Созопол 2021/2022 г. - мнения, впечатления и препоръки

• 61 319
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Децата миналата година през август бяха в Санта Марина. Не си и помислят да повторят. Най - вече заради паркирането. То като се строи нещо се мисли. Тия туристи с парашути ли ще ги спускат? Важно е легла и реклама да има и да цъкат парички в касичката. Тази алчност ни убива туризма.
Аз съм в топ испански курорт. Тук са си решили проблемите като са направили паркирането брутално скъпо. Който иска. Така принуждават хората да ползват масово таксита. Не знам защо все в България паркирането ни се вижда трудно като на много места по света е така. Особено в по-желаните. И преди съм писал, че в Созопол има места, където към хотела се паркира безпроблемно. Вечер също може да не се паркира на паркингите залепени до стария град, а на огромния и малко по-отдалечен паркинг на яхтено пристанище. Да, ще се походи малко, но 5 минути разходка не е болка за умиране.

# 616
Само че и там е пълно... Поради тази причина взимахме такси -12 лв в посока миналата година.  В Грийн лайф резорт не може да се паркира -има дневен паркинг наоколо, а през нощта - на шосето.

# 617
Табелите миналата година на Каваци, че е забранено да си носиш храни и напитки, за сметка на мръсния и неподдържан плаж, цените които и тогава бяха много високи, за сега не ми се мисли. Пропускаме тази година.
Истина ли е това, да не носиш храна и напитки Dizzy Face
Ние 3 поредни години ходим на Каваци - север, няма нищо подобно! Носим си всеки ден и напитки и храна, на платената зона. Цените са нормални като за плажа мисля - кафе 3 лв, палачинка 4лв, пилешка супа 4 лв и т.н.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/koncesionerat-na-plazh-smokinja- … bodnata-zona.html
Табелите си бяха на плажа до централния вход на Каваци, където е бариерата с охраната, и лично са ни правили забележки на платената зона пред UncleG,а пред Sweet, където бяха 70 лв., чадърите е абсурд да внесеш.
https://www.dnes.bg/stranata/2019/07/04/sianka-za-70-lv-na-kavac … -cenata-si.415408
 Вие сте били до входа откъм Буджака, да там има малка платена зона, сигурно няма такива забрани, но да твърдите че няма нищо такова и едва ли не си измислям.

# 618
Само че и там е пълно... Поради тази причина взимахме такси -12 лв в посока миналата година.  В Грийн лайф резорт не може да се паркира -има дневен паркинг наоколо, а през нощта - на шосето.
Там не ми се е налагало да чакам повече от 5 минути и то само няколко пъти. През останалото време влизах веднага. Паркирах най-навътре при големите яхти. Там дори няма разграфени места, но пък се паркира веднага. Да, това прави допълнителни 5 минути ходене до бариерата.

# 619
Децата миналата година през август бяха в Санта Марина. Не си и помислят да повторят. Най - вече заради паркирането. То като се строи нещо се мисли. Тия туристи с парашути ли ще ги спускат? Важно е легла и реклама да има и да цъкат парички в касичката. Тази алчност ни убива туризма.
Аз съм в топ испански курорт. Тук са си решили проблемите като са направили паркирането брутално скъпо. Който иска. Така принуждават хората да ползват масово таксита. Не знам защо все в България паркирането ни се вижда трудно като на много места по света е така. Особено в по-желаните. И преди съм писал, че в Созопол има места, където към хотела се паркира безпроблемно. Вечер също може да не се паркира на паркингите залепени до стария град, а на огромния и малко по-отдалечен паркинг на яхтено пристанище. Да, ще се походи малко, но 5 минути разходка не е болка за умиране.
Идвал ли сте скоро в БГ и по-специално в Созопол в топ сезона? Паркирането е мираж дори и на яхтеното пристанище. Досега нали точно това коментирахме. И добре - таксита. Ама откъде да го взема да ме води сутрин на плаж еди кой си и в три часа пак от тоя плаж да ме прибере? Това в Созопол е трудна работа. Разбираме, че паркирането става все по-голям лукс, но нямам друга опция, ако искам да отида на море в България.

# 620
Идвал ли сте скоро в БГ и по-специално в Созопол в топ сезона? Паркирането е мираж дори и на яхтеното пристанище. Досега нали точно това коментирахме. И добре - таксита. Ама откъде да го взема да ме води сутрин на плаж еди кой си и в три часа пак от тоя плаж да ме прибере? Това в Созопол е трудна работа. Разбираме, че паркирането става все по-голям лукс, но нямам друга опция, ако искам да отида на море в България.
Ако за наскоро се брои лято 2021-ва значи да. Най-последно бях в Созопол края на май, но за тогава по обективни причини не правя коментар за паркирането. Ясно е, че беше свободно навсякъде. П.П. По време на пандемията испанските идиоти направиха задължителни маските дори на плажа. През това време не стъпих там и прекарах целите две лета в Созопол. Преоткрих българското море и много ми хареса. Разбира се много зависи къде точно е настанен човек и къде ходи.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 14:23 от Мъфин

# 621
Хубаво е да се уточнява за къде става въпрос, Каваци е доста голяма плажна ивица, от поста ви оставам с впечатлението, че навсякъде е така и едва ли не, не ходете на Каваци. С това не съм съгласна! И платената зона изобщо не е малка там, по-скоро свободната зона е малка.
А другата част, за която говорите са доста луксозни плажни барове, така че нормално ми се струва да имат подобни изисквания.

# 622
Да, Созопол и Несебър са прекрасни през май и началото на юни. Но през август никога не бих отишла там вече.

# 623
Да, добре, таксита, с 2 малки деца по 2 пъти на ден, как точно да стане? Те в Созопол в ресторантите и в хотела детско столче не могат да ми дадат, как ли пък ще намеря такси с детски столчета. Затова и търся хотел близо до плажа. Ама колата пак трябва да е някъде и по възможност не на другия край на града, имаме много багаж. Разбрахме за тоя топ испански курорт, на всяка страница ли трябва да се демонстрира?

# 624
# 625
  • Mostly in my mind
Да, Созопол и Несебър са прекрасни през май и началото на юни. Но през август никога не бих отишла там вече.
И септември е хубаво. Wink

Ние ще ходим от 24 август. Надявам се да е добре.
Миналата година бяхме пак края на август. Екстра беше.

# 626
Здравейте, търся мнения за Хасиенда бийч, мисля да резервирам за август, но чета много противоречиви коментари.
Миналата година бяхме в Созопол и ходихме с колата до Златна рибка, затова тази година сме се насочили натам за да си спестим ежедневното пътуване до плажа.

# 627
Да, добре, таксита, с 2 малки деца по 2 пъти на ден, как точно да стане? Те в Созопол в ресторантите и в хотела детско столче не могат да ми дадат, как ли пък ще намеря такси с детски столчета. Затова и търся хотел близо до плажа. Ама колата пак трябва да е някъде и по възможност не на другия край на града, имаме много багаж. Разбрахме за тоя топ испански курорт, на всяка страница ли трябва да се демонстрира?
Ще се демонстрира докато на всички стане ясно, че в България хич не е толкова зле с паркирането сравнено с топ морски курорти в Европа.
Скрит текст:
За градовете пък дума не отварям, че не е по темата, но който не е ходил в Лондон само той не знае, че в София паркирането и трафика са като песен спрямо този, а и някои други европейски градове.

# 628
Темата е за почивка в български курорт, постоянното повтаряне на едно и също нещо, и то несъотнесено изцяло, е доста досадно вече. Ако избирам между Созопол и тоя мега гига курорт, ще ме интересува къде как е. Обаче аз в момента не избирам, аз отивам в Созопол. Интересува ме как е там, дразнят ме неща, които за моите разбирания са неуредици, и изобщо, ама изобщо не ме вълнува, че някъде било по-зле. Това не ми помага, не ми прави престоя по-приятен и не ми решава проблема. Например аз не мога да приема за сериозно отношение, че в 5-звезден хотел, който не е обявен за adults only на въпроса има ли къде да хапнем, защото сме изморени и не ни се излиза, ме пращат с 4-годишно дете и 6-месечно бебе в ресторанта си, в който няма нито едно ястие без риба, даже в салатите имаше риба! Не беше проблем, че салатите почваха от 20 лв., то просто нямаше какво да ядем там. Или сутринта на закуска питам за детско столче и ми се казва с отегчена физиономия "чакайте да видим дали имаме", след което да ми донесат столче без колани. Без колани! Бебето е на 6 месеца, то директно се изсулва под таблата. Попитах за друго, донесоха, пак без колани. Петна по мокета в стаята и пр. Срещу 400 лв. на вечер, извън сезон и с 10% отстъпка за ранно записване, позволете изобщо да не ме интересува как е в Испания или където и да е другаде.

P. S. Доматите не ги ядем с коловете. Пътували сме, живяли сме в чужбина. Няма нужда от тоя назидателен тон и демонстрации на снизходително превъзходство. Темата не е за това.

# 629
Наистина е добре да се чете с разбиране.  Любопитно е щом дори в топ европейски курорти имат проблем с паркирането когато се изсипят малко по-голям процент хора дошли със собствени коли или взели рент а кар как се очаква ние да сме повече от тях и да решим по-добре от тях този проблем? Още по-любопитно ми е щом аз мога да прекарам цяло лято в Созопол и да се справя с паркирането защо вие не можете?

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 20:11 от Мъфин

Общи условия

Активация на акаунт