Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 888
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 735
Следобед ще излезе официално тестът.

# 736
  • София
Прочетох и текста от снимката, ако е само той е добре. Всичките объркващи подробности липсват.

# 737
  • София
Е, сега вече имам нужда да си тръгна от работа и да отида да чистя... но имаме съвет в 14:00... След това - право в банята и с четката...

# 738
Ако е преразказът от снимката, единственото което ме успокоява е, че няма да се о....а само нашият юнак😀.

# 739
  • Варна
Ако е това, чета през телефона и диагонално, но не срещнах тоалетна, така че май не е толкоз страшно. Дълъг и с подробни описания текст, сякаш. Но най-хубавото е, че е еднакъв за всички. Просто вероятно няма да са така масови 30+ точките на преразказ като в други случаи.

# 740
Отиват да продават...
А как се разказва това нещо от името на неутрален разказвач?
И ужасно дълго изглежда.
Не бях стъпвал на село..
Авторът не е стъпвал на село...? Отива да продава къща?
Сякаш такива от първо лице, при които трябва да предаде от неутрален разказвач, не са правили.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 11:24 от Дъждец

# 741
  • София
Това от снимката е преработен вариант на текста от блога. По-бива от оригинала, пълен с описания.
Честно, текста с черешите, кафето и тоалетната е за предпочитане. 😃

# 742
# 743
  • В офиса
Отиват да продават...
А как се разказва това нещо от името на неутрален разказвач?
И ужасно дълго изглежда.
Не бях стъпвал на село..
Авторът не е стъпвал на село...? Отива да продава къща?
Сякаш такива от първо лице, които трябва да предаде с неутрален разказвач не са правили.
Аз не вярвам да не са правили. Всъщност знаеш, че не съм следила, но просто няма как да са пропуснали такова нещо, вярвам им на учителката.

# 744
  • София
Това от снимката е преработен вариант на текста от блога. По-бива от оригинала, пълен с описания.
Честно, текста с черешите, кафето и тоалетната е за предпочитане. 😃
Нали? Joy Поне щяха да се развеселят децата и отпуснат.

# 745
  • Ланкър, планините Овнерог
Плашите ме, плашите ме
На тия от МОН им пожелавам на техните деца да се падне някой текст от блога на Котаракът Румен и да трябва да запазят оригиналния правопис. Успех им желая.

# 746
  • София
Малеее.
Това и аз не мога да го преразкажа. Добре, че си позволяват да съкращават текста. Едва ли ще го изсипят ей така целия.

Ама квото- такова. Нали всички ще пишат по един текст. Никой не им е обещавал лесен изпит.

Да се връща детето, да си го нацелувам. Цяла година без читав учител, без присъствена школа, той ми е герой въпреки всичко!

# 747
  • София
Плашите ме, плашите ме
На тия от МОН им пожелавам на техните деца да се падне някой текст от блога на Котаракът Румен и да трябва да запазят оригиналния правопис. Успех им желая.
нали, нали.
Струва ми се сложен текста Disappointed

# 748
Редактирах се малко, че съм писала с краката си.
Тинки, не знам. И аз не съм следила преразказите, впечатленията са ми от каквото съм чула от разказано от щерката.
А години и места не вярвам да има. Моята също не ги е учила.

Гита, това беше много добро за котарака Румен.

# 749
  • София
Цяла България сега ще вдига тиража на активен писател.
Освен това Захари Карабашлиев е главен редактор на Сиела!
Това ме притеснява,  а не дали текстът е труден.
Само вдин роман съм чела на Карабашлиев и втори няма да чета.
А и се фокусира вниманието на деца и родители към "торба пълна с прясна марихуана" и тн... Без коментар!
Айде да не си развивам моята теза...

Общи условия

Активация на акаунт