Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 47 491
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За трета поредна година детето ми няма късмет. И е поставено в по-неблагоприятно положение от връстниците си, които са имали късмета да бъдат изтеглени от томболата. Чувствам се ядосана и прецакана.

# 631
Феичка, разбирам изцяло беса ти- изпитвам същото...

# 632
Някой да се похвали с прием? People Eyes

# 633
Ние сме приети, но шансът беше голям в нашия квартал - Дружба - 26 деца за 15 места.

# 634
Шанс ли? При 24 деца, кандидатстващи за 21 места, моето е вън.

# 635
Един от плюсовете на породените деца. Не са много, но този е безценен.

# 636
И моето е едното от трите неприети деца.
Живея в близост до четири ясли, избрах най-тъпста с най-голям шанс...
Даже не знам как се чувствам, май че склонна за саморазправа...

# 637
И ние не сме приети. Сега очакваме да отворят системата, да можем да правим размествания за следващото класиране на 28.05, нали? А местата за ХЗ и СОП кога ги прехвърлят? Останах с впечатление, че на това класиране:

§ 8. Част от незаетите места, предвидени за деца с хронични заболявания и специални образователни потребности се обявяват за свободни по общ ред за първо текущо класиране за съответната година.

Както и днес на тегленето казаха, че първо се извършва тегленето за ХЗ, СОП и СК и след това незаетите места се прехвърлят към общия ред и се прави теглене по общ ред ...

# 638
  • Beyond the stars
И ние не сме приети. Сега очакваме да отворят системата, да можем да правим размествания за следващото класиране на 28.05, нали? А местата за ХЗ и СОП кога ги прехвърлят? Останах с впечатление, че на това класиране:

§ 8. Част от незаетите места, предвидени за деца с хронични заболявания и специални образователни потребности се обявяват за свободни по общ ред за първо текущо класиране за съответната година.

Както и днес на тегленето казаха, че първо се извършва тегленето за ХЗ, СОП и СК и след това незаетите места се прехвърлят към общия ред и се прави теглене по общ ред ...

СК би трябвало да се прехвърлят още днес.
Първото текущо е август, ако не се лъжа.

# 639
И ние не сме късметлии, но поне детето е прието и си ходи на ясла. Исках просто да го преместя по-близо до вкъщи, а не през квартал и половина.
Здраве да е, надявам се някой да не успее да си докаже социалния критерий, че да изпадне място за второ класиране поне.

# 640
При нас се оказва, че са останали три свободни места, а неприетите деца са три.
Поправям се, местата били за ХЗ, но аз в беса си не съм обърнала внимание.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 18:06 от gigi-gagi

# 641
Здравейте, като вляза в профила на детето дава: резултат от служебна проверка - извадени данни от ТД на единия родител, но на другия, който е самоосигуряващ се има само #######. Защо не излизат никакви данни за самоосигуряващия се имате ли идея?

# 642
  • София
Малкия ми син е приет на ясла, но имахме точка от батко му. Съчувствам на всички с неприети дечица. Вече три години ходя по протести след класиранията, въпреки, че два пъти приемат детето ми. Миналата година влязох и в общината като представител на родителите. Тази година също бих подкрепила протести, дано този път се явят повече от крайно малкото 200 души напоследък.

# 643
И аз искрено съчувствам на всички неприети Sad

За първи път при нас приемът мина без стрес, предвид, че кандидатясленчето е трето дете и получава повече точки. Знае ли някой какво се случва с първото желание, когато детето е прието по второ желание? Ако го запишем сега, ще участва ли в друго класиране с първото си желание или кандидатурата му става неактивна  след записване?

# 644
  • София
Знае ли някой какво се случва с първото желание, когато детето е прието по второ желание? Ако го запишем сега, ще участва ли в друго класиране с първото си желание или кандидатурата му става неактивна  след записване?

След като запишете детето останалите кандидатури се нулират и трябва да подредите отново желанията, за да участвате във следващите класирания за по-желана ДГ. Това може да стане още за следващото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт