Созопол 2021/2022 г. - мнения, впечатления и препоръки

• 61 825
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
И аз се надявах да е за влакчето, но уви не е.
Ами това, което намерих на сайта на общината пише, че е автобус, а не маршрутка. Това е по-добрият вариант, защото иначе ще се претъпква от народ. Явно влакчето е спряно.
Не знам, обаче преди 1 седмица, пътувайки за Дюни минах покрай Каваци и Смокиня и просто бях потресена от това което видях. Голяма мръсотия, кално, разхвърляни боклуци, касетки, каравани и бунгала наблъскани едни в други, кой на където му паднало така ги поставил - просто ужасно мизерно. От едната страна построени хубави сгради, хотели и т.н. и що годе озеленено, от към плажа цигания. От струпани боклуци не се вижда от къде може да достъпиш плажната ивица. Защо тази община не изисква да се поддържа чисто, къмпингите да са подредени, да е боядисано и т.н.?!  Направо се чудя тези хора, които почиват там, как им се ходи в такава мизерия. Хубаво е да има къмпинги, ама малко от малко да са прилични и чисти. Имам чувството, че от 30 години нищо не е помръднало. Даже не искам и  да си помисля какви са им сервизните помещения! После имало вируси, болести и т.н., еми ще има! Дано да е било само така в началото на сезона, ама едва ли! Направо е жалко, че при тези природни дадености и прекрасен плаж, да не може да се направи нещо красиво и уредено.

# 556
  • Пловдив
Откакто спряха влакчето мисля че последно беше 2019,пуснаха автобус.

# 557
Ние сме били в "Санта Марина" преди 6 г. и миналата година. Има голяма разлика и то не към много добре. Студията са хубави /поне нашето беше такова, но е и на приятел, не безплатно, разбира се/. Миналата година доста ресторанти /а те не са много всъщност/ не работеха. Ние почти не закусваме, така че все нещо дребно хапвахме на терасата. Преди на обяд имаше 2 ресторанта /ако помня добре/ - вкусно и скъпо и съответно не бяха пълни. Избирахме си - в единия на обяд, в другия на вечеря, 2-3 пъти в Созопол. Менюто не беше богато, но с чаша-две вино, колко му трябва на човек. На плаж ходехме на "Златна рибка", без кола, защото не е много далече, но все пак зависи в коя част на комплекса е студиото/апартамента ни. Имаше едно ресторантче, където на приемливи цени можеше да имаш лек, късен обяд. Миналата година там беше лудница, цените в ресторанта бяха доста високи, много хора си носеха хладилни чанти и консумираха разни неща на плажа.... Самият комплекс е обособил нещо като плажна ивица върху тревни площи - намираха се места, има ресторант, известно разнообразие в менюто, но не много, вкусно беше, но цените....... Всъщност и цените в Созопол - обядвахме един път, вярно рейтингов ресторант, но все пак всичко беше надценено. Паркирането - на улицата/алея - не ползвахме колата, защото не бяхме сигурни дали след това ще намерим място. Маршрутката е удобна и може да се стигне до много места в Созопол и къмпингите, но не знам как е в пиковите часове - отиване и прибиране от дадена точка. С такси беше 8 -10 лв. Не знам тази година какви ще бъдат.

При мен, във ФБ, много често ми излизат реклами за продажба на апартаменти в комплекса. Повечето собственици май са руснаци. На територията на комплекса има построен и хотел, но не си спомням името му - май имаше и изхранване, и ресторант/и, плажът е малък и никакъв, ако не греша.

Като цяло съм скептично настроена към комплекса, студията са обзаведени, има магазин, може да се купува храна, която да се приготвя в студиото, но дали си заслужава за почивка?

# 558
Съжалявам, подвeли са ме значи, че ще върви влакче и с такава идея пуснах поста

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 15:52 от Фръц!

# 559
Влакчето го спряха, защото прави задръстване по улиците„

# 560
  • Mostly in my mind
И аз се надявах да е за влакчето, но уви не е.
Ами това, което намерих на сайта на общината пише, че е автобус, а не маршрутка. Това е по-добрият вариант, защото иначе ще се претъпква от народ. Явно влакчето е спряно.
Не знам, обаче преди 1 седмица, пътувайки за Дюни минах покрай Каваци и Смокиня и просто бях потресена от това което видях. Голяма мръсотия, кално, разхвърляни боклуци, касетки, каравани и бунгала наблъскани едни в други, кой на където му паднало така ги поставил - просто ужасно мизерно. От едната страна построени хубави сгради, хотели и т.н. и що годе озеленено, от към плажа цигания. От струпани боклуци не се вижда от къде може да достъпиш плажната ивица. Защо тази община не изисква да се поддържа чисто, къмпингите да са подредени, да е боядисано и т.н.?!  Направо се чудя тези хора, които почиват там, как им се ходи в такава мизерия. Хубаво е да има къмпинги, ама малко от малко да са прилични и чисти. Имам чувството, че от 30 години нищо не е помръднало. Даже не искам и  да си помисля какви са им сервизните помещения! После имало вируси, болести и т.н., еми ще има! Дано да е било само така в началото на сезона, ама едва ли! Направо е жалко, че при тези природни дадености и прекрасен плаж, да не може да се направи нещо красиво и уредено.
Подкрепям.
Миналото лято почивахме в близост. Отивахме на плаж от към Смокини. Направи ми впечатление от контейнерите за боклук каква смрад се носи. Като цяло личи че не се поддържа много, много.

# 561
Влакчето го спря таксиметровата мафия, мен ако питате 😉

# 562
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
Някой, който вече е "уважил" Созопол тази година, може ли да сподели цените по заведенията как са спрямо предишни години? Цените за нощувка са много нагоре, та сигурно и изхранването ще е тлъсто?

# 563
Здравейте
Някой, който вече е "уважил" Созопол тази година, може ли да сподели цените по заведенията как са спрямо предишни години? Цените за нощувка са много нагоре, та сигурно и изхранването ще е тлъсто?
Във ФБ групата "Созопол - град на спасението" някой скоро беше питал и в коментарите имаше снимки на менюта. За сега цените са нормални, но юли и август предстоят, а тогава цените се качват.

# 564
Ние ходихме в края на май, за качеството и количеството на храната ми се стори скъпа, отделно нямаше какво да взема за голямото дете (на 3,5 г.)
Изобщо отношението в заведенията е малко странно негостоприемно за малки деца, все едно е нещо невиждано да тръгнем семейно на почивка.

# 565
  • София
Здравейте
Във ФБ групата "Созопол - град на спасението" някой скоро беше питал и в коментарите имаше снимки на менюта. За сега цените са нормални, но юли и август предстоят, а тогава цените се качват.

абе малко са се оляли тая година с цените, поне 3-4 лв.отгоре спрямо миналогодишните -

https://restodelverano.barsy.bg/public/#catalog

# 566
Миналата година я пропуснах и не знам как са били. Тая мислим да идем за Аполонията, но, ако се олеят с цените, ще пропуснем.

# 567
# 568
"Верано" на плажа имаха добър готвач, но началото на септември пак бяхме там и за съжаление готвача си беше заминал и качеството паднало...Ако някой знае кой е и къде работи сега с удоволствие бих отишла в заведението му!
А с цените са се оляли....

# 569
  • au bout du monde
В търсене съм на хотел близо до плажа.

Гледах хотел Корал- предлагат закуска и вечеря. Някой пробвал ли е храната там?
Разгледах и хотел Лотос.
Хотел Селена също ми допадна.
Как е плажът пред тези хотели?

Общи условия

Активация на акаунт