Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 2

• 47 496
  • 778
  •   1
Отговори
# 645
Искам да попитам, тъй като нас по чудо ни приеха, мислех, че нямаме шанс и имахме планове да се местим. Въпросът ми е, ако сменим адреса, след като запишем детето(за да може да тече уседналостта за училище), ще имаме ли все още право на мястото и докога?

# 646
  • Beyond the stars
Искам да попитам, тъй като нас по чудо ни приеха, мислех, че нямаме шанс и имахме планове да се местим. Въпросът ми е, ако сменим адреса, след като запишем детето(за да може да тече уседналостта за училище), ще имаме ли все още право на мястото и докога?

След записването критерии повече не се доказват.

# 647
Честито на приетите!
Моето дете не е сред тях, за съжаление 😒
От цялата галимация около кандидатстването  разбирам, че, ако детето е здраво, с двама работещи родители и мах точки за уседналост взима жалките 13 т и до там. Оставам с впечатлението, че едва ли не всяко второ дете го приемат по социален критерий. За тези, които взимат точки около брат/сестра (близнаци/ породени) ок, ама другите по този критерий толкова ли са много във великата ни столица?

# 648
  • Пловдив / София
Честито на приетите!
Моето дете не е сред тях, за съжаление 😒
От цялата галимация около кандидатстването  разбирам, че, ако детето е здраво, с двама работещи родители и мах точки за уседналост взима жалките 13 т и до там. Оставам с впечатлението, че едва ли не всяко второ дете го приемат по социален критерий. За тези, които взимат точки около брат/сестра (близнаци/ породени) ок, ама другите по този критерий толкова ли са много във великата ни столица?

Разбирам огорчението ви, но като изключим многодетни/близнаци/породени, всичко останало като социални критерии не е от хубаво. Така че по-добре да ги нямате.

Зависи много и в кой район сте. Имаше райони с плачевно малко места.

Има дечица, които идват от СДЯ и получават допълнителна точка. Моето дете е така.

Детето ми мин.година го приеха на второ класиране с 13т.на жребий за 3 свободни места имаше опашка от 70 деца. Чист късмет, така че не губете вяра за второто и следващите класирания. Успех

# 649
Добър ден на всички. За първи път тази година пуснах кандидатура за моето дете - 1.8м. Имам едно питане към вас, които разбирате нещата по - добре от мен.. 😁 Бащата на детето ми е над 3г. (12г.) със Софийска регистрация, аз имам почти 2г. следователно по първи критерии колко точки трябва да се образуват? Simple Smile аз ги смятам 4+1,но системата не мисли така.. В грешка ли съм не разбирам...

# 650
Съгласна за социалните критерии, повечето точки не идват от най-прекрасните обстоятелства. Но за мен трябва да има критерий с точка за платени данъци от родителите, така хем ще има събираемост на данъци, хем децата ще се ползват от това.

# 651
Аз честно казано изгубих всякаква надежда. На моето дете и миналата и тази година генерираните числа започват с 9, т.е. никакъв шанс.
Иначе и при нас ми направи впечатление в едното ОДЗ, изключително желано, от 14 деца по Ли около 10 са с брат\сестра в градината, миналата година даже бяха повече. Знам, че няма как трябва другото дете да го има в системата, но ми стана странно. В първа яслена група положението е същото, а за деца в първа група градинска изобщо няма дете с 13 точки, жребият е на 14. От друга страна там, където кандидатствах с надежда за прием няма нито едно дете с 14 точки....

# 652
Момичета, не се отчайвайте. Следете къде се обявяват места и пренареждайте желанията. Огледайте и градините в съседни райони или такива, които са ви напът за работа или около нея. Нас ни приеха на 10-тото поред класиране през 2 квартала, но на 5 мин. от моята работа. По някое време обявиха едно място и за него имаше 2 кандидати без точки за района. От септември натам участвахме в 2-3 такива класирания в съвсем различен район и с доста приличен шанс. Друг е въпросът, че моето дете все оставаше под чертата.

# 653
Нас ни приеха сега за 1градинска група с 13т. без социални критерии при шанс 1:10. А не беше приета за ясла, когато шанса й беше много по-голям. Местата просто са малко това е.

# 654
Това е най-големият проблем, но той беше на лице, когато кандидатствах с голямата ми дъщеря - сега на 9 и оттогава нищо не се е променило.

# 655
Благодаря ви fam❤️
За Витоша става въпрос където съм по постоянен адрес, а ако избера Красно село по настоящ и то пак с мах брой точки за уседналост е пак същото.😒 Просто живея почти на границата на Витоша и Красно село.
Разбирам, че и компетенция не се полага, защото е под 3 г. Отделно от това, за да се кандидатства за такава /ако е на 3+ г/ трябва да е посещавал частна ясла/градина. Аз като гледам излиза, че не мога да се върна на работа. Мнооого ми е криво. Знам, че има много семейства в моето положение, но е някак несправедливо към неприетите дечица. Да не говорим, че и детски не получава, защото пак не отговаря на изискванията.😡

# 656
Понеже кандидатстваме за първи път и не ми е ясно как се случва така, че деца с еднакви точки, критерии и от един район с еднакви желанкя едното е прието, а другото не? Наистина ли всичко си е лотария и късмет?

# 657
Понеже кандидатстваме за първи път и не ми е ясно как се случва така, че деца с еднакви точки, критерии и от един район с еднакви желанкя едното е прието, а другото не? Наистина ли всичко си е лотария и късмет?

Да, наистина разиграват съдбата на родителите и децата на лотария.
Жалкият резултат от десетилетното управление на самоковската учителка по руски.

# 658
За трета поредна година детето ми няма късмет. И е поставено в по-неблагоприятно положение от връстниците си, които са имали късмета да бъдат изтеглени от томболата. Чувствам се ядосана и прецакана.

10 000 деца всяка година остават без място в детските градини. Това са 20 000 родители.
Това се случва в продължение на повече от 15 години.
Защо сградата на Столична община все още е цяла?
Всички мълчат.

# 659
Съжалявам, че не сте приети и пожелавам повече успех за следващо класиране! Минавам само да кажа, че случайно генерираните числа (ID номер) на детето нямат нищо общо с това дали ще го изтеглят на жребия или не. (Ако за това говорите)
Аз честно казано изгубих всякаква надежда. На моето дете и миналата и тази година генерираните числа започват с 9, т.е. никакъв шанс.
Иначе и при нас ми направи впечатление в едното ОДЗ, изключително желано, от 14 деца по Ли около 10 са с брат\сестра в градината, миналата година даже бяха повече. Знам, че няма как трябва другото дете да го има в системата, но ми стана странно. В първа яслена група положението е същото, а за деца в първа група градинска изобщо няма дете с 13 точки, жребият е на 14. От друга страна там, където кандидатствах с надежда за прием няма нито едно дете с 14 точки....

Общи условия

Активация на акаунт