - "Данните за регистрация не съответстват. Регистрацията не е извършена". Нямат форма за обратна връзка нямат нищо.

# 158
  • На края на вселената!
Имам много глупав въпрос. Как да се регистрирам на roditel.eu, защото от там трябвало да гледаме таксите за конкретния месец. Опитвам с валиден email, ЕГН на детето и трите му имена и не става - "Данните за регистрация не съответстват. Регистрацията не е извършена". Нямат форма за обратна връзка нямат нищо.
Детето тръгнало ли е в детското заведение? В ИСОДЗ да се води Посещава?
Ако не е така, това е причината. Изчакайте да се промени и тогава пак опитайте с регистрацията в  roditel.eu. Ако директорката не го е посочила като Посещава, то няма основание за такси.

# 159
  • София, България
+ че ако детето е в СДЯ се гледа в друга система Simple Smile А не в roditel.eu.

Здравейте,

Днес разборах, че децата пак няма да имат допълнителни занимания от Септември заради Ковид-а. Става въпрос за кв Дианабад. Някой може ли да сподели как е при другите квартали? На какъв принцип се определя дали да има занимания или не? Знам, че в центъра например не са спирали заниманията през цялата година.
Аз доколкото разбрах вече управата на всяка градина си преценявала дали може да провежда доп.занимания със спазване на противоепидемичните мерки. Изобщо всяка директорка сама си решава да има или да няма. Основния довод е, че по указанията за работа в епидемия не се допускат смесването на деца от различни групи. И ако директорката на вашата градина не може да уреди този въпрос да не се смесват децата, то не могат да се провеждат тези доп.занимания.

# 160
В нашата градина не са спирали допълнителните занимания.

# 161
+ че ако детето е в СДЯ се гледа в друга система Simple Smile А не в roditel.eu.

Коя е тази друга система?

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 21:58 от Sis22

# 162
  • София
Благодаря много на всички! От утре почва живот и здраве. Понеже все ме е страх да не изтървем някой срок и затова.

# 163
  • София
Здравейте,
Опитвам да намеря телефон за връзка с исодз. Дали има такъв?
Директорката на градината ми каза да се обадя да си задам въпросите, но не го намирам на страницата.
Благодаря на отзовалите се.

# 164
  • София
Здравейте,
Опитвам да намеря телефон за връзка с исодз. Дали има такъв?
Директорката на градината ми каза да се обадя да си задам въпросите, но не го намирам на страницата.
Благодаря на отзовалите се.
Може да звъните на телефоните на Дирекция Образование на Столична община: 02 9433183; 02 8468458; 02 9810744 или да пишете на ИСОДЗ през формата за обратна връзка на самия сайт: https://kg.sofia.bg/#/feedback.

Общи условия

Активация на акаунт