Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 908
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 870
Ама вие сте писали та писали ... пък аз чистих вкъщи, аом, за да ми е изпразнен мозъка откъм притеснения.
1. Квесторите били страхотни, много внимателни, помагали, обеснявали , не му останало време да се притеснява за организацията. Били шест деца, две липсвали. Ожалих ги, и тях и горките родители. Дали са им листите за черновата отделно от свитъка . Освен това, когато се слагала беловатас преразказа  от модул 2 в големия плик , към нея, горе вляво, трябвало да стоят триъгълниците от откъснатите вече листи от инструктажа и първи модул. Така получих отговор на онзи свой въпрос- кое от кое се отделя. В почивката между модулите ходил до тоалета, на връщане объркал стаята.
2. Сега по същество - според моят син НВо-то било лесно. Затруднил го само един върпос от пъви модул. Каза че текста от четене с разбиране бил адски интересен и той бил чувал/чел нещо такова но не баш с такива подробности. Преразказа също не го затруднил. И двата модула свършил с по 15 минути по-рано. Дори не сметнал че трябва да проверява преразказа... амииии той проверявал когато преразказа бил затруднителен и с объркан текст. Тука нямамло такова нещо. Е, имало повече неща за помнене ама той бил вече пушка ... Като резюме- татко му бил прав че НВО-то щяло да бъде по-лесно от очакваното. Познайте сега колко повече се притеснявам от вестта че НВО-то е "суперлесно ".
Връщам се да ви чета.

П.С. въобще нямам намерение да обсъждам с него какво е направил и какво не. хич не ми трябва да го срина точно преди математиката. Сега, така окрилен , ще е по-спокоен защото математиката наистина му е доста по-слаба и там и да работи правилно но е много неуверен и лабилен. Нека се кефи в момента че не било толков асложно. само плюс ще му е.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 14:13 от _re_ge

# 871
  • Пловдив
Миналата година ги бяха качили май към 15-16ч.

# 872
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята се ошашка сега. Не помни в какво време е писала преразказа. "Половината в сегашно, другата в минало.....май". Бяло петно. Пише, че ще се разреве.

# 873
  • София-Младост
И на мен ми се струва крайно нелогично това да ги карат да задраскат всички листове... Но просто не мога да се поставя на мястото на Pisa, тя се притесняваше точно от квесторите тези дни.
Гита Ог, започва да ги пуска напрежението явно. Моят сутринта каза, че изобщо не иска да си проверява отговорите. Преди малко получил някакви отговори, които до 19 задача съвпадали с неговите...беше много щастлив,  дано и тези на МОн да са същите.
Някой ако помни от миналата година по кое време ги качват в сайта...

# 874
Да видим в петък с какво ще ни изненадат.
Аз си мисля, че ще е с акцент от матириал от 6-ти клас. Някоя призмичка, конусче, сферичка... И на тях трябва да им е ясно, че с ДО математика не се учи, но знае ли човек...

# 875
  • На морето!
Май всички деца минават на втори етап - от радост на леки тревожни спазми. Да излиза ключът и да се свършва.

Pisa, пиши какво става с вашия казус. Можем ли да помогнем с нещо? На служебните бележки пише кои номера в кои стаи и училища са, лесно може да се види и да се коригира при желание от МОН.

# 876
Май всички деца минават на втори етап - от радост на леки тревожни спазми. Да излиза ключът и да се свършва.
Тц, моят заспа като бебе...Но в 4 часа е на математика, така че по-добре така.

Иначе ми се иска да видя някои от учителите по БЕЛ дали ще направят читав преразказ на тия "Череши"...

# 877
  • Варна
Този Z се пише накрая на преразказа, на оставащото свободно място. Явно пак някой недоразбрал. Квесторите при сина ми пък се чудели малък или голям Z. Май децата са обяснявали...

# 878
  • София
Здравейте! Днес бях квестор в 104.ОУ. И в моята стая едно дете обърка името си (след собственото написа три букви от фамилното си име), но оправихме ситуацията. Всичко това е поради притеснение. Прочетох написаното от Piza и останах без думи. Много жалко за децата, но няма как да се подменят изпитният свитък за 2 част, защото 1 част вече е в белия плик, който е залепен, а знаете, че всеки изпитен комплект е с идентификационен номер.

# 879
  • София-Младост
ganis
Чисто хипотетично, ако децата са писали все пак нещо на беловата върху Z, ще им го зачетат ли?

# 880
Изпитният вариант трябва да бъде качен на сайта на МОН до 17:00 часа.
Миналата година съм го споделила във ФБ група в 16:19, т. е. вероятно е бил качен някъде около този час. Математиката се е появила малко по-късно от този час в деня на провеждане.

# 881
Момичета, името в служебната бележка и в системата е объркано. Училището ли вкарва данните в системата на МОН?

# 882
Здравейте! Днес бях квестор в 104.ОУ. И в моята стая едно дете обърка името си (след собственото написа три букви от фамилното си име), но оправихме ситуацията. Всичко това е поради притеснение. Прочетох написаното от Piza и останах без думи. Много жалко за децата, но няма как да се подменят изпитният свитък за 2 част, защото 1 част вече е в белия плик, който е залепен, а знаете, че всеки изпитен комплект е с идентификационен номер.
Да, съгласна съм с Вас. Обаче заради немарливостта на някои Ваши колеги (то не само по време на изпит, а въобще по време на обучителния процес), потърпевши са децата.
В такъв случай не могат ли да се дадат с разрешение на Началника на РУО на МОН листа, подпечатани с печата РУО  и заверени лично с подписа на  Началника на РУО ? Да търси Началника на РУО после дисциплинарната отговорност на подчинените си, а не да се опропастява бъдещето на децата.

Извинете и простете, но поправка в изборни протоколи  - може, поправка на поправка на заповед на министър - може, поправка на съдебно решение или на съдебен протокол - може, поправка на данъчно ревизионен акт за милиони левове - може, но квестор да си поправи "освинването" на НВО в ущърб на децата - не може. Живеем в абсурдна държава!

# 883
  • София
ganis
Чисто хипотетично, ако децата са писали все пак нещо на беловата върху Z, ще им го зачетат ли?
Честно казано нямам представа,  но искрено се надявам да им го зачетат!

# 884
  • софия
Това с какво оправдава немарливостта на квесторите? Децата с какво са виновни за това?
"Много жалко за децата" не е решение.

Нищо лично.

Общи условия

Активация на акаунт