Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Пътувай и споделяй" – включи се в инициативата на BG-Mamma

 • 28 736
 • 11
 •   1
Отговори
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Лятото вече е тук! Въпреки случващото се у нас и по света, ние от BG-Mamma вярваме, че пътешествия отново ще има и ще успеем да се насладим истински и на този летен сезон. Пътуванията обаче ще бъдат малко по-различни заради наложените правила и препоръчителната дистанция. Вероятно точно затова тази година ще предпочетем по-уединени и не толкова популярни дестинации. Но лято ще има – с ваша помощ.

"Пътувай и споделяй”
Присъединете се към инициативата на BG-Mamma, в която всеки споделя информация за любимите си дестинации и получава възможност да стане "BG-Mamma пътеписец"! Вашите пътеписи ще предоставят полезна информация на останалите потребители и ще им дадат идеи как да прекарат своето вълнуващо лято.Как да се включите?
Създайте нова тема и разкажете за любимите си места в страната и чужбина, следвайки няколко лесни стъпки:
Memo Изберете заглавие, в което присъства името на дестинацията.
Memo Добавете кратко описание на мястото – къде се намира, как се стига до него, за кого е подходящо и пр.
Memo Отбележете забележителности в района, които могат да бъдат посетени.
Memo Предложете възможности за настаняване, хранене и отдих, както и активности за деца.
Memo Задайте въпрос на останалите потребители, за да създадете дискусия за дестинацията.
Camera Добавете поне една авторска снимка, която представя мястото.
Pushpin Пътеписът ви трябва да е авторски и да не е публикуван на друго място.

Не забравяйте да използвате специалния хаштаг на кампанията #ПътувайИСподеляй (и други, подходящи за дестинацията) и да споделите пътеписа си в социалните мрежи. Така той ще достигне до много повече хора.
Misc Speaker Как да бъдете представен в инициативата „Пътувай и споделяй“?
Публикувайте пътеписи във форума и ни изпратете кратко свое представяне на Love Letter travel@bg-mamma.com .
Можете да се представите с истинското си име или с прякора/името, което ползвате във форума. Добавете кратка информация за вас и вашите интереси. Ако желаете, посочете адрес на вашия блог или Facebook страница.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 14:01 от BG-Mamma™

# 1
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Представяме ви нашия първи BG-Mamma пътеписец.


Дамян Калчев

Негова страст са компютрите, историята и... пътешествията.
Дамян е със силно увреден слух от раждането си. Завършва средното си образование в училище за деца с увреден слух "Дечо Денев", дипломира се със специалност "Мултимедия и компютърна графика" към НБУ, а в момента завършва магистърска степен по "Уебдизайн" в същия университет.
Любовта към компютрите и историята го провокира да разработи първия мултимедиен продукт за българската история, предназначен за образователните нужди на дечица без слух.
Председател е на Районната организация на глухите в София и често организира посещения на столични музеи за хора със слухови дефицити. Завеждал е туризма в ранните години на Младежката организация на глухите и има солиден актив от пътешественически истории, които може да разказва с часове.

Дамян беше очарован от нашата инициатива и с желание се съгласи да публикуваме разкази и снимки от негови туристически обиколки из страната и чужбина, които отразяват красотата на не толкова популярни дестинации. Целта му е да запали страстта към пътуването в повече хора и да вдъхнови други BG-Mamma пътеписци да споделят своите пътешествия.

Предлагаме на вниманието ви първия му пътепис при нас.

Спускане с каяци по река Янтра - по-различното пътешествие

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 15:35 от Редактор***

# 2
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Как се стига до Копривщица, кои са обектите, които задължително трябва да посетим, къде можем да пренощуваме - прочетете пътеписа, за да откриете отговорите на всички тези въпроси.

Копривщица – революционният дух на България

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 10:34 от Mamma

# 3
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Вторият пътепис на Дамян ни повежда по живописни пътеки и ни показва красотата на Хотнишкия, Еменския и Зараповския водопад.

Сезонът на бучащите води и разпенените водопади!

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 15:35 от Редактор***

# 4
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Rochellka ни представя любимия си град Балчик. Прочетете пътеписа ѝ и вижте най-красивите кътчета на морския град през нейния поглед.

В прегръдките на Балчик (Белият град)

# 5
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
В първия си пътепис при нас Jessito* ни разказва за Кремиковския рудник, който се оказва една изненадващо интересна дестинация близо до София - място, което в миналото е имало индустриално значение, но сега природата е завзела някогашните пътища на тежки камиони и машини.

Ето какво казва самата тя за себе си:

"Пътуването е едно от най-любимите ми неща. Когато пътувам, съм щастлива и се изпълвам с неизчерпаема енергия, защото искам да попия от всичко наоколо и да изживея максимално много миговете, прекарани там. Обичам различните култури и това да откривам красотата на всяко местенце, където се намирам. Обичам да уча нови езици и да търся онези местенца, където само местните ходят. Често нося подаръчета, свързани с България, давам ги на хора, които са ме впечатлили по някакъв начин, за да им благодаря, че са направили пътуването ми по-хубаво.
Засега съм била в 21 държави в Европа и 3 в Азия. Живяла съм в 3 държави освен България."


Рудник "Кремиковци" - едно различно място

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 15:36 от Редактор***

# 6
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Във втория си пътепис за кампанията "Пътувай и споделяй" Rochellka ни представя друго свое любимо място - нос Калиакра.
Посетете темата, за да научите повече за местата, които си заслужава да посетите в района на българското северно черноморско крайбрежие.

По стъпките на св. Николай - Калиакра

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 14:38 от Редактор***

# 7
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Как да стигнем до Мусала, минавайки през три от петте най-високи върхове в Рила? Труден ли е пътят наистина? Прочетете във вълнуващия пътепис на mlv.

По-трудният път до Мусала

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 14:39 от Редактор***

# 8
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Третият пътепис на Дамян ще ви разходи из забележителностите на Странджа планина и Сакар планина, която е толкова е ниска, че някои казват, че е пустинята на България.

Различната планина Странджа и планината пустиня Сакар

# 9
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
В първия си пътепис meander ни представя Тутракан - градът, наричан "дунавското Търново".
Какво в града впечатлява най-силно известния датски писател Ханс Кристиан Андерсен и кои са обектите, които задължително трябва да посетите, за да се потопите в атмосферата на Тутракан? Прочетете целия пътепис, за да разберете всичко това.

Тутракан – дунавски импресии

# 10
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
В първия си пътепис Мariya ни отвежда на вълнуващо пътешествие до Дяволския мост, намиращ се в близост до град Кърджали, в Източните Родопи, недалеч от град Ардино.
Прочетете пътеписа ѝ, за научите повече за местоположението, историята на мястото, конструкцията на моста и легендите, свързани с него.

Ето какво казва Мariya за себе си:

"Казвам се Мария и съм от малък крайдунавски град.
Обичам да пътувам, въпреки че напоследък не ми се отдава често възможност.
Обичам да чета книги – романтични, с хепиенд, защото съм от онези, изчезващите, които вярват, че истинската и вечна любов съществува.
Обичам да снимам.
Обичам да готвя. Или по-точно - обичам да приготвям десерти. Това също не правя толкова често, понеже винаги се получават големи калорийни бомби.
Отскоро имам ново хоби. Създадох личен травел блог yourtripwithme.home.blog и се надявам да успея да развия това хоби."


Разходка до Дяволския мост над река Арда, край Ардино

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 12:20 от Mamma

# 11
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 525
Искаме да изразим благодарността си към всички потребители, които се включиха в инициативата "Пътувай и споделяй" през 2020 г., създавайки авторски пътеписи за своите пътувания. Вярваме, че текстовете, които публикувахте във форума, ще вдъхновят много хора да посетят описаните места и да ги открият през своя поглед.

Като комплимент за участието си в проекта всички автори на пътеписи ще получат книга от BG-Mamma и издателска къща "Колибри".

Благодарим ви още веднъж и ви желаем незабравими пътувания!

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 16:58 от Редактор**

Общи условия

Активация на акаунт