Обзор 2021/2022 г.

• 41 087
  • 437
  •   1
Отговори
# 105
  • Козлодуй
Препоръчвам Риу - няколко години подред ходихме в него и сме доволни Simple Smile
И на мен не ми харесва да има външни хора в хотела. Забавленията в РИУ за много добри - имат си зала в която вечер сервират коктейли и на сцената се пее и танцува - става много весело Simple Smile

# 106
  • Sofia
pvacheva, Имам леки притеснения с местата за паркиране. Съмнявам се, че ще сме от щастливците добрали се до хотелския паркинг. Има ли къде да се паркира, и ако да, на каква цена? Чудя се има ли смисъл да се оглеждам за самолетни билети?
Предварително благодаря! Simple Smile

# 107
  • Beyond the stars
pvacheva, Имам леки притеснения с местата за паркиране. Съмнявам се, че ще сме от щастливците добрали се до хотелския паркинг. Има ли къде да се паркира, и ако да, на каква цена? Чудя се има ли смисъл да се оглеждам за самолетни билети?

Ryan пускат линията до Варна от август Sunglasses

# 108
  • Sofia
Супер, предпоставка за по-добри цени. Simple Smile

# 109
Риу няма паркинг. Паркиране някъде назад по малките улички, ако разбира се не са ги направили зона. Питай в хотела къде им паркират туристите. То хубаво до Варна или Бургас ще скокнеш със самолет, но от там трябва прехвърляне веднъж от летище до автогара, после от автогара до автогарата на Обзор, а от там не знам дори с какво ще стигнеш до хотела - не е близо. Може би има таксита, но не съм виждала.
Виж в хотела предрагат ли трансфер от и до летище.

# 110
  • Козлодуй
Паркирахме спокойно от ляво на хотела - преди години това място беше в двора на хотела а сега вече не е и наистина хотела вече няма паркинг но до сега не сме имали проблем да паркираме отляво до сервизните помещения защото повечето туристи бяха чужденци и ги докарваха пред входа с автобус Simple Smile

# 111
  • Sofia
Благодаря момичета! 🌷🌷Днес говорих с едни познати, които ще бъдат в хотела преди нас, та и те ще дадат актуално инфо. Иначе самолетчето до Варна не е никак лоша идея. Хотелът също би могъл да организира трансфер, какви ще са цените е друг въпрос, но не ми пречи да проверя. Simple Smile

# 112
Благодаря момичета! 🌷🌷Днес говорих с едни познати, които ще бъдат в хотела преди нас, та и те ще дадат актуално инфо. Иначе самолетчето до Варна не е никак лоша идея. Хотелът също би могъл да организира трансфер, какви ще са цените е друг въпрос, но не ми пречи да проверя. Simple Smile
Може и до Бургас.  Преди за Бс имаше повече полети на нискотарифни компании и цените им бяха по-ниски в сравнение с тези до Варна. Може да следиш дали нещо ще изскочи. Разстоянието до Обзор е едно и също. Разликата е, че ако пътуваш от Бс, между Сл. бряг и Обзор са повечко завои.

# 113
Понеже аз съм по самолетите и навсякъде, докъдето може ходя със самолет, а кола си наемам на място, да кажа, че самолетни билети на по-ниски цени до Варна винаги може да се намерят, просто трябва се купят през правилната платформа, още по-добре ако е и по-рано. Bulgaria Air конкретно лятото си имат по няколко полета на ден до София<->Варна и ако цената е 60-70 лв. с ръчен багаж (куфар 10 кг) на посока на сайта им, обикновено не е особен проблем да се вземат за 20-30 лв., за което е добре да се използват търсачки като skyscanner за начало, а за повече да четете подобни форуми и теми. Чекираният багаж (23 кг) е 15 евро на посока и може да се добави и в офиса/гишето на летището.

За такси от/до летището, Booking от известно време имат и такава услуга и от летище Варна до RIU Helios Bay е около 60 лв. на посока. Услугата им е много удобна, цените обикновено са добри и позволява анулиране до 24 часа преди избрания час. Ползвал съм я вече доста пъти не само у нас, работят с местни фирми за трансфери и ги предпочитам пред такситата. При някои резервации на хотели през Booking, засега предимно извън България, получавате и безплатен трансфер от летището до хотела. Местните таксита във Варна си имат фиксирани цени за такива трансфери, пише ги на  сайтовете  им, в случая са между 75-85 лв. на посока. Нашите хотелите най-често работят с някои от местните таксита, които стоят постоянно и пред тях, но цените обикновено са по-високи. Проверявайте си ги отново всичките тези неща преди пътуване естествено.

За градски и извънградски транспорт, от летище Варна автобус 409 (1 лв.) е през 15-минути до автогарата във Варна, а от там през сезона би трябвало редовно да има маршрутки и преминаващи автобуси (6-8 лв.) до Обзор, но на връщане преминаващите не винаги имат места, а предварително билети не продават, така че е добре да се отиде по-рано. Разстоянието от автогарата в Обзор до RIU-то е около 1.2 км разходка през града и/или покрай плажа или пък с някое такси. Не знам дали спират по желание, но ако слезете в началото при влизането в града ще са около 450 метра до хотела надолу по улица към плажа. И този вариант на транспорт става предполагам, като се има предвид, че има ранни полети в 7 ч. на отиване и в 16 и 20 ч. на връщане.

И двата варианта са пробвани миналия месец нали писах, че моите родители бяха там, на тях на връщане им резервирах такси, по-късно за техни приятели, които те "подкукуросаха" да отидат им проверявах за транспорта и мина гладко и при тях по този начин.

# 114
  • Пловдив
Adventurer Знам ,че твоите родители почиваха там.Може ли да ги питаш какви са цените на чадърите и шезлонга?Има ли хубав паркинг хотела и колко е на ден?И последно имали ли са някакви забележки  и какво най-много им е харесало?

# 115
  • Тук и там
Здравейте,
Искам да помоля за информация тези от вас, които сте по-запознати с Обзор и разстоянията там.
Търсим спокойно място за почивка в Обзор - двама с дете на 13 години. Предпочитаме апартамент, за да може подрастващата да е в отделна стая. Загледах се в Апартаменти Галерия, но чета мнения, че е далеч от плажа или до центъра. Все пак пише разстояние пеша между 15-20 минути, което за нас не е проблем /не искаме да ходим с кола, стига ни ежедневното возене/.
Бихте ли споделили дали е толкова разстоянието. Мерих през Гугълмапс, прилично, но не чак толкова далеч.
И все пак ако някой е почивал там или има информация, ще се радвам да я сподели.

# 116
  • Sofia
Аdventurer, Много полезен, както винаги. Simple Smile Служебно често ми се налага да ходя до Варна, тръгвам с ранния и се прибирам с късния, хем си спя вкъщи и не се занимавам с хотели, хем не пътувам 9 дена с камилите. Simple Smile Особено извън сезона цените са повече от добри, точно затова ми хрумна да скокнем със самолет и да не се занимаваме с паркинги. Благодаря още веднъж за насоките, до септември има време и ще се оглеждам.
Хубаво лято и прекрасни почивки ти желая! Simple Smile
Ще бъда благодарна да споделиш на какво си заложил това лято и дали Анталия влиза в плановете ти.

# 117
E, аз отговорих вече повечето въпроси, но по 4 лв са шезлонгите и чадърите. Хотелът има паркинг, но е само с 30 места и е по 10 лв. на ден, след което си търсите места из улиците.

Доволни са като цяло, единствено като забележка е това което ти казах, че в основния ресторант е имало предимно скара (немско ориентирана) и нашенските и други готвени неща от хотелите на TUI например са им липсвали, между другото имаше такива коментари и tripadvisor. Имали са обаче българска и балканска вечер, от които са доволни и там си е имало повече разнообразие. През азиатския ресторант само са минали набързо, защото не са и очаквали да им допадне, но испанския им е харесал с типичните агнешко, паеля, сангрия... примерно, така че като цяло пак казвам са си изкарали добре. Като отношение и обслужване никакви забележки, настаниха ги рано и в много хубава стая, докато аз инспектирах наоколо къде точно ги оставям. Исках да платя за късно напускане, не ми дадоха и казаха че няма проблем и да не бързат, което вероятно ще се промени с позапълването на хотела...

Хотелът се харесва, защото е на добро ниво, намира се някакво сравнително спокойно място пред самия плаж и повечето стаи имат хубава гледка, с която въобще не е лошо да се будиш сутрин, заедно с шума на вълните, храненето на терасата на ресторанта също е толкова приятно. Сега, не може да се сравнява с хотелите на RIU по света, но то у нас нищо не може и няма защо да се заблуждаваме, стига да ви устройва цената, мисля че ще си изкарате добре там.

Анталия влиза в плановете ми, въпреки че някои от мерките там определено ме дразнят... ще ходим тези дни в Granada Luxury Resort, който е добре известен комплекс. Също така имам и още един билети за директните полети на турците за края на октомври, които ако оцелеят до тогава ще мисля какво точно ще правим, но може в някоя друга посока с по-хълмист пейзаж да се разходим за разнообразие... иначе Европа предимно с надежда за нещо по-далечно към края на годината според ситуацията, че имам резервации за места, до които все още не може да се пътува свободно, но аз упорито си чакам... (Rolling Eyes)... През нашето море минахме набързо и това ще е за тази година, но за нашите сигурно ще мисля още нещо за септември, много вероятно RIU Paradise в Слънчев бряг примерно.

Еднодневните отскачания както и тези за уикенда са ми любими, даже имаше едни много хубави полети сутрин в 5 и вечер в 22 до Лондон, на които с удоволствие си летях периодично... надявам се скоро да се върнем към тази "безгрижни" времена.

Хайде стига толкова спам в тази тема, която е за Обзор, който го свързвам предимно с летните лагерите, на които някога ходех от училище и е прекалено спокойно място за мен по принцип... Sunglasses

Хубаво лято на всички и като напълните темата с отзиви ще мина да ги прочета. Laughing

# 118
  • Пловдив
Благодаря за отговора.Пожелавам ти само хубави емоции.Ще чакам отзива за Анталия в групата за Турция.И най-важното живи и здрави всички!!!

# 119
  • Sofia
И аз благодаря Adventurer, и се присъединявам към пожеланията на Славейче! Резервацията ни в Руи Хелиос Бей е благодарение на теб, и ако случайно се издънят, е ясно кой ще е виновен. 😅 😂

Общи условия

Активация на акаунт